Lestve in ogrodja

Za vsak cilj in vsako delovno lokacijo boste tukaj našli primerne lestve, stopnice, pripomočke za vzpenjanje in odre. Ker pa vse različice in izvedbe zagotavljajo varno vzpenjanje ter so stabilne in ergonomske, ste torej vsekakor sprejeli dobro odločitev ne glede na to, za kateri izdelek se boste odločili.

Lestve in odri za varno vzpenjanje.


''Za delo na višini potrebujemo lestev.'' Čeprav to zveni tako preprosto, lahko predstavlja pravi izziv. Ne glede na to, ali gre za lestev ali oder, morajo biti izpolnjeni določeni pogoji, da bo vzpenjanje varno in boste v primeru nesreče zavarovani. V nadaljevanju boste izvedeli, na kaj bi morali oz. morate paziti pri nakupu.Kateri izdelek za kateri namen?Da boste zagotovo izbrali pravi izdelek zase, si lahko vnaprej zastavite vprašanja, ki vam bodo olajšala iskanje izdelkov. 1. Kakšno največjo delovno višino je treba doseči? Pri tem pomembno vlogo igra tudi višina zaposlenih.

 2. Koliko delovnega materiala bodo delavci imeli s sabo pri delu na višini? To je pomembno tudi za nosilnost in širino stopnic ali delovne ploščadi.

 3. Kakšno težo mora prenesti lestev, stopnica ali oder? Pri tem upoštevajte težo oseb + delovnega materiala.

 4. Kako širok mora biti izdelek na strani vzpenjanja?

 5. Bo treba pripomoček za vzpenjanje pogosto prenašati ali voziti v vozilih?

 6. Ali potrebujem izdelke iz materialov, ki morajo biti primerni za določene vplive okolice, kot so kemikalije, temperature, elektrika?


Ne bojte se teh vprašanj zastaviti uporabnikom letev in odrov, da se bodo pri delu počutili varno in bodo zadovoljni z izbranimi delovnimi sredstvi.Glede varnosti: letve in odre je treba enkrat letno pregledati, pri čemer je treba preveriti, ali jih je še dovoljeno uporabljati. Tega pregleda nikakor ni dovoljeno izpustiti.


Za komercialno okolje morajo lestve in odri pri proizvodnji izpolnjevati tudi standarde DIN: za zaščito vašega obrata in vaših zaposlenih.Kateri standardi veljajo za lestve in odre? • Prenosne lestve morajo izpolnjevati standarde od DIN EN 131-1 do 4. Sem spadajo prislonske in pomične lestve ter večnamenske lestve in lestve z zgibom. Pozor: od 1. 1. 2018 začnejo veljati spremembe standarda DIN EN 131, 1. in 2. del: prislonske lestve nad dolžino 3 m morajo biti opremljene s standardno razširitvijo.

 • Stopnice morajo izpolnjevati standard DIN EN 14183. Stopnice so prenosni pripomočki za vzpenjanje, pri katerih je najvišja stopnica visoka največ 1,0 m.

 • Pomični odri morajo izpolnjevati standard DIN EN 1004. Slednji ne vključuje malih odrov, odrov za fasade ali zaščitnih odrov.

 • Industrijske stopnice, delovni odri in sistemi za prehod morajo izpolnjevati standard od DIN EN ISO 14122-1–4. Pri tem gre za fiksne dostope do strojev.

 • Fiksne lestve morajo izpolnjevati standard DIN EN 18799-1 ali DIN EN 14094-1. Služijo lahko kot zasilne lestve ali kot dostop do prometnih poti do strojev.


Katere vrste načinov vzpenjanja so na voljo pri nas?Vse lestve in odri iz naše ponudbe izpolnjujejo zahtevane standarde. Sodelujemo s priznanimi dobavitelji, kot so Zarges, MUNK ali Hailo ter vam ponujamo tudi lestve in odre pod lastno blagovno znamko EUROKRAFT. Tako vam ponujamo samo zanesljive in varne izdelke.Lestve: poleg večnamenskih lestev, ki jih lahko uporabljate kot prislonske ali stoječe lestve, po želji prejmete kot pomične lestve ali lestve z ergonomskim ročajem za prenašanje ''ergo-pad''. Če morate lestve pogosto prenašati, so možna rešitev zložljivi in po višini nastavljivi modeli. Za velike teže ponujamo primerne lestve za visoke obremenitve.
 • Pomični odri: naši odri omogočajo kompaktno transportiranje in shranjevanje v majhnih merah. S preprostimi pritrdilnimi mehanizmi boste pomične odre postavili zelo hitro. Izdelke lahko udobno filtrirate po delovni višini, višini odra in višini ploščadi.

 • Delovne ploščadi: če dlje delate na višini, se boste na široki delovni ploščadi počutili bolje kot na ozkih prečkah lestve. Naše delovne ploščadi so na voljo v različnih dolžinah in širinah, tako da omogočajo sproščeno delo.

 • Industrijske stopnice: z našimi industrijskimi stopnicami boste hitro dosegli delovna mesta na višini in tako hitreje delali. Naj gre za gradbišča, dobavo blaga ali stroje, po industrijskih stopnicah se boste hitro povzpeli, sestopili in prečkali ovire.

 • Stopnice: včasih potrebujete samo stopnico ali dve, da bi dosegli želeno. In to je mogoče tudi z zložljivimi oblikovalskimi stopnicami za pisarno in kuhinjo ter trdnimi jeklenimi stopnicami za proizvodnjo in delavnico.


Potrebujete še več informacij?Na voljo so vam med našimi nasveti za nakup:
Tukaj pa najdete vse informacije o spremenjenem standardu DIN EN 131.