Oprema za zaščito pred padci

Za vse, ki delajo na velikih višinah: zaščitite sebe in svoje zaposlene! V naši spletni trgovini boste našli vse, kar potrebujete za zaščito pred padci in višinsko varovanje za strokovnjake v obrti, industriji in reševalnih službah. Berite dalje in izvedeli boste vse, kar morate vedeti o zaščiti pred padci.

Vaši filtri
Tip izdelka
Varovalna ušesca
Bruto cena
42
42
2989
2989
-
Ustrezno
Število izdelkov: 21

Zaščita pred padci: varovalni pasovi, varovala pred padci in podobnoČe pride do padca, se ne sme zgoditi najhujše: če pri delu nimate tal pod nogami in se ne morete zanesti na ograje ali druge zaščitne ukrepe, je nujno treba uporabiti komplet za zaščito pred padci kot element osebne varovalne opreme. Brez če in ampak.
Kaj velja za zaščito pred padci?Sistem za zaščito pred padci se ne imenuje tako brez razloga: njegov namen je preprečiti, da bi ljudje padli z določene višine in se pri tem poškodovali. To je mogoče iz dveh smeri:  • Primarna zaščita pred padci poleg varovalnih pasov in kompletov za zaščito pred padci vključuje tudi ograje ali pokrove.

  • Sekundarna zaščita pred padci predstavlja vso opremo, ki preprečuje telesne poškodbe v primeru padca. To ne vključuje le varnostnih mrež ali vrvnih sistemov, temveč do določene mere tudi sodelavce, ki vas ščitijo s tal.Področja uporabe in višine: kdaj potrebujem zaščito pred padci?Zaščita pred padci kot element osebne varnosti pri delu je vedno predpisana takrat, ko delavec dela na vodi ali nad njo ter ob podlagi, ki se lahko pogrezne. Poleg tega veljajo določene višinske omejitve, nad katerimi je takšno varovanje obvezno.Ne glede na to je vedno smiselno uporabiti osebno zaščito pred padci, kot so pasovi in varovala pred padci, če želite na primer zagotoviti večjo varnost boječim zaposlenim na visokih lestvah in odrih ali jih v nejasni situaciji (in za njihovo lastno zaščito) imeti „na povodcu''.V skladu z varnostnimi predpisi je od razdalje med tlemi in delovnim mestom odvisno, ali je potrebna zaščita pred padci, pri čemer ločimo naslednje tri primere:  1. Padec z višine več kot 1 m s stenskih odprtin in stopnišč brez zaščite

  2. Padec z višine več kot 2 metra na vseh drugih deloviščih

  3. Padec z višine več kot 3 metre pri delu na strehah


Vendar te vrednosti ne smejo prevladati nad vašo individualno oceno tveganja. Tako kot na drugih področjih varnosti pri delu – od zaščitnih čevljev do zaščite sluha – je preventiva vedno boljša od kasnejšega ukrepanja.Zato se tudi na našem informacijskem portalu intenzivno ukvarjamo s temo varnosti za zaposlene in strokovnjake ter vam ponujamo številne nasvete in namige:

Za konkretna vprašanja o izbiri ustreznega izdelka ali dodatne informacije o naši ponudbi zaščitne varovalne, kot so varovala pred padci ali varnostni pasovi, se obrnite na nas.