Dvižne mize

Dviganje, spuščanje, dviganje in še enkrat spuščanje … proizvodnih potekov in logističnih procesov si brez dvižnih miz sploh ne moremo več predstavljati. Zaradi svoje univerzalne uporabe so dvižne mize odličen pomočnik v skladiščih ali delavnicah, hkrati pa pomenijo veliko ergonomsko razbremenitev.

V kategoriji Dvižne mize boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Edmolift, Flexlift, eurokraft basic.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 55

Dvižne mize – za zdravo delovno višinoGor, dol, gor, dol – delo v skladišču ali pri montaži je pogosto eno samo sklanjanje in dviganje. Bi bilo torej smiselno v vsak kotiček postaviti mize različnih višin? Imamo boljšo idejo: z dvižno mizo kaiserkraft bodo zaposleni zlahka poljubno prilagodili delovno višino. S tem bodo razbremenili hrbet. Poleg tega so naše dvižne mize izredno zmogljive in na voljo tudi kot pomična izvedba.Zakaj je delo z dvižno mizo bolj učinkovito in zdravo?Ste že kdaj poskusili dvigniti na mizo predmet s težo 100 kilogramov? Za naše dvižne mize je to čisto lahka naloga. Odvisno od modela lahko dvignejo bremena s težo do 8000 kilogramov – zajamčeno brez naprezanja. Pri tem se sami odločite, kakšno višino potrebujete. Višino dvižnih miz s hidravličnim ali elektrohidravličnim pogonom lahko brezstopenjsko nastavite. Zaposleni bodo zato pri vseh vrstah dela in neodvisno od svoje višine lahko imeli zdravo in sproščeno držo. Poleg tega se jim ne bo treba bati, da bi jim predmet padel na prste. Dvižne mize so odlične tudi za premostitev višinskih razlik med različnimi transportnimi sistemi.Katere vrste dvižnih miz obstajajo?Dvižne mize so na voljo v ploski in kompaktni izvedbi. Osrednja razlika med obema je njihova višina. Ta je večja pri kompaktnih dvižnih mizah, kjer je pod ploščo nameščen hidravlični agregat. Ploske dvižne mize so nižje. Odvisno od izvedbe jih nalagate s pomočjo rampe ali neposredno z ročnim viličarjem. Dvižni ploski vozički so pomična različica s kolesi, ki združuje prednosti dvižne mize in običajnega dvižnega vozička. Za transport palet priporočamo model z vilicami. Dvižne mize z zaprto ploščo pa so idealne za posamezne predmete.Večina dvižnih miz in vozičkov ima dvižne škarje. Modeli z dvojnimi ali trojnimi škarjami so primerni, kadar so višine dviga večje. Nagibne dvižne mize pa so koristen pripomoček predvsem takrat, kadar morajo zaposleni pri delu jemati predmete iz visokih zabojev ali mrežastih zabojev.Kako upravljamo z mizo?Stacionarne ali pomične dvižne mize se odvisno od modela dvigajo s pomočjo pedala in ročnega vzvoda ali s pritiskom na gumb. Kadar bi želeli dvigati zelo hitro, uporabite funkcijo hitrega dviga. Dvižne mize z vretenom niso tako udobne, so pa zato cenovno ugodnejše, zelo trpežne in omogočajo na milimeter natančne nastavitve.Kako izbrati ustrezno dvižno mizoPri podjetju kaiserkraft dobite dvižne mize v številnih različicah. Pri izbiri upoštevajte naslednja vprašanja:  • Kakšno težo mora nositi dvižna miza?

  • Kakšna dolžina in širina sta idealni?

  • Želite predmete samo dvigati ali tudi premikati?

  • Ali boste dvigali palete, posamezne predmete ali oboje?

  • Kakšno višino dviga potrebujete?

  • Ali bi vam prišlo prav, da je dvižno mizo mogoče nagniti na stran? Imate še kakšna vprašanja o dvižnih mizah ali drugih dvigalih in dvižnih napravah?


Obrnite se na nas, z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri. Konec koncev želimo, da vas pri dvigu v višino nihče ne ovira.Strokovni svetovalci pri kaiserkraft so vam seveda tudi vedno na razpolago, kadar imate posebne zahteve.