Zapore za tekočine

Ali vaši sodi in posode res dobro tesnijo? Če se začnete to spraševati, je pravi čas, da si priskrbite zapore za tekočine. Zapore za tekočine ali prilagodljivi tesnilni čepi varno zadržijo nevarnost v primeru puščanja in vas zaščitijo pred večjimi nesrečami. Zato raje preprečite neprijetne situacije in uporabite izdelke za preprečevanje puščanja.

V kategoriji Zapore za tekočine boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: eurokraft basic, Justrite, PIG.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Izvedba
Ustrezno
Število izdelkov: 20

Zapore za tekočine: dobesedna zajezitev nevarnostiPuščanje samo po sebi še ne pomeni katastrofe. Nenadzorovano širjenje tekočine pa že. Z zaporami za tekočine za delo z nevarnimi snovmi lahko to nevarnost dobesedno zajezite in ustavite katastrofo, preden tekočina doseže odtoke, podtalnico ali okolje.Kaj so zapore za tekočine?Zapore za tekočine vključujejo tesnilne podlage, pregrade, samolepilne zaplate, tesnilne čepe in prekritja, ki jih lahko uporabite tako preventivno pri delu z nevarnimi snovmi kot tudi v nujnih primerih pri obvladovanju razlitja. S temi pripomočki iz posebnega PU ali nosilne plasti iz tkanine s PU-premazom dosežete naslednje:  • Zamejitev pri iztekanju tekočin iz sodov ali zabojnikov

  • Preprečevanje odtekanja v odtočne kanale ali kanalizacijske jaške

  • V nujnih primerih optimiziranje učinkovitosti absorpcijskih sredstev, kot so vezni granulati

  • Začasna in zanesljiva zatesnitev lukenj in poškodb posod z nevarnimi snovmi

  • Zamašitev odtokov in cevi, če je to potrebno


Osnovni cilj zapor za tekočine je preprečiti nadaljnje širjenje razlitih tekočin in odtekanje kemikalij, onesnažene vode ali olja v podtalnico. Zaradi tega so zapore za tekočine pomembno orodje za izpolnjevanje zakonskih predpisov o varstvu voda.Kakšne so razlike med posameznimi zaporami za tekočine?Zapore za tekočine so na voljo v obliki gibkih pregrad, tesnilnih podlag ipd. Poleg tega so izdelane kot izdelki za enkratno uporabo v nujnih primerih ali za večkratno uporabo:  • Izdelki za enkratno uporabo so cenejši in so del kompleta za ukrepanje ob razlitju. Prav tako so boljša izbira, kadar je treba zajeti zelo nevarne tekočine, saj je treba v tem primeru nujno takoj in skrbno odstraniti tudi vse pomožne izdelke.

  • Različice za večkratno uporabo so ekonomična izbira za podjetja z veliko količino nevarnih snovi. Te pregrade in tesnilne podloge so priporočljive za nujne primere in preventivo. Zamenjati jih je treba takrat, ko se poslabša učinkovitost lepljenja samolepilne spodnje strani ali se material poškoduje.

  • Ponujamo tudi zaporne pregrade za stalno namestitev, ki jih lahko namestite okoli skladišč za sode.


Zapore za tekočine so odporne proti številnim kemikalijam, olju in tekočinam na vodni osnovi.Vendar je treba odpornost določiti individualno kot del ocene tveganja glede na obstoječe snovi v podjetju.Na kaj morate biti pri pozorni pri zaporah za tekočine?Zapore za tekočine vam v primeru puščanja priskrbijo več časa, vendar težave ne rešijo. Zato je treba imeti na zalogi tudi vpojne krpe in vezne granulate ter vpojne cevi. Poleg tega lahko na primer pregrade v sili zadržijo tekočino le do določene ravni – tu imajo boljši učinek kadice za nujne primere.Najvarnejša odločitev je, da se obrnete na nas, če imate kakršna koli vprašanja. Preprosto stopite v stik z nami.