Delovni stoli

Ali vas ob koncu dneva spet boli hrbet? Ne gre za vašo starost ali službo. Za vse to je kriv izključno napačen stol. Zdravo sedenje namreč ni stvar naključja, ampak je za to potreben ustrezen delovni stol.

Ergonomski delovni stoli za industrijo in proizvodnjoVčasih se s sedenjem pri delu ni nihče ukvarjal. Danes pa je ergonomija ena najpomembnejših tem na področju zdravja v podjetju. Naši delovni stoli poskrbijo, da hitro spoznate, kaj pomenijo zdravo sedenje, sproščeno delo in zadovoljni zaposleni. Usedite se in bodite pozorni!
Kakšna je vloga sodobnih delovnih stolov?Čeprav še tako radi in pogosto sedimo, je sedenje ena najbolj nenaravnih in škodljivih drž. Hrbtna vretenca so nezdravo ukrivljena, krvni obtok v nogah je moten, mišice in kite pa so stalno neenakomerno obremenjene. Temu se pridruži še nepravilna drža zaradi večurnega dela s težkimi obdelovanci ali orodji.Sodobni delovni stoli oziroma delovni stolčki in opore za stojo morajo spodbujati zdravo sedenje, izboljšati držo v določenih delovnih položajih in spodbujati zaposlene, da pogosteje vstanejo in se premikajo. Zato priporočamo ergonomske delovne stole z nastavljivo višino za industrijo in proizvodnjo. Naši delovni stoli so na voljo z nasloni za roke ali brez njih, s koleščki ali brez njih, z naslonjalom ali brez, z oporo za noge ali nožnim obročem ali brez njih in seveda z nastavitvijo višine.  • Delovni stoli podpirajo in razbremenjujejo hrbet na ključnih točkah hrbtenice.

  • Posebno oblikovane sedežne površine omogočajo optimalno držo nog za boljšo prekrvavitev.

  • Mehanizma za zibanje in nagibanje omogočata sproščujoče gibanje med sedenjem.

  • Po višini nastavljiva ogrodja se idealno prilagajajo telesni višini in zgradbi.

  • Visokokakovostno oblazinjenje in prevleke s posebnimi lastnostmi za čiste prostore in podobno zagotavljajo osnovno ergonomsko opremo v vsakem delovnem prostoru.Kakšna je razlika med delovnimi in pisarniškimi stoli?V pisarni ni potrebna pozornost za tekočim trakom ali obdelovanje elektrostatično občutljivih komponent. Zato pisarniški stoli skrbijo predvsem za udobje, ergonomijo in razbremenitev pri tipičnih položajih za pisalno mizo.Delovni stoli se uporabljajo tudi v proizvodnji, delavnicah, laboratorijih ali čistih prostorih. Za takšna okolja morajo biti opremljeni s posebnimi prevlekami, ESD in higienskimi ogrodji ter ustreznimi kolesi ESD. Številni delovni stoli imajo tudi večjo skupno višino, ki je potrebna pri delu za stroji in tekočimi trakovi.
Kateri so najboljši delovni stoli? Kako izbrati pravega?Obstajajo ustrezni predpisi o pripravljenosti za uporabo na različnih področjih podjetja s posebnimi zahtevami. O tem, kaj je primerno za posameznega zaposlenega, se je najbolje pozanimati pri uporabnikih samih.Optimalni delovni stol je odvisen od teže, telesne višine, spola in osnovnih fizičnih zahtev delavca. Zato ni univerzalne rešitve, ki bi ustrezala celotnemu podjetju in vsem zaposlenim.Na splošno so najprimernejši tisti delovni stoli, ki omogočajo največjo prilagodljivost naslonjala, višine, naklona in nagiba sedeža. Mimogrede: na voljo so tudi delovni stoli in mize ESD. Več podrobnosti najdete na ustrezni strani izdelka. Za več informacij se obrnite na našo službo za stranke!
Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Zaščitne podloge | Vodila za kable | Vozički za pladnje | Predalniki | Vrtljive ročice | Garderobne omare | Delovni stoli bimos | Delovne mize EUROKRAFTpro