Nedrseče podloge za zaščito tovora

Da bo med transportom vse varno na svojem mestu: z nedrsečimi podlogami za zavarovanje tovora boste preprečili drsenje tovora in vse varno pripeljali na cilj.

Nedrseča podloga za tovorna vozila: ustrezna podloga za zaščito pred škodoPredpisov za zavarovanje tovora skoraj ne morete izpolnjevati bolje kot z nedrsečo podlogo za tovorna in gospodarska vozila, ki je odločilnega pomena za varen transport palet in drugega blaga. Pomembno je samo, da upoštevate nekaj napotkov.Kakšni so predpisi glede uporabe nedrsečih podlog?Nemški predpisi VDI 2700 na primer opisujejo, kakšne so značilnosti ustrezne nedrseče podloge za zavarovanje tovora in kako se uporablja:  1. Nedrseče podloge izpolnjujejo najvišje zahteve glede natezne trdnosti (min. 0,6 N/mm²), pretržne razteznosti (min. 60%) in statičnega trenja. Zato kot alternative ne morete uporabljati običajnih gradbenih in gumijastih podlog.

  2. Za zavarovanje tovora ne smete uporabljati samo podlog, saj so te zgolj dodatek. Nujna je uporaba privezovalnih trakov in drugih izdelkov.

  3. Nedrseča podloga v roli ali že odrezana na želeno velikost se ne uporablja samo na dnu transportnih vozil, temveč tudi pod trakovi za zavarovanje tovora ali kot vmesni sloj pri nalaganju blaga.


Čisto enostavno lahko preverite, ali so mere podloge ustrezne za določen tovor: zaščitna podloga mora biti vidna in mora segati izpod nog euro palete ali posameznih betonskih elementov. To preverjajo tudi inšpektorji. Če se ugotovijo nepravilnosti, morate plačati kazen.Katera nedrseča podloga se uporablja za posamezne tovore?Bistveno merilo za odločitev je kakovost materiala, ki jo izberete glede na tovor in njegovo težo. PU-podloge so vsestranske, kompleksnejši polimeri pa so izredno trpežni. Kakovostna nedrseča podloga v roli je odporna proti številnim snovem, kot so kisline ali olja, zato predstavlja tudi zaščitno plast pri manjšem puščanju med transportom.Debelina podloge poleg tega določa, kako težko je lahko blago, ki ga boste zaščitili. Podloga mora biti bolj debela in kakovostna, če imate neravno podlago, na kateri se bo blago transportiralo.Potrebujete še kaj? Več izdelkov za obsežno zavarovanje tovora najdete v naši spletni trgovini.