Skladiščenje nevarnih snovi

Nevarne snovi se vedno bolj razširjeno uporabljajo na številnih industrijskih področjih. To je dovolj dober razlog, da vam ponudimo obširen izbor odličnih proizvodov za skladiščenje nevarnih snovi, ki izpolnjujejo vse zakonske zahteve ter združujejo varnost s praktično in preprosto uporabo.

Skladiščenje nevarnih snovi v prostorih in na prostemPravijo, da je previdnost mati modrosti. Pri tem obstajajo snovi, ki so bolj škodljive kot morebitne črepinje ob razbitju posode, če gre pri skladiščenju kaj narobe. Z našimi izdelki za skladiščenje nevarnih snovi ne morete nikoli zgrešiti. Naj gre za plinske jeklenke ali kemikalije, majhne posode, sode ali cisterne – pri nas boste našli pravo rešitev za skladiščenje.Kdaj je treba biti pri skladiščenju še posebej previdenZakonodajni organi govorijo o nevarnih snoveh, ko je za snov značilna ena od teh lastnosti: lahka vnetljivost, oksidativnost, strupenost, dražilnost ali jedkost, eksplozivnost in/ali nevarnost za okolje. Takšne snovi ali zmesi predstavljajo ob razlitju ali v primeru puščanja resno grožnjo za vaše zaposlene in okolje. Zato velja: za skladiščenje nevarnih snovi potrebujete posode in zaščitne priprave, ki so zasnovane posebej za določeno nevarno snov; posebni izdelki za skladiščenje nevarnih snovi oz. prestrezni sistemi, omare za nevarne snovi in posode za nevarne snovi … V spletni trgovini podjetja kaiserkraft boste hitro našli pravo rešitev.Kako prepoznate, kateri izdelek je primeren za določeno nevarno snovNajlažje s pomočjo simbola za nevarno snov. Tega boste našli na embalaži nevarnih snovi in na naših izdelkih za skladiščenje nevarnih snovi. Tako boste takoj vedeli, kaj sodi skupaj. Tudi odobritev naših izdelkov je razvidna iz slikovno prikazanega certifikata preverjanja. Imate še kakšno vprašanje? Veliko odgovorov boste našli v naših nasvetih za nakup „Informacije o skladiščenju nevarnih snovi skladno s predpisi''.Kateri izdelki igrajo pri skladiščenju nevarnih snovi glavno vlogoSkladiščenje nevarnih snovi ni mogoče brez prestreznih kadic. Te so vedno predpisane takrat, ko v posodah skladiščite vodi škodljive tekočine ali vnetljive tekočine. Kadice preprečujejo, da bi domnevno iztekla vsebina pristala na tleh ali v podtalnici. Pomembna pa je razlika med dvema materialoma:


  • jeklo: primerno za vodi škodljive tekočine in vnetljive tekočine

  • umetna masa: za agresivne in vodi škodljive tekočine


Naša odlagališča, regali za skladiščenje nevarnih snovi in zabojniki so že zdaj opremljeni s pravimi prestreznimi kadicami. V nasprotnem primeru jih lahko kupite pri nas tudi ločeno – seveda v različnih izvedbah in velikostih.Zatem se postavlja še vprašanje, kje želite skladiščiti te nevarne snovi. Številna podjetja se odločijo za to, da skladiščijo nevarne snovi na varni oddaljenosti nekje na prostem. V ta namen boste lahko pri podjetju kaiserkraft izbirali med odlagališči nevarnih snovi in zabojniki različnih velikosti: odlagališča za sode in majhne posode za majhne do srednje velike količine, regalni zabojniki za nevarne snovi z več skladiščnimi ravnmi za velike količine ter omare in zabojniki za plinske jeklenke različnih velikosti. Toplotno izolirani zabojniki so idealni za celoletno skladiščenje nevarnih, toplotno občutljivih snovi. Črpalke in dodatna oprema za delo s sodi olajšajo delo z nevarnimi tekočinami.Za notranje prostore so na voljo varnostne posode in posamezni regali za shranjevanje nevarnih snovi z možnostjo razširitve iz pocinkane jeklene pločevine. Lahko pa se odločite za naše omare za shranjevanje nevarnih snovi.Koga lahko vprašate, ko ste v dvomihNajbolje kar nas. Naši strokovnjaki za skladiščenje nevarnih snovi vam bodo pomagali izbrati pravo rešitev za shranjevanje. In če v naši trgovini ne boste našli ničesar, kar bi popolnoma ustrezalo vašim zahtevam, vam bomo z veseljem izdelali rešitev po meri glede na vaše potrebe.