Vrtalniki in udarni vrtalniki

Natančno izvrtajte luknje tudi v najtršo podlago: profesionalni vrtalniki in udarni vrtalniki se odlikujejo z robustnim ohišjem in odlično zmogljivostjo. Od kotnih vrtalnikov do udarnih vrtalnikov – pestra izbira vas čaka v spletni trgovini kaiserkraft!

V kategoriji Vrtalniki in udarni vrtalniki boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Bosch.

Vrtalniki in udarni vrtalniki natančno vrtajo v različne materialeZdružujejo zmogljivost in natančnost: visokokakovostni stroji za vrtanje in udarno vrtanje. Običajni vrtalniki so priročni in primerni za manjša gradbena dela, kot je predvrtanje lukenj. Kotni vrtalniki imajo ukrivljen nastavek. Tako lahko dosežete tudi težko dostopna mesta, na primer za zaščitno steno. Na voljo so z udarno funkcijo ali brez nje. Našli boste tudi udarne vrtalnike. Njihova prednost je večja udarna sila. Tako lahko z vrtalniki dosežete srednje trdne podlage, kot je apneni peščenec ali opeka.Katere vrste običajnih in udarnih vrtalnikov se za kaj uporabljajo?Profesionalni vrtalniki brez udarne funkcije so zaradi svoje stalne zmogljivosti in priročnega upravljanja primerni za vsakodnevno uporabo. S spremenljivo hitrostjo in ustrezno močjo motorja lahko zanesljivo vrtate v številne podlage – vse od lesa do kamna in kovine.Če želite vrtati luknje v posebno trde podlage, je primerna izbira udarni vrtalnik. Kot pove že njegovo ime, združuje vrtanje z mehansko ustvarjeno udarno silo. Tako lahko zmogljiv vrtalnik prodre tudi skozi zidovje, trdo kovino ali mehkejše vrste betona.Pri delu na težko dostopnih mestih je primeren kotni vrtalnik. Praktično oblikovana vpenjalna glava je nameščena pod kotom 90 stopinj na osrednji del naprave. Poleg tega so naprave ozke in priročne. Tako lahko dosežete težko dostopna mesta ter tam delate učinkovito in natančno.Kaj je treba upoštevati pri nakupu vrtalnika ali udarnega vrtalnika?Pri izbiri vrtalnika ali udarnega vrtalnika je odločilen dejavnik maksimalni premer vrtanja. Manjši kot je premer, večja je potrebna hitrost. Na primer, za vrtanje v zidovje mora biti premer 13 do 14 milimetrov, da naprava lahko prodre skozi material.Zlasti pri visokih hitrostih nastaja vročina. Takrat se obdelani material lahko na robovih luknje zdrobi ali celo poči. Zato morate pri izbiri vrtalnika vedno paziti na možne hitrosti. Kajti čist rezultat boste dosegli le, če bodo te prilagojene ustrezni podlagi.Pri izbiri vrtalnika ali udarnega vrtalnika bodite pozorni tudi na varnostne dejavnike, kot je samodejno zaklepanje. Ta naprava omogoča še posebej enostavno rokovanje – saj omogoča celo menjavo svedra z eno roko. Dodatno prednost ponujajo modeli s priključkom za odsesavanje prahu, ki ga lahko upravljate s kakovostnimi industrijskimi sesalniki.Potrebujete še več informacij? Naši strokovni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali. Stopite v stik z nami.
Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Predalniki za obešalne mape | Sestavljivi regali EUROKRAFTpro | Predali | Police | Ročno orodje