Ultrazvočni čistilniki

Ultrazvoka ni mogoče videti, slišati ali se ga dotakniti – rezultate čiščenja z visokokakovostnimi ultrazvočnimi čistilniki pa lahko. Prebijte zvočni zid pri trdovratni umazaniji!

V kategoriji Ultrazvočni čistilniki boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Elma.

Znamka
Tip izdelka
Bruto cena
1133
1133
21960
21960
-
Ustrezno
Število izdelkov: 26

Z ultrazvočnim čistilnikom do popolnih rezultatov čiščenjaDrgnete in praskate, da se vam že meša? To si lahko prihranite s profesionalnimi ultrazvočni čistilniki za uporabo v industriji in obrti, ki odstranijo trdovratne obloge, tudi v najmanjših kotih in najbolj zapleteni obliki. Kaj morate za to storiti? Nič drugega kot postaviti obdelovanec v ultrazvočni čistilnik, ga zagnati in počakati.
Kako delujejo ultrazvočni čistilniki?Ultrazvočni čistilnik je nežna alternativa brusilniku. Namesto uporabe smirkovega papirja in električnega abrazivnega delovanja se za čiščenje uporabljajo zvočni valovi. Ti v vodi povzročajo valovanje. Zaradi nadtlaka in podtlaka nastajajo vodni mehurčki (kavitacija). Ti mehurčki pokajo in sproščajo veliko energije, da se umazanija praktično izstreli s kosov, ki jih želite očistiti.
Kakšne so prednosti čistilnikov z ultrazvočnim delovanjem?Mikroskopsko majhne „eksplozije'' spremljajo neke vrste usmerjeni vodni curki v zelo majhnem formatu. Podobno kot pri visokotlačnem čistilniku ti curki odpihujejo delce umazanije z obdelovanca.S to funkcionalnostjo so se ultrazvočne naprave že večkrat dobro odrezale tako pri zasebnih opravilih kot pri industrijskem čiščenju:  • Odstranjevanje oblog na komponentah s togimi in kompleksnimi površinami.

  • Doseganje najmanjših kotov, navojev in utorov.

  • Tudi pri zasušenih lakih, oljih in masteh ne potrebujete skoraj nobenih kemikalij.

  • Popolnoma odstranjena rja.

  • Čiščenje obdelovanca je nežno.

  • Z nastavljenim časom je čiščenje samodejno.

  • Obdelovanci se lahko obdelujejo neposredno po čiščenju.Za katere namene so ultrazvočni čistilniki primerni?Ultrazvočni čistilniki v izvedbi za končne uporabnike so posebej zasnovani za čiščenje nakita in ur. Industrijske naprave pa so v uporabi ne le za čiščenje plemenitih kovin kot čistilniki majhnih delov. V delavnicah in proizvodnji so nepogrešljivi za temeljito čiščenje uplinjačev, brizgalnih šob in vseh vrst sklopov. Z njimi lahko vzdržujete tudi filtre, gredi ali črpalke.Za več informacij o čiščenju majhnih delov priporočamo naš vodnik za čiščenje majhnih delov.
Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu ultrazvočnega čistilnika?  1. Frekvenca določa velikost mehurčkov. Model s 25 kHz je idealen za predhodno čiščenje, 45 kHz pa ustvarja najmanjše mehurčke za temeljito končno čiščenje. Ultrazvočni čistilniki so na voljo kot modeli s fiksno ultrazvočno močjo med 35 in 40 kHz ali kot modeli z nastavljivo močjo med 25 in 45 kHz. Za dodatno pospešeno čiščenje imajo ti modeli tudi možnost vklopa pulznega delovanja.

  2. Prostornina mora biti zasnovana za običajne velikosti komponent. Kompaktne naprave s kadmi s prostornino približno 10 litrov so dobesedno čistilniki za majhne dele. Velike naprave s prostornino do 97 litrov pa lahko sprejmejo veliko sklopov in obdelovancev. Pri nakupu rajši računajte na večje velikosti.

  3. S stikalnimi urami in nastavljivim segrevanjem lahko moč čiščenja prilagodite obdelovancu. Bolj kot je natančna možnost nastavljanja, nežneje lahko očistite sklope. Podrobnosti, kot so ohišja iz nerjavnega jekla z zaščito pred kapljanjem vode, naprave za odvodnjavanje in možnosti prevoza, so za vse različice samoumevne.Kateri koncentrat za čiščenje je priporočljiv za ultrazvočne naprave?Industrijska čistila za ultrazvočne čistilnike ne omogočajo le hitrega in temeljitega čiščenja v napravi. V vodni kopeli se tako na primer emulgira očiščeno olje, tako da lahko enostavno odstranite očiščen obdelovanec. Koncentrati za čiščenje z ultrazvočnimi napravami so prav tako zelo izdatni in zasnovani za uporabo pri višjih temperaturah.Ne samo, da prihranite stroške, ampak tudi zmanjšate porabo kemičnih sredstev. Pri nakupu bodite pozorni na njihovo sestavo. Na spletni strani kaiserkraft lahko izbirate med močnimi posebnimi izdelki in nežnimi splošnimi izdelki na ekološki osnovi. Ali je čistilna tekočina primerna za ultrazvočne čistilnike, lahko ugotovite iz imena in podatkovnega lista izdelka. Uporabljajte samo te izdelke, da zagotovite popolne rezultate brez poškodb.