Sušilniki za roke, feni

Stenski sušilniki za lase in sušilniki za roke so odlična sodobna oprema za umivalnice, saj se pri tem lahko izognete uporabi papirja, dotikanju in mokrim rokam. Hkrati so še izjemno tihi ter enostavni za uporabo in namestitev. Preizkusite zdaj!

V kategoriji Sušilniki za roke, feni boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: AIR-WOLF, starmix.

Sušenje brez dotikanja s sušilnikom za roke in sušilnikom za laseV zadnjih letih smo razvili zdrav odpor do nepotrebnega dotikanja. Že zaradi tega so sušilniki za roke tako priljubljeni pri opremi za umivalnice. Tako namreč posušite roke brez prijemanja in z dodatnimi prednostmi za higieno.Kateri električni sušilniki za roke so na voljo?Ali imate raje sušilnike za roke Air-Wolf ali starmix, je vprašanje osebnih preferenc ali strategij nabave za opreme za umivalnice. Na splošno proizvajalci razlikujejo med naslednjimi različicami:  • Sušilniki rok brez dotika z navpičnim pretokom zraka navzdol

  • Sušilniki rok brez dotika za sušenje z vseh strani v zračni komori

  • Stenski sušilnik z gumbom in šobo kot sušilnik za lase


Vsak električni sušilnik za roke se aktivira z nastavljivim infrardečim senzorjem bližine. Po vnaprej programiranem času se sam izklopi. Če roke odstranite pred iztekom tega časa, se sušilnik samodejno izklopi.Sušilnik za roke ali papirnate brisače – kaj je bolje?Sušilniki za roke imajo takoj prepoznavne prednosti pred papirnatimi brisačami: ne potrebujejo potrošnega materiala, roke popolnoma posušijo v približno 10 sekundah in ne ustvarjajo odpadkov, ki bi jih bilo treba odlagati v ustrezne zbiralnike odpadkov.


  • Začetni višji stroški za električne sušilnike se relativno hitro povrnejo – zlasti pri pogosti uporabi. To ne velja le za nepotrebno polnjenje zalog papirja, temveč tudi za stroške osebja. Navsezadnje vašemu čistilnemu osebju skoraj ni treba skrbeti za sušilnik za roke.

  • Glede higiene sta obe različici enakovredni, čeprav mora sušilnik za roke za to storiti več. Protibakterijske lastnosti vgrajenih filtrov in protimikrobnih sistemov je treba redno preverjati. Pri papirnatih brisačah za enkratno uporabo teh težav ni. Trditev, da se električni sušilniki ne smejo uporabljati v higiensko občutljivih prostorih, na primer pri najnovejših sušilnikih rok blagovne znamke AIR-WOLF, zaradi prvovrstnih higienskih funkcij ne drži več.

  • Po drugi strani je v umivalnici seveda potreben vir energije, medtem ko je pri podajalnikih brisač pogosto mogoče shajati brez vtičnice. Poleg tega so električni sušilniki pogosto večji in imajo posebne zahteve glede postavitve.


Da papirnate brisače oziroma sušilniki za roke hitro in temeljito opravijo svoje glavno delo, pa seveda ni odvisno od stroja, temveč od ravnanja uporabnikov.Mnogim se zdi, da je čas sušenja pod električnim aparatom daljši od hitrega brisanja z brisačo. Vendar pa temeljito sušenje s papirjem ali krpo traja prav tako dolgo. Če je potrebno, to uporabnikom dodatno pojasnite z oznakami in opozorilnimi tablicami.Še več informacij najdete v nasvetih o redu in čistoči na delovnem mestu ter o pomembnih higienskih ukrepih za podjetja. Če imate kakršna koli vprašanja o izbiri opreme za umivalnico, se obrnite na nas.