Delo z nevarnimi snovmi

Ureditev skladišča, transport in pravilno rokovanje z nevarnimi snovmi – tema, s katero se morate soočati prav vsak dan? Tudi mi se, saj nenehno širimo svojo bogato ponudbo rešitev za rokovanje z nevarnimi snovmi. V ponudbi pa seveda najdete samo najboljše izdelke.

Varovanje okolja in varnost se začneta pri delu z nevarnimi snovmiŽe en sam pogled na številne predpise, zakone in standarde pove veliko: za varnost v podjetju in varovanje okolja je najpomembnejše ustrezno delo z nevarnimi snovmi v podjetju. In to ne velja le za proizvodne obrti. Tudi v drugih panogah morajo razmisliti o tem, kako uporabljajo, skladiščijo in odstranjujejo vodi škodljive in vnetljive snovi, tekočine in odpadke, da pri tem ne bi škodovali ljudem ali naravi. Podjetje kaiserkraft nudi pregled najpomembnejših vidikov.Katere naloge določajo standardi in predpisi za varovanje okolja v podjetju?Če imate opravka z vodi škodljivimi ali vnetljivimi snovmi ali če želite biti ustrezno opremljeni za nujne primere: v besedilu zakonodaje za področje dela z nevarnimi snovmi so zahteve za opremo v podjetju zelo jasno opredeljene.Za vas je na primer pomembna zakonodaja o nevarnih snoveh, ki velja v Sloveniji. Za hiter pregled si lahko pomagate tudi z našimi nasveti za skladiščenje nevarnih snovi, skladno s predpisi.Tudi če velikost vašega podjetja ali količina nevarnih snovi v podjetju ne zahteva profesionalnega pristopa do ravnanja z nevarnimi snovmi, morate kot delodajalec sprejeti ukrepe za varovanje podjetja in okolja. Ti na primer vključujejo:  • obvezno izdajo ocene tveganja,

  • obvezno označevanje nevarnih snovi in opozorilne table,

  • obvezno obveščanje in usmerjanje zaposlenih,

  • obvezno upoštevanje predpisanega postopka za ustrezno odstranjevanje itd.


Pri iskanju ustreznih izdelkov vam bomo seveda z veseljem pomagali.Kako ukrepati v skrajnem primeru?Če pride kljub previdni uporabi do nesreče, je hitro in trezno ravnanje bistvenega pomena, da se prepreči prodiranje nevarnih snovi v podtalnico oz. v življenjski cikel okolja in zagotovi varnost v podjetju. Zato se najpomembnejši nasvet glasi: bodite vedno v pripravljenosti.Kot pomoč pri ukrepih za obvladovanje razlitja boste v naši ponudbi našli številne izdelke, ki so namenjeni preventivi in lahko hitro zajezijo nevarnost. Pridobite na primer podrobnejše informacije o naših vezivih in izdelkih za preprečevanje škode ob razlitju, med katerimi boste našli vpojne krpe, ki so vsestranski in uporaben pripomoček za ukrepanje v sili ob razlitju. Ker gre za pomembno kategorijo, smo poleg tega pripravili tudi nasvete za vpojne krpe in vprašanja in odgovore o vpojnih krpah.Kaj lahko podjetje kaiserkraft na področju varovanja okolja in dela z nevarnimi snovmi še naredi?Pomembna tema varovanja okolja in varnosti je ena od osrednjih dejavnosti podjetja kaiserkraft. Medtem ko si boste z našimi nasveti za nakup in pogostimi vprašanji lahko ustvarili splošen pregled nad zahtevami, vam bomo v primeru dodatnih vprašanj z veseljem svetovali tudi osebno.V vsakem podjetju so namreč v ospredju druge snovi in varnostni ukrepi, poleg tega pa je precej težko imeti popoln pregled nad vsemi predpisi.Če se želite posvetovati o naši ponudbi izdelkov, se preprosto obrnite na nas. Z veseljem vam bomo pomagali.