Delovne majice

Prevroče za tipična delovna oblačila z dolgimi rokavi? Potem imamo nekaj za vas. Naše delovne majice in opozorilne zaščitne majice s kratkimi rokavi vam nudijo primerno udobje in zaradi svoje vidnosti varnost tudi pri najvišjih temperaturah. Kajti tako opozorilne rumene in oranžne barve kot odsevne črte zagotavljajo, da vas vsi takoj opazijo. Zdaj izveste vse, kar morate vedeti o delovnih majicah in delovnih oblačilih za vsak letni čas!

V kategoriji Delovne majice boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Leipold+Döhle.

Delovne majice s kratkimi rokavi za varnost in udobjeSeveda je varnost vedno na prvem mestu. Toda zakaj bi morali v vročih dneh trpeti zaradi predebelih delovnih oblačil? Raje se odločite za zračne delovne majice, ki so v skladu s predpisi za opozorilna in zaščitna oblačila, s prepričljivim udobjem pri nošenju.Katere delovne majice so na voljo?V naši ponudbi za bolj zračne možnosti delovnih oblačil se osredotočamo na opozorilne zaščitne majice s kratkimi rokavi v oranžni in rumeni barvi.  • Oranžne delavske majice s kratkimi rokavi in odsevnim trakom ustrezajo standardu EN ISO 20471, razred 2, in se lahko nosijo na cestah z omejitvijo hitrosti do 60 km/h. Pomembna omejitev: to velja pri zadostni vidnosti in razmeroma majhni gostoti prometa.

  • Delovne majice v opozorilni rumeni barvi povečujejo varnost na gradbiščih, letališčih in v logistiki. Tudi kolesarji jih lahko nosijo namesto opozorilnih delovnih brezrokavnikov, da so v cestnem prometu bolj prepoznavni.


Na splošno velja, da so delovne majice poleti prava izbira povsod, kjer morate biti pozorni na svojo varnost, tudi če ni obveznih predpisov. Ob slabem vremenu ne pozabite nositi ujemajočih se delovnih hlač in po možnosti delovne jakne.Po čem lahko prepoznate dobre delovne majice?Dobre delovne majice poleg vidnosti poskrbijo tudi za druge vidike, ki so pomembni pri delovnih oblačilih in delu v poletni vročini:  • tajliran kroj z udobnim prileganjem,

  • UV-zaščita za trup (odvisno od modela),

  • material, ki diha, za dober prenos vlage,

  • gibljivi odsevni trakovi, ki se prilagodijo vsakemu vašemu gibu,

  • vlakna, ki se hitro posušijo.


Da bi te lastnosti ohranili dlje časa, je treba delovne majice prati le pri nizkih temperaturah, brez mehčalcev za tkanine in brez uporabe sušilnega stroja. Zaradi hitrega sušenja so v kratkem času pripravljene za ponovno uporabo. Takoj ko se odsevniki zameglijo, odlepijo ali izgubijo odsevnost, je treba majico zamenjati.Koliko delovnih majic na zaposlenega?Če ste kot podjetje odgovorni za nabavo delovnih oblačil za svoje zaposlene, se pogosto pojavi vprašanje o količini na osebo. V primerjavi z delovnimi jopiči, delovnimi brezrokavniki ali delovnimi puloverji za oblačenje čez oblačila imajo delovne majice neposreden stik s kožo in se običajno nosijo pri visokih temperaturah in intenzivnem fizičnem delu.Zato bi bilo najbolje, če bi zagotovili eno delavsko majico na delovni dan – po možnosti z dodatnimi zamenjavami. Čeprav je nošeno majico mogoče hitro oprati, ne smete domnevati, da bodo zaposleni vsak dan vklopili pralni stroj. Razen če boste tudi to nalogo prevzeli za vse svoje zaposlene.Postavljamo malo vprašanj, ker nanje raje odgovarjamo. Če imate vprašanja o delovnih oblačilih in varnosti pri delu, lahko kadar koli stopite v stik z nami.