Vrtalna in udarna kladiva

Vrtalna kladiva so vsestranski pripomočki za obdelavo trdih materialov pri obrtnih delih. Zaradi funkcije sekanja in vrtanja lahko z udarnimi kladivi zlahka razbijate zidove in beton. Izberete lahko vrtalno kladivo z dodatnim ročajem ali model s priloženim kovčkom za obrtnike – oglejte si ponudbo v spletni trgovini kaiserkraft!

V kategoriji Vrtalna in udarna kladiva boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Bosch.

Vrtalna in udarna kladiva: za obdelavo trdih materialovZ vrtalnimi in udarnimi kladivi lahko preprosto vrtate luknje v odporne materiale, kot sta trdi beton in trdni zidaki. Z njimi se prebijete tudi skozi kamen in kovino. Profesionalna električna orodja imajo veliko moči in zato ne terjajo toliko vašega napora.Kdaj se uporablja vrtalno kladivo?Udarni vrtalnik je odvisen od mehanskega udarca in protipritiska uporabnika. Na drugi strani ima vrtalno kladivo udarni mehanizem. Udarno kladivo se zaradi osnega gibanja in udarne energije približno 3,2 joula skoraj samo vdela v obdelovanec. Uporabnikom zato ni treba izvajati pritiska, temveč le natančno voditi napravo. Za posebno trde materiale, kot so železobeton ali zidaki, je vrtalno kladivo prava izbira, saj zmanjšuje utrujenost vaših zaposlenih. Primerno je tudi za klesanje.Kaj je treba upoštevati pri nakupu udarnega kladiva?Pri izbiri vrtalnih kladiv sta poleg udarne sile odločilna tudi hitrost vrtenja v prostem teku in možne debeline vrtanja. Poleg tega je treba orodje izbrati tako, da ustreza podlagi. Udarno kladivo je primerno, če želite vrtati ali klesati v beton, zid, les ali kovino.Poleg tega je priporočljiva zaščitna oprema. Uporabljajte zaščito oči. Tako boste zaščiteni pred letečim prahom in delci materiala. Če kovina nastavka za vrtalno kladivo s silo udarja ob kamen, bo to tudi zelo hrupno. Zato je priporočljiva tudi zaščita sluha.Želite nasvet o izbiri primernih vrtalnih in udarnih kladiv? Z veseljem vam bomo pomagali – stopite v stik z nami.
Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Vrtalni in udarni vrtalni stroji | Sesalniki | Kotni brusilniki | Rezalno orodje | Zaščitna obutev