Znamka
Material krogle
Premer krogle

Kroglični valjčki – z njimi bo vse teklo skoraj samo od sebe



KAISER+KRAFT poskrbi za optimiziranje podjetja ter prihranek časa in denarja. Če transport na posameznih odsekih ni povsem optimalen, vam vsekakor ni treba prenoviti celotne transportne tehnologije. Raje poskrbite za ustrezno zamenjavo posameznih elementov, s katerimi na primer mize s krogličnimi valjčki prilagodite spremenjenim potrebam pri transportu ali odpravite motnje. Potrebujete samo naše kroglične valjčke in nekaj nasvetov za optimalno zamenjavo.



Čemu so namenjeni posamezni kroglični valjčki?



Da bodo mize s krogličnimi valjčki lahko dobro opravljale svoje delo, se morajo posamezne kroglice absolutno gladko vrteti v držalu. Poleg tega morajo imeti ustrezen premer in prave lastnosti, da optimalno prenašajo točkovno obremenitev transportnega blaga.



Transportno blago se lahko v vsakem podjetju hitro spremeni: danes se na valjčnih progah in mizah s krogličnimi valjčki transportirajo robustni paketi in sestavni deli, jutri pa nemara občutljivi izdelki. Montažno mesto je trenutno zasnovano za težke elemente, morda pa bo kmalu moralo postati manjše in primerno za fina opravila.



Da pri spremembi usmeritve podjetja ne bi bilo treba zamenjati celotne transportne tehnologije, lahko posamezne elemente, v tem primeru kroglične valjčke, samo nadomestite z ustreznejšimi izdelki iz ponudbe podjetja KAISER+KRAFT. Tudi manjša popravila bodo tako hitrejša in cenejša.



Katere kroglične valjčke ponuja KAISER+KRAFT?



Pri transportnih trakovih in mizah, ki delujejo s pomočjo težnosti, sta teža in velikost transportnega blaga odločilni merili za izbiro. Na splošno za kroglične valjčke velja: težo najtežjega transportnega blaga delite s 3 in dobili boste največjo dinamično obremenitev na kroglico.



Ker pa za kroglične elemente veljajo še drugi bistveni pogoji in zahteve, imate pri vseh izdelkih številne možnosti izbire in nastavitve. Samo pri materialu morate že vnaprej vedeti, da so kroglice iz umetne mase primerne za občutljivo blago, jeklo pa za težke, robustne elemente.



Pri izbiri vam z veseljem pomagamo in vam svetujemo glede posameznih elementov naših krogličnih valjčkov in miz s krogličnimi valjčki. Dovolj je samo en klic.