Skladiščne posode in zaboji ESD

Najboljša zaščita za sodobno elektroniko? Odlično opremljeno območje EPA – in uporaba skladiščnih posod in zabojev ESD!

V kategoriji Skladiščne posode in zaboji ESD boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: mauser.

Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 22

Skladiščne posode ESD in zaboji ESD – vsestranska zaščita z varnostjoNa območju ESD ni možnosti popravnega izpita, če se pri kateri od komponent kaj zalomi. Že najmanjša elektrostatična razelektritev lahko na občutljivi elektroniki povzroči trajno škodo. Zato morate biti pri opremljanju pozorni tudi na majhne podrobnosti. Sem vsekakor spadajo skladiščne posode ESD in zaboji ESD s posebno zasnovo.
Katere so značilnosti zabojev za zlaganje ESD in odprtih skladiščnih posod ESD?Kot večina škatel za zlaganje ali odprtih skladiščnih posod so izdelani iz umetnih mas, na primer polipropilena. Umetne mase skorajda niso prevodne, vendar se lahko zaradi trenja naelektrijo. Če ta naboj prenesejo na občutljivo elektronsko blago, se to uniči ali poškoduje že pri najmanjšem naboju. Zato so za delovna mesta ESD primerne le prevodne skladiščne posode ESD. Njihov material vsebuje delce, ki skrbijo za ciljno odvajanje naboja stran od blaga.To seveda deluje le, če je tudi preostala oprema zasnovana tako, da zagotavlja nadzorovano izenačevanje naboja prek ozemljitve. Zato je treba odprte skladiščne škatle ESD in podobne izdelke postaviti v ustrezne regalne sisteme ESD, na posebne talne obloge ESD in preprosto na vsestransko zaščitena delovna mesta ESD.
Katera odprta skladiščna posoda ESD je primerna za katero vrsto shranjevanja?Pri izbiri zabojev za zlaganje ESD in škatel ESD ravnajte enako kot pri urejanju drugih skladiščnih območij ali prostorov v delavnici. Odprte skladiščne posode ESD je mogoče s posebno dodatno opremo ESD pritrditi na mize ESD, da so sestavni in majhni deli pripravljeni za proizvodnjo. Za prevoz ali shranjevanje z zaščito pred prahom in poškodbami so idealni kovčki ESD iz umetne mase ali posodice iz umetne mase s pregibnim pokrovom.
Kakšno je pravilno ravnanje s skladiščnimi posodami ESD?Pri opremljanju skladiščnih kovčkov ESD in podobnih izdelkov ter ravnanju z njimi zaposleni nikoli ne smejo pozabiti, da so sami eden najpogostejših virov neželenih razelektritev. Zato ni obvezna samo uporaba posebnih delovnih oblačil ESD. Z zapestnico ESD in povezavo z ozemljitvijo pri vsakem postopku zagotavljajo, da ob stiku ne pride do izenačitve naboja. Podrobne predpise o zaščiti elektronskih komponent pred elektrostatskimi pojavi določa standard DIN EN 61340-5-1.Če bi radi dodaten naboj, lahko več informacij poiščete v naših nasvetih o izdelkih ESD: Zaščita pred nezaželenimi razelektritvami.Obrnite se na nas, če potrebujete našo pomoč v zvezi s skladiščnimi posodami ESD!