Vrtljiva kolesa, fiksna kolesa

Praktična in nepogrešljiva za številne transportne naprave: vrtljiva in fiksna kolesa so nujen element logistike v podjetju. Zato je dobro, da si priskrbite zalogo. Na spletni strani kaiserkraft boste našli vrtljiva in fiksna kolesa v številnih izvedbah – od vrtljivih koles iz poliamida do vrtljivih koles iz polne gume.

V kategoriji Vrtljiva kolesa, fiksna kolesa boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Proroll, Wicke, eurokraft basic, TENTE, Wagner.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 512

Vrtljiva in fiksna kolesa: kakšna je razlika?Vrtljiva kolesa se lahko obračajo v navpični smeri, kar jim omogoča, da se neodvisno prilagodijo trenutni smeri gibanja. Zaradi tega so še posebej priročen element dodatne opreme v transportni logistiki. Po drugi strani pa se fiksna kolesa ne morejo obračati, gibljejo se lahko le naravnost v eno smer, vendar hitro in stabilno.Kombinacija vrtljivih in fiksnih kolesNačeloma je dobro izkoristiti prednosti obeh vrst transportnih koles. Na ravnih progah boste tako pomikali voziček bolj naravnost ter ga hkrati tudi zlahka obračali v ovinkih in okoli ovir. Kombinacija dveh vrtljivih in dveh fiksnih koles je zato tudi najbolj pogosta.Štiri vrtljiva kolesa pa so idealna takrat, kadar se morate premikati po zelo majhnem prostoru, na primer potiskati servirni voziček po ozkih hodnikih v pisarni ali montažni voziček okoli številnih delovnih postaj. Štiri vrtljiva kolesa z zavorami ali štiri fiksna kolesa bi teoretično tekla zelo gladko in skladno z želeno smerjo, dejansko pa ta različica ni pogosta.Katere so prednosti posameznih materialov za vrtljiva in fiksna kolesa?Odvisno od načina uporabe so za vrtljiva in fiksna kolesa primerni različni materiali:  • Vrtljiva kolesa iz sive litine so robustna in odporna proti obrabi, zato so primerna za zahtevno, dolgotrajno uporabo. Material je hrupen in manj prijazen do tal, vendar je zelo nezahteven za vzdrževanje.


  • Termoplastični elastomeri pozitivno vplivajo na kotalni upor, ki je pri vrtljivih kolesih iz tega materiala nizek. Poleg tega ne puščajo sledi na tleh.


  • Poliuretan je primeren za občutljiva, ravna tla in ima visoko nosilnost. Fiksna kolesa iz PU so odporna proti kemičnim vplivom iz okolja in tečejo zelo mirno.


  • Poliamid in najlon sta odporna proti udarcem in trkom, imata majhen kotalni upor, sta nelomljiva in temperaturno odporna. Material je zato primeren za vrtljiva kolesa, ki prenašajo težke tovore, zlasti v mrzlih okoljih. Njihova pomanjkljivost je, da so glasna pri teku.


  • Polna guma in neravna tla so dobra kombinacija za vrtljiva in fiksna kolesa. Takšna kolesa so tiha, zelo okretna in cenovno ugodna. Kolesa iz sive polne gume prav tako ne puščajo sledi na tleh.


Več informacij o najpomembnejših merilih za izbiro najdete v nasvetih za nakup koles.Izberite vrtljiva in fiksna kolesa na spletni strani kaiserkraftDa bi bila izbira vrtljivih in fiksnih koles čim bolj udobna in enostavna, vam na vsaki strani izdelka ponujamo možnost izbire različnih možnosti nastavitev. Ko kliknete na glavni dejavnik izbire, vam bomo prikazali najboljše možne kombinacije. Dobro je vedeti:  1. Zasnova: praktično vsako kolo je na voljo v fiksni ali vrtljivi izvedbi, z zavoro ali brez nje.


  1. Kolesni ležaji: odvisno od modela lahko izbirate med drsnimi, valjčnimi in krogličnimi ležaji. Drsni ležaji so priporočljivi za mokro okolje, za vsa druga področja uporabe pa izberite drsne ali valjčne ležaje.


  1. Nosilnost: za določitev potrebne nosilnosti vrtljivih ali fiksnih koles uporabite formulo „teža transportne naprave + obremenitev / 3''. Faktor 3 zagotavlja, da bodo kolesa še vedno držala težo, tudi če se vsa štiri kolesa ne dotikajo tal.


Če imate še kakšna vprašanja o vrtljivih in fiksnih kolesih, vam z veseljem osebno pomagamo.Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Kolesa za transportne naprave | Vrtljiva kolesa TENTE | Vrtljiva kolesa Wicke