Viličarji z ojnico

Zlaganje v višino brez primere. Viličarji z ojnico, ročni viličarji ali viličarji s široko medosno razdaljo in še veliko več. Za premikanje znotraj obrata, skladiščenje in transport so viličarji dandanes preprosto nenadomestljivi. Zato pri nas nudimo viličarje v različnih izvedbah, vedno pa v najboljši, tehnično neoporečni kakovosti.

V kategoriji Viličarji z ojnico boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Pramac, eurokraft pro.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 16

Viličar z ojnico: dvigalec uteži, na katerega se lahko zaneseteČeprav je trening za moč dober za telo, je dvigovanje uteži v skladišču in proizvodnji bolje prepustiti sodobnim dvigalom in dvižnim napravam. Naši viličarji z ojnico se uporabljajo tam, kjer ni dovolj prostora za večje naprave. Zato ponujamo izdelke za prilagodljivo logistiko v skladišču, s katerimi boste olajšali delo zaposlenim.Kako se razlikujejo različni tipi viličarjev?Poleg klasičnega viličarja z dvižnim drogom in kabino obstajajo številni tipi viličarjev z ojnico, ki so sicer veliko manj motorizirani, a bolj prilagodljivi. Zato se v naši standardni ponudbi osredotočamo na naslednje modele:  • Električni dvižni vozički so močnejša izvedba klasičnih ročnih viličarjev, zato so primerni tudi za daljše transportne poti v podjetju.

  • Ročni viličarji so cenovno ugodni, ročni pripomočki, še posebej praktični pri nakladanju in razkladanju tovornjakov. Imajo sicer manjšo nosilnost, zato pa so okretni, prilagodljivi in ne potrebujejo veliko vzdrževanja.

  • Viličarji z visokim dvigom se tako imenujejo zato, ker omogočajo večje višine dviga – pri modelih iz naše ponudbe vse do treh metrov. Zaradi kompaktnih mer se lahko z njimi pomikate tudi med zelo ozkimi regalnimi vrstami.

  • Viličarji s široko medosno razdaljo so idealni za delo z občutljivim blagom na paletah. Z opornimi nogami zapeljejo ob paleto in imajo vilice z nastavitvijo širine za varno prečno namestitev.

  • (Električni) viličarji z ojnico so prostorsko varčna alternativa klasičnim viličarjem. Upravljate jih z ojnico. Prepričajo z zelo kompaktno konstrukcijo in različnimi višinami dviga, upravljanje pa je udobno in varno.


Ali se viličarji z ojnico lahko prevrnejo med obratovanjem?Vsak model, ki želi opraviti atest TÜV in priti v prodajo, mora imeti številne zaščitne elemente. To je med drugim tudi posebna konstrukcija, ki je usklajena z maksimalnimi višinami dviga v povezavi z dovoljeno obremenitvijo. Če viličar z ojnico uporabljate pravilno, se torej ne bo prevrnil.Katero olje se uporablja za viličarje z visokim dvigom?Da bo hidravlika viličarja z visokim dvigom lahko vedno dobro delovala, uporabljajte hidravlična olja po standardu DIN 51524. Ta olja se razlikujejo glede na svoje temperaturno območje in morajo biti usklajena z delovnim okoljem.Po naročilu vam priskrbimo tudi posebne viličarje, ki so na primer primerni za mrežaste zaboje ali imajo nameščeno stojišče za voznika. Če imate kakršna koli vprašanja in želje, se obrnite na nas.