Zaščita pri varjenju

V potu svojega obraza … pri določenih poklicih nikoli ni pametno delati brez zaščite za varjenje. Ščitniki varujejo pred varilskimi hlapi, intenzivno svetlobo in iskrami, ne da bi vas ovirali pri delu. Z našimi izdelki lahko profesionalno sestavite svojo zaščitno opremo.

Vaši filtri
Tip izdelka
Trajnostnost
Višina [mm]
1900
1900
2100
2100
-
Ustrezno
Število izdelkov: 16

Zaščita pri varjenju – varni pred iskrami, svetlobo in hlapiZaščita za varjenje je enako varilna očala? Drži samo delno. Če varite poklicno, potrebujete več opreme za zaščito sebe in okolice. Poleg tega so naše varilne maske boljše od varilnih očal. Ampak začnimo na začetku.Kaj zaščita za varjenje obsegaNekateri varijo v navadni majici in sandalih, a mi menimo, da to ni pametno. Navsezadnje pri varjenju ne nastaja le toplota, ki ogroža oči, pač pa prihaja tudi do iskrenja in sproščanja strupenih hlapov.Zato ste po zakonu dolžni zaposlenim zagotoviti potrebno zaščitno opremo za varjenje. In zato vam podjetje kaiserkraft nudi široko paleto zaščitnih delovnih oblačil, od zaščitnih čevljev in hlač do rokavic in zaščite sluha. Pri nas boste našli oblačila, ki ščitijo tudi pri visokih temperaturah.Poskrbeti je treba tudi za varnost oči in obraza. Pozabiti pa ne smete niti na okolje – tudi najboljša delovna oblačila nič ne zaležejo, če v delavnici zagori zaradi iskre.Kako najti optimalno zaščito za varjenje1. korak: samodejna varilna maska namesto očalZačnimo pri očeh in obrazu. Pojasnili vam bomo, zakaj so naše vrhunske varilne maske boljše od varilnih očal:  • Samodejne varilne maske samodejno prilagodijo osvetljeno področje glede na svetlobo. Med varjenjem potemnijo in se takoj po njem spet posvetlijo. To pomeni, da so vaši zaposleni med varjenjem dobro zaščiteni in imajo jasen pogled, ko ne varijo – brez zoprnega nadevanja in snemanja maske.

  • Maska pred iskrenjem in drugimi nevarnostmi ščiti celoten obraz, ne samo oči.


2. korak: zaščitne stene, ponjave, odeje za zaščito pred brizganjemZa zaščito ljudi in predmetov v okolici so vam pri podjetju kaiserkraft na voljo naslednji izdelki:  • Ščitniki za varjenje učinkovito ščitijo pred oblokom, sevanjem in brizganjem. Na voljo so z lamelami in brez njih ter s kolesi za večjo prilagodljivost.

  • Če potrebujete samo steno brez okvirja, je dobra alternativa zaščitna varilska ponjava. Po želji lahko tudi združite več ponjav in tako ustvarite večjo steno.

  • Priporočamo, da na tla položite eno ali več odej za zaščito pred brizganjem.


Standardi in druge zahteve – na kaj morate biti pozorniKer pri varjenju nič ne sme biti prepuščeno naključju, mora zaščita za varjenje ustrezati določenim standardom, na primer zaščitne varilske stene morajo ustrezati standardu DIN ISO EN 25980. Pri varilnih čeladah je odločilen dejavnik stopnja zaščite oziroma stopnja zatemnitve. Ponujamo tudi varilne maske, ki jih lahko prilagodite različnim stopnjam zaščite za različne vrste varjenja. Poleg tega so pomembna še merila, kot so teža, mere in možnost premikanja.Ste negotovi? Z veseljem vam bomo pomagali sprejeti pravo odločitev. Ne samo pri izbiri zaščite za varjenje, temveč tudi v primeru vprašanj o drugih izdelkih za varnost pri delu, opremi za podjetja ali pisarniški opremi.Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Podloge ESD | Omarice za prvo pomoč | Škatle za orodje | Ročni dvižni vozički | Talne rešetke | LED-zaslon | Delovne mize RAU