Valjčne proge

Za hitre proizvodne procese, premišljeno skladiščenje in enostaven transport uporabite valjčno progo. Dopolnite ali izdelajte svoj transportni sistem ter prihranite čas in energijo.

V kategoriji Valjčne proge boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Gura.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Dolžina
Ustrezno
Število izdelkov: 64

Valjčne proge: s pomočjo težnosti enostavno do ciljaVsako skladišče ali proizvodnja potrebuje hitro, prilagodljivo in učinkovito logistiko transporta. Za to večinoma zadoščajo že težnost in fizikalna pravila. Sistemi za neprekinjen transport, kot so valjčne proge, ne potrebujejo motorja, zaposlenim pa olajšajo nakladanje, razkladanje in še kaj. Izbira pri podjetju kaiserkraft vam bo poenostavila izdelavo optimalne rešitve za transport v vašem podjetju.Kakšne so prednosti valjčnih prog?Valjčne proge so najučinkovitejše, če uporabljajo samo silo težnosti pri naklonu od dva do pet odstotkov. Takšne izvedbe imajo največ prednosti:


  • Tih transport blaga brez dodatnih stroškov za elektriko

  • Individualna hitrost transporta in stalen pretok materiala

  • Poljubno spreminjanje smeri transporta

  • Prilagodljivo postavljanje in usmerjanje – na primer za enostavno nakladanje transporterjev

  • Ker nimajo motorja in omogočajo cenovno ugodno zamenjavo posameznih valjčkov ali modulov, ne potrebujejo veliko vzdrževanja


Zato številna podjetja za ustrezne vrste blaga kot transportno tehniko uporabljajo samo valjčne proge. Če pa mora blago premagovati daljše razdalje ali potrebujete motoriziran transport, lahko valjčne proge vključite v večdimenzionalni sistem iz transportnih trakov, valjčnih prog in podobnih elementov.V takšnih primerih so rešitve z delovanjem na težnost priporočljive povsod, kjer morajo imeti zaposleni dostop do transportnega blaga, na primer pri nakladanju in razkladanju, pripravi pošiljk ali drugih delih.Kako izberem ustrezno valjčno progo?Pri izbiri so odločilne mere in lastnosti blaga, ki ga boste običajno transportirali – to sicer velja tudi za proge z valjčki in mize s krogličnimi valjčki.Največji vpliv imata načeloma teža in velikost. Teža je odločilna za to, ali boste uporabili lahke valjčne proge iz aluminija ali jeklene različice z večjo nosilnostjo. Določa tudi ustrezen premer valjev, ki bo poskrbel, da se teža blaga pretvori v tekoče in energično vrtenje.Mere transportnega blaga vplivajo na potrebno širino proge in razmak med osmi. Železno pravilo pri sistemih za neprekinjen transport je, da mora biti na vsaki točki proge dno transportnega blaga v stiku z najmanj tremi valji. Zato tukaj upoštevajte mere najmanjšega blaga. Za širino proge pa vzemite največje blago ter njegovim meram dodajte še malo prostora na levo in desno.Seveda je razlika tudi v tem, ali boste transportirali robustne pakete ali občutljivo blago. Zato lahko pri kaiserkraft naročite tudi valje s posebnimi lastnostmi površine. Sporočite nam, ali potrebujete na primer valje s PVC-oblogo, ki so najboljša rešitev pri posebej občutljivem blagu ali v zahtevnem delovnem okolju.Kako določim, koliko valjčnih prog potrebujem?Transportno tehnologijo ponujamo v modularni izvedbi. Tako imate največjo možnost prilagajanja in lahko po potrebi poljubno izdelate ravne linije, zavoje ali prehode. Ravni deli predstavljajo jedro transportnih prog, zato jih upoštevajte pri izračunu količine elementov.Pri tem ne gre samo za količino v metrih, temveč tudi za to, da je levo in desno od proge na voljo dovolj prostora ter da ne pozabite na prostor za odcepe in povezavo z drugimi elementi in območji transportne tehnologije.Pri izbiri se lahko obrnete na naše zaposlene, ki vam bodo svetovali glede optimalne sestave elementov iz naše ponudbe. Vprašajte nas tudi glede posebnih izvedb, zavojev ali prehodov za tiste modele valjčnih prog, ki jih standardno ponujamo samo kot ravne elemente.