Dodatna opreme ESD

Tudi na delovnem mestu ESD so pomembne podrobnosti. Pravo zaščito pred neželenimi razelektritvami lahko zagotovite le z uporabo dodatne opreme ESD.

V kategoriji Dodatna opreme ESD boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Treston, NOTRAX, Kongamek, eurokraft pro.

Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 23

Dodatna oprema ESD na delovnem mestu – ključna razlika med dobro in popolno zaščitoSkrbno ste pripravili delovno mesto ESD, vendar še vedno prihaja do nenadzorovanih razelektritev? Zelo natančno si ga oglejte! Dodatna oprema ESD vsebuje pomembne elemente za vaše območje EPA in skrbi za podrobnosti, ki imajo včasih največji zaščitni učinek.
Katera je pomembna dodatna oprema ESD?Vsak strokovnjak pozna značilne vire neželenih elektrostatičnih razelektritev na delovnem mestu ESD: osebje, oprema, delovni pripomočki in prevozna sredstva. Za vsakega od teh virov obstaja dodatna oprema ESD, ki ne le povečuje zaščito, temveč jo v nekaterih primerih celo omogoča.Poleg predpisanih delovnih oblačil ESD mora vsak zaposleni nositi zapestnico ESD. Ta vzpostavlja povezavo z ozemljitvijo. Za noge uporabite delovne čevlje, ki so skladni z zahtevami ESD, ali praktičen petni trak.Ni nujno, da osnovna izvedba stolov ESD in miz ESD izpolnjuje vaše potrebe na delovnem mestu ESD. Pri tem vam bodo v pomoč razširitveni elementi, kot so regalne police ali plošče z luknjami. Za shranjevanje in prevoz sestavnih delov so najboljša izbira skladiščne posode ESD, vključno z ustrezno dodatno opremo ESD, kot so pregibni ali navadni pokrovi.Ozemljitveni vtiči so najpomembnejša povezava med ozemljitvenim kablom in predpisanimi talnimi podlogami. Brez njih območje EPA – tj. elektrostatično zaščiteno območje (electrostatic protected area) – sploh ne more biti odobreno.Poleg tega vam ponujamo delovno opremo, kot so industrijske tehtnice, skladne z ESD, in vse, kar bo zanesljivo preprečilo, da bi preskočila iskrica.
Na kaj morate biti pri dodatni opremi ESD pozorni?Celotno opremo območja EPA, od regalnega sistema ESD do transportne naprave ESD, je treba redno preverjati, da se zagotovi njena uporaba v skladu s standardi. Z dodatno opremo ESD si lahko v najboljšem primeru prihranite nakup celotnega novega kompleta opreme. Takoj ko se zmogljivost odvajanja elektrostatičnega naboja zmanjša, je potrebna zamenjava.Čeprav je dodatna oprema ESD nepogrešljiva, je v tem posebnem delovnem območju najboljša zaščita pred nezaželenimi izenačitvami nabojev pravilno ravnanje. Zato usposobite svoje osebje in zagotovite, da bo pozorno na neizogibne podrobnosti, na primer nošenje zapestnice ESD.Če želite izvedeti več o ESD, EPA in elektrostatičnih načelih, si oglejte naše nasvete o izdelkih ESD: Zaščita pred nezaželenimi razelektritvami.