Polnilniki, omrežni adapterji

Od praznega do polnega v najkrajšem možnem času – polnilniki in napajalniki omogočajo, da je vsaka brezžična naprava hitro pripravljena za ponovno uporabo. Hitre polnilnike, omrežne adapterje in univerzalne polnilnike za akumulatorje najdete v naši trgovini, za več informacij pa preprosto berite naprej.

V kategoriji Polnilniki, omrežni adapterji boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: eurokraft pro, KERN, Kärcher, Pramac, SCANGRIP, HelgeNyberg, PRESSOL, VARTA.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 27

Polnilniki in napajalniki: enkrat do konca napolniti!Tudi najzmogljivejšo baterijo je treba enkrat napolniti. Toda tudi pri dovajanju energije razvoj ne miruje. Sodobni napajalniki postajajo vse hitrejši, učinkovitejši in cenejši.Kakšna je razlika med polnilnikom in napajalnikom?Z vse večjim tehničnim napredkom so meje za te pripomočke v podjetju vse bolj zabrisane.  • Napajalna enota je v osnovi namenjena neprekinjenemu napajanju tehničnih naprav s konstantno napetostjo in tokom.

  • Polnilec mora baterije polniti le do želene stopnje napolnjenosti. V ta namen se uporablja prenapetostna zaščita, spremljanje stopnje napolnjenosti in druge varnostne naprave.

  • Polnilniki USB za pametne telefone, tablične računalnike itd. so vmesna oblika. Prek omrežnega vtiča postanejo klasična napajalna enota, vendar je v ospredju funkcija polnilnika z vgrajeno zaustavitvijo polnjenja.


Katere vrste polnilnikov obstajajo?Ponudba sodobnih polnilnikov za gospodinjstva, podjetja in trgovino je jasno razdeljena v dve kategoriji: specializirane in univerzalne.  • Posebni polnilniki so zasnovani tako, da lahko polnijo samo baterije določenih naprav – na primer električnih orodij, mini dvigal ali tehtnic. Natančnost ujemanja med baterijo in polnilnikom je ključnega pomena za polnjenje zmogljivih baterij, kot so tiste, ki se uporabljajo v e-mobilnosti ali za električna orodja.

  • Univerzalni polnilniki vključujejo naprave za baterije za ponovno polnjenje v obliki baterij AA ali AAA. Polnilniki USB so prav tako združljivi z vsemi napravami, ki imajo ustrezen priključek.


Kateri je boljši – hitri ali običajni polnilnik?Še vedno velja mit, da hitri polnilniki poškodujejo baterijo. Do „poškodbe'' pride le, če baterija ali naprava po polnjenju ostane priključena na polnilnik. V tem primeru se celotna življenjska doba energijske celice skrajša zaradi tako imenovanega konzervativnega polnjenja.V poslovnem okolju so hitri polnilniki še boljša izbira. Zmanjšajo čas uporabe in s hitrim polnjenjem zagotavljajo, da imate pri roki manj nadomestnih in rezervnih baterij za napravo.Koliko vatov mora imeti?Moč posebnih polnilnikov za določeno skupino naprav je vedno prilagojena potrebam baterije. Kot enota električne moči pomeni več vatov tudi hitrejše polnjenje. Čeprav je pravilo „1 vat = 1 ura polnjenja'' zelo poenostavljeno, ga lahko na splošno uporabimo za čas polnjenja: baterija 18 V/2,5 Ah (45 vatov) se s hitrim polnilnikom 18 V/2,5 A popolnoma napolni v približno eni uri.Ne pozabite: baterije in polnilci so vir nevarnosti. Zato priporočamo polnjenje in shranjevanje v omarah za polnjenje baterij.Zagotavljamo tudi informacije o varnem ravnanju z litij-ionskimi baterijami in z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja.