080 1037  

Izbira znamke

Filtriranje izbora
(omogočena je večkratna izbira)

Neto cena

Neto cena omejiti

-
Znamka
Material
Prostornina
 

Varnostne posode

Kot pove že ime: varnostne in transportne posode omogočajo varno prenašanje nevarnih tekočin in blaga po javnih in zasebnih prometnih površinah ter varno skladiščenje, odmerjanje in odstranjevanje vnetljivih in agresivnih medijev, kislin in lugov.
Najdenih je bilo toliko izdelkov: 22
| | |
Neto
od 59,90
Neto
od 209,00
Neto
od 109,00
Neto
199,00
Justrite - Posoda za izpiranje in namakanje
jeklena pločevina, pocinkana in lakirana
Neto
od 169,00
Neto
od 99,90
Neto
145,00
Dozirna in transportna posoda
s pipo za fino doziranje
Neto
od 279,00
Neto
od 199,00
Neto
199,00
Justrite - Varnostna posoda
jeklo, z gibljivo kovinsko cevjo
Neto
od 149,00
Neto
od 235,00
Neto
od 389,00
Neto
od 339,00
Neto
od 149,00
Neto
od 165,00
Svetovanje pri nakupu za kategorijo Varnostne posode
Najdenih je bilo toliko izdelkov: 22

Varnostne posode in transportni zaboji: optimalna rešitev za varnost v podjetjuOd lahko vnetljivih tekočin do agresivnih čistil: v vsakem podjetju z laboratorijem, proizvodnim trakom ali delavnico so nevarne snovi pomembna tema. Zakonodajni organi so v ta namen izdali številne predpise, s katerimi želijo zagotoviti varstvo okolja, varnost zaposlenih in nemoten potek dela. Ti predpisi so vaše smernice, na podlagi katerih boste pri podjetju KAISER+KRAFT našli ustrezne varnostne posode in transportne zaboje. V nadaljevanju si oglejte, na kaj morate biti pozorni pri izbiri.Kaj pravijo zakonodajni organi o uporabi varnostnih posod in transportnih zabojev?Pri delu z nevarnimi snovmi morate upoštevati številne smernice in zakone, ki veljajo v vašem podjetju glede na vrsto obrata in proizvodnje blaga in določajo, kateri varnostni proizvodi so potrebni.Med drugim so pomembni tehnični predpisi, kot so TRGS 510 („Skladiščenje nevarnih snovi v premičnih posodah'') in TRGS 526 („Smernice za laboratorije''), ter uredba o varnosti pri delu (BetrSichV).Predpis TRGS 510 se na primer nanaša na uporabo majhnih količin na delovnem mestu in predpisuje, da morajo biti količine pripravljene nevarne snovi omejene glede na dnevno porabo oziroma porabo v določeni izmeni. Zaloge morajo biti skladiščene v ustreznih varnostnih posodah ter označene temu primerno in skladno s predpisi.Osnovni namen smernic je jasen: vsaka nevarna snov, ki lahko na kakršen koli način vpliva na okolje, varnost ali zdravje zaposlenih, mora biti shranjena v ustreznih varnostnih posodah. To velja za vsako fazo logistike – od sprejema blaga, skladiščenja in odmerjanja do odstranjevanja.Za vsako od teh faz obstajajo posebne posode, priprave za skladiščenje in dodatna varnostna določila. Za vse pa veljajo seveda podobe zahteve:


  • Material posode mora obvezno ustrezati potencialni nevarnosti vsebine. Poleg tega mora biti v vsakem primeru odporen proti različnim snovem.

  • Za upoštevanje zahtev v zvezi z označevanjem je odgovorno podjetje samo.

  • Za vsakokratno velikost posode je treba preračunati omejitev količine snovi.

  • Delo z nevarnimi snovmi je treba redno preverjati in stalno dokumentirati.


Kako izberem ustrezno varnostno posodo in transportni zaboj?Varnostne posode in transportni zaboji podjetja KAISER+KRAFT so prilagojeni tako določenim vrstam tekočin oziroma nevarnih snovi kakor tudi določenim področjem uporabe. Zato je treba pri izbiri najprej razmisliti o teh dveh vidikih.Pri izbiri materiala priporočamo, da si ogledate naš seznam snovi in ustreznih varnostnih posod. Tako boste dobili ustrezen pregled. Druga pomembna točka je namen uporabe: zaboj za odstranjevanje je drugače izdelan in ima druge lastnosti kot posode za izpiranje in namakanje za čiščenje majhnih delov.Ko ste sprejeli prvi dve odločitvi, nadaljujete na strani posameznega izdelka. Na tej točki je najpomembnejša vsebina. Pri tem morate natančno pretehtati, koliko vsebine dejansko potrebujete na primer v eni dozirni posodi na delovnem mestu in pri delu. Bolje je, da pri tem upoštevate nižjo vrednost, saj je količinska omejitev pomembna za zmanjšanje nevarnosti.Priporočamo, da nato poiščete ponudbo za oznake in nalepke, s katerimi boste opremili izdelke in tako upoštevali zahteve za obvezno označevanje – če varnostne posode in transportni zaboji s tem še niso opremljeni.Varnostne posode in transportni zaboji podjetja KAISER+KRAFTVsak posamezen izdelek za delo z nevarnimi snovmi podjetja KAISER+KRAFT izpolnjuje najstrožje varnostne zahteve. Več o tem boste izvedeli na strani posameznega izdelka. Lahko pa se obrnete tudi na nas.Glede na namen uporabe in vsebino so posode opremljene s pomembnimi elementi, kot so protipožarne zapore, dozirne priprave, možnosti prenašanja ali nadtlačni ventili, ki ščitijo vaše zaposlene in vam olajšajo delo.Našo ponudbo spremlja dobro premišljena dodatna oprema, ki še dodatno izboljša varnost. Oglejte si na primer našo izbiro črpalk, ki so posebej namenjene nevarnim snovem. Poleg tega ponujamo tudi lijake, prestrezne kadice in dodatno opremo za delo s sodi. Ali pa nas preprosto vprašajte, kako lahko poskrbite za še varnejše delo z nevarnimi snovmi.

Primerjava izdelkov