Metle, omela

So na tleh drobtinice? Je na tla padlo steklo? Ali pa vhod zapira suho listje? Z metlami in omeli boste v hipu pometli z umazanijo. Izberite novo metlo kar zdaj!

V kategoriji Metle, omela boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: FLORA, Vikan, eurokraft pro, eurokraft basic, Rubbermaid, Unger, Vermop.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 31

Metle in omela: čiščenje bi težko bilo še hitrejšeZa malo umazanije ali pregledne površine vam ni treba takoj poseči po težkih čistilnih napravah. Z dobro staro kombinacijo metle in omela boste cilj v večini primerov dosegli hitreje, preprosteje in brez velikega truda. Imamo bogato ponudbo za vsak oddelek in uporabo – tudi na občutljivih območjih.Po čem se odlikujejo dobre krtače in metle?Pritrditev in vrsta ščetin so najpomembnejše lastnosti vsake dobre metle – pa naj gre za krtačo, ki je del klasičnega ročnega omela, ali pa za vrtljive okrogle krtačke na stroju za pometanje. Na dobro opremljenem čistilnem vozičku se prav tako pogosto kot metle s ščetinami iz vodoodporne umetne mase pojavljajo tudi takšne iz naravnih materialov, kot je riževa slama.Zelo pomembno je, da kakovost ščetin izberete ne le glede na to, ali boste metlo uporabljali na prostem ali v prostorih, pač pa tudi glede na vrsto tal.Po čem se odlikujejo metle in omela za živilsko industrijo?Eno najpomembnejših pravil v živilski industriji je, da morajo tudi izdelki za čiščenje in sanitarni izdelki v vseh primerih preprečiti onesnaženje izdelkov, surovin in strojev.Zato pridejo v poštev samo metle in omela iz gladkega polipropilena. Material se ne obrablja in je primeren za stik z živili v skladu z Uredbo (ES) št. 1935/2004.Z živimi barvami boste poleg tega poskrbeli, da metel in omel za različna območja proizvodnje ne boste pomešali med seboj.Ali obstajajo okvirna pravila za shranjevanje metel in omel?Običajno metlo za cesto lahko brez težav pospravite v omaro za čistila skupaj z gumijastimi rokavicami in blagimi industrijskimi čistili. Da preprečite deformacijo ščetin, priporočamo, da metle obesite ali jih obrnete z glavo navzgor.Metle in omela za živilsko industrijo pa morate vedno shraniti ločeno od mopa ali sesalnika, na primer v higienske omare iz nerjavnega jekla.Kakšen je pravilen postopek čiščenja metel?Tudi v teh primerih je potrebno razlikovanje med večnamenskimi modeli in izdelki za občutljiva območja v podjetju. Vremensko neobčutljive metle lahko brez težav sperete ali očistite z visokotlačnim čistilnikom z nizkim pritiskom vode. Pri drugih različicah pa je najboljše, da preverite veljavne tehnične predpise in upoštevate zahteve glede higiene in razkuževanja.Imate glede naše ponudbe še kakšno vprašanje? Obrnite se na nas, z veseljem vam bomo pomagali!