Pištole za mast, naprave za mazanje

Z orodji, kot so pištole za mast in naprave za mazanje, namažete gibljive dele, stroje ali vozila, da zmanjšate obrabo. Pri nas dobite profesionalne vzvodne in tlačilne pištole za mast z ročnim ali samodejnim delovanjem oziroma električnim ali pnevmatskim pogonom. Preberite več o tem!

V kategoriji Pištole za mast, naprave za mazanje boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: PRESSOL.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Način upravljanja
Ustrezno
Število izdelkov: 16

Pištole za mast in naprave za mazanje za profesionalceMaziva so ključnega pomena za nemoteno delovanje. Po eni strani zmanjšujejo obrabo, po drugi pa zagotavljajo daljšo življenjsko dobo. Ko stroji delujejo s polno hitrostjo, potrebujejo namreč redno oskrbo z mazivi. Najlažji in najvarnejši način za to so pištole za mast in druge naprave za mazanje.Kako delujejo pištole za mast?So čista (in varna) alternativa ročnemu mazanju ležajev, strojnih delov, verig itd. Delujejo po načelu tlačnega bata, ki prek mazalke dovaja mazivo neposredno na želeno mesto. Dolge cevi in nastavki zagotavljajo, da pištola zlahka doseže tudi globlje dele stroja.Enoročna pištola za mast je priljubljena, saj je priročna, čista in enostavna za polnjenje. Vendar je z njo mogoče ustvariti manjši tlak kot z dvoročno vzvodno ali pnevmatsko pištolo za mazanje (naprava za mazanje) oziroma celo z akumulatorsko pištolo za mazanje.Kako izbrati ustrezen model?Če je naprava za mazanje majhna in priročna, bo mazanje trajalo dlje. Če se potreba po mazanju strojev in opreme v podjetju povečuje, pri izbiri upoštevajte tudi zmogljivost. Bolj kot stiskalnica deluje na elektriko, hitreje in natančneje lahko vzdržujete stroje in orodja. Pomembni dejavniki za izbiro so:  • Uporaba nepakirane masti in/ali kartuš z mazivom

  • Tlak in količina iztisa

  • Uporaba in priročnost na težko dostopnih mestih

  • Priložena dodatna oprema, od mazalke do armirane cevi


Zakaj uporaba pištol za mast del spada pod delo z nevarnimi snovmi?Čisto mazanje? To se ne sliši zelo nevarno. Kljub temu pištole za mast spadajo pod delo z nevarnimi snovmi v podjetju.  • Pri ravnanju z mastjo preprečite stik s kožo ali očmi; nujna je uporaba zaščitnih rokavic in vlažilne kreme.

  • Za skladiščenje so potrebne omare za nevarne snovi, v katerih je mast ločena od drugih vnetljivih ali eksplozivnih snovi, opremljene pa so tudi z ustreznimi varovalnimi pripravami.

  • Za polnjenje je treba uporabiti orodje, kot so naprave za polnjenje masti in vpojne krpe.


Pištole za mast je treba redno preverjati glede ustreznega delovanja in stabilnosti.Samoumevno je, da morate zaposlene usposobiti za uporabo maziv in pištol za mast ter redno izvajati ocene tveganja. Le če lahko natančno ocenite svoje sposobnosti in zahteve, bo delo potekalo zares nemoteno.Več podrobnosti o varnem skladiščenju potrebnih snovi najdete v naših informacijah o skladiščenju skladno s predpisi. Vse ostalo vam lahko povemo tudi osebno – stopite v stik z nami.