Pomični odri

Visokokakovostni, v praksi preizkušeni in nedrseči sistemi pomičnih odrov zagotavljajo varno in profesionalno delo tako v prostorih kot tudi na prostem. Nudimo vam veliko izbiro modelov v različnih delovnih višinah za udobno in varno vzpenjanje.

V kategoriji Pomični odri boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Altrex, HYMER, KRAUSE, Layher, MUNK, ZARGES.

Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 60

Za vse, ki bi radi v višine.Pomični odri spadajo k opremi profesionalnih pleskarjev in monterjev. To ni nič presenetljivega, saj so le maloštevilni pripomočki za vzpenjanje tako prilagodljivi: pomični odri v modulni izvedbi so pogosto celo zložljivi, zato jih hitro in enostavno postavite in spet zložite. Poleg tega omogočajo preprost transport. Tudi postavljene pomične odre lahko hitro premaknete z enega delovnega mesta na drugo. Če morate opravljati dolgotrajna dela na višini, so pomični odri odlična rešitev. Zaradi upoštevanja standarda DIN EN 4422 pa tudi zelo varna.Standard za varne pomične odre.Standard DIN EN 1004 določa uporabo dovoljenih materialov za izdelavo pomičnih delovnih odrov in varnostno-tehnične zahteve za posamezne elemente. Poleg tega navaja podrobna navodila za varno delo na pomičnih odrih, ki jih je treba upoštevati. • Upoštevati je treba vsebino in napotke iz navodil za postavitev in uporabo, ki jih pripravi proizvajalec odra.

 • Skladno s standardom DIN EN-1004 znaša največja dopustna višina pomičnih odrov 8 m na prostem (zaradi morebitnega vetra) in 12 m v zaprtih prostorih. Poleg tega je dovoljeno postaviti samo tako visoke pomične odre, kot je navedeno v priloženih navodilih za postavitev.

 • Pomične odre sme sestavljati, razstavljati ali predelati samo usposobljeno strokovno osebje pod nadzorom strokovnjaka. Strokovnjak je oseba, ki ima zahtevano strokovno znanje o pomičnih delovnih odrih. K tem zahtevam spadajo tudi poklicna izobrazba, poklicne izkušnje ali izvajanje ustrezne poklicne dejavnosti v zadnjem času.

 • Uporabljati je dovoljeno samo originalne nadomestne dele proizvajalca.

 • Podlaga pod pomičnimi odri mora biti ravna in nosilna.

 • Če se okoli odra vozijo vozila, je treba poskrbeti za zaščito pred trki.

 • Vsak pomični oder mora po montaži preveriti oseba, usposobljena za preverjanje, še preden se bo oder uporabljal. Rezultat preverjanja je treba dokumentirati. S preverjanjem zagotovite, da je pomični oder zavarovan pred premikanjem in stoji navpično.

 • Pomičnih odrov ni dovoljeno premikati, dokler so na njih osebe ali predmeti. Zaradi nevarnosti prevrnitve jih je dovoljeno premikati samo po ravnih površinah.

 • Na odre je dovoljeno stopiti ali jih zapustiti samo na predvidenih mestih. S pomičnih odrov se ne smete povzpeti na druge pripomočke za vzpenjanje ali zgradbe.

 • Višine podlage za stanje ne smete povišati s pomočjo lestev, zabojev ali drugih predmetov.

 • Prehodne lopute morate po uporabi takoj zapreti.

 • Na pomičnih odrih ni dovoljeno uporabljati dvigalnih naprav.


Poleg tega velja: tudi če vam pomične odre dajo na razpolago že sestavljene, jih morate pred uporabo preveriti glede pomanjkljivosti in vse dokumentirati.Kateri pomični oder je najustreznejši?Pri nas dobite zložljive osnovne odre, pa tudi profesionalne pomične in varnostne pomične odre za večje delovne višine. Da boste lažje našli ustrezen oder, pri kategoriji nastavite filter glede na želeno delovno višino ali na potrebno širino in dolžino ploščadi.