Regali za skladiščenje nevarnih snovi, točilne postaje

Bi radi imeli hiter dostop do lakov, topil in drugih snovi v delavnici in podjetju? Za to je najbolje uporabiti regale za nevarne snovi, ki so izdelani iz umetne mase ali jekla in primerni za ležeče ali stoječe skladiščenje ter točenje iz sodov in prestreznih kadic, skladno s predpisi. S podstavki za sode, regali za nevarne snovi oziroma sode in točilnimi postajami priznanih proizvajalcev boste poskrbeli za hitro in sodobno shranjevanje nevarnih snovi – varno, učinkovito in ugodno! Želite izvedeti več? Vse je jasno razloženo v naslednjem prispevku.

V kategoriji Regali za skladiščenje nevarnih snovi, točilne postaje boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: eurokraft pro, LaCont, CEMO, eurokraft basic, PRESSOL.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 33

Regali za nevarne snovi ali sode in točilne postaje: z njimi boste upoštevali tudi zakonske predpise!Nevarne snovi v podjetju so nenehna tema razprav. Po eni strani se pogosto uporabljajo v industriji in obrti, po drugi strani pa je treba pred njimi zaščititi vsakogar. Izognite se razpravljanju in se odločite za regale za nevarne snovi ali sode ter točilne postaje.Kaj je značilno za regale za nevarne snovi in točilne postaje?Regali za nevarne snovi so predpisani za točenje nevarnih snovi iz sodov, cistern IBC ali majhnih posod in njihovo shranjevanje v bližini delovnega mesta. Točilne postaje kot posebne izvedbe izpolnijo dodatne varnostne ukrepe pri točenju snovi: s prestreznimi kadicami poskrbijo za preventivno obvladovanje razlitja, zaradi podstavkov za točenje pa omogočajo optimalno namestitev velikih posod za točenje prek pip ali ventilov.Regali ali odlagališča za nevarne snovi: kdaj uporabiti katero različico?Kljub vsem zapletenim predpisom so hierarhije pri skladiščenju nevarnih snovi jasne:  1. Skladišče nevarnih snovi je namenjeno shranjevanje vseh zalog nevarnih snovi v podjetju.

  2. Odlagališče nevarnih snovi se uporablja za shranjevanje velikih posod v preglednih količinah.

  3. Regal za nevarne snovi je namenjen shranjevanju snovi v količinah, ki jih trenutno potrebujete v podjetju.


Za vse tri različice veljajo visoke zahteve glede varnosti skladiščne opreme, označevanja in ravnanja zaposlenih. Osrednjo vlogo imajo prepoved skupnega skladiščenja določenih snovi in s tem povezane zahteve glede ustreznega materiala regalov za nevarne snovi. Za vse velja tudi, da so odobreni izključno za uporabo v prostorih.Kaj je treba upoštevati pri uporabi regalov za nevarne snovi?Najpomembnejši varnostni vidik je zmanjšanje nevarnosti zaradi točenja ali pretakanja snovi na točilni postaji. Vsi zaposleni morajo biti usposobljeni za delo s posodami in snovmi, upoštevati morajo ukrepe za varnost pri delu in uporabljati izdelke za obvladovanje razlitja. O tem na primer piše nemški pravilnik TRGS 510. Na splošno velja:  • Regali za nevarne tekoče snovi morajo biti opremljeni s prestreznimi pripravami oziroma kadicami.

  • Jeklene prestrezne kadice so obvezne pod regali za vnetljive in vodi škodljive nevarne snovi.

  • Prestrezne kadice iz PE se uporabljajo za shranjevanje agresivnih nevarnih snovi.

  • Prostornina prestrezne kadice mora ustrezati prostornini največje shranjene posode.

  • Regali za nevarne snovi morajo biti postavljeni tako, da ne predstavljajo dodatne nevarnosti za zaposlene. To ne pomeni le mesta postavitve, temveč tudi pritrditev regalov, da so zaščiteni pred prevračanjem.

  • Omejitve največje količine veljajo za skladiščenje nevarnih snovi na regalih za nevarne snovi ali za majhne posode ter na paletah ali podstavkih za sode.


Številni predpisi v zvezi z nevarnimi snovmi in ravnanjem z njimi v podjetju so lahko nepregledni. V naših informacijah o skladiščenju nevarnih snovi v skladu s predpisi vam ponujamo strnjen pregled. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri regalov in izdelkov za skladiščenje nevarnih snovi. Preprosto stopite v stik z nami.