Gumijaste rokavice

So higienska zaščita za naše roke. Gumijaste rokavice iz lateksa, vinila ali nitrila ščitijo pred kemikalijami, olji in maščobami. Z njimi lahko preprečite poškodbe.

Vaši filtri
Tip izdelka
Barva
Material

Gumijaste rokavice: varna zaščita za rokeKadar koli pridete v stik z maščobami, olji, kemikalijami ali celo nevarnimi biološkimi snovmi, so gumijaste rokavice zanesljiva zaščita za vaše roke. Vendar je izraz gumijaste rokavice zavajajoč. Danes ga razumemo kot skupni izraz za vse vrste rokavic, ki so izdelane iz različnih gumijastih kompozitnih materialov in primerne za različne načine uporabe.Izbira gumijastih rokavic: lateks, nitril ali vinil?Gumijaste rokavice so na voljo v številnih izvedbah, ki imajo tako prednosti kot slabosti:  • Rokavice iz lateksa: te rokavice ščitijo pred kislinami, bazami, alkoholi in ketoni. So trpežne, vendar lahko povzročajo alergije. Rokavice tudi niso namenjene delu z maščobami in olji.

  • Nitrilne rokavice: večina ljudi zelo dobro prenaša nitrilne rokavice brez lateksa, vendar je njihov material manj raztegljiv. Ker so rokavice odporne proti oljem in maščobam, jih lahko uporabljate tudi pri delu s hrano.

  • Vinilne rokavice: modeli iz vinila so dobra alternativa za tiste, ki trpijo zaradi alergije na lateks. Rokavice zagotavljajo zaščito pred številnimi kislinami in bazami, vendar ne pred kemičnimi topili.


Rokavice za enkratno ali večkratno uporabo?Gumijaste rokavice za enkratno uporabo ne vsebujejo pudra in se tesno prilegajo rokam. Enake so za obe roki, imajo teksturirane konice prstov in so na voljo v običajnih velikostih od S do XL. Gumijaste rokavice za večkratno uporabo pa imajo dolg ali zavihan rob. Lahko jih operete in ponovno uporabite.Vprašanje standarda: izbira gumijastih rokavicČe se gumijaste rokavice uporabljajo kot zaščitne rokavice na delovnem mestu, morajo izpolnjevati zahteve ustreznih standardov EU. Glede na delovno mesto in dejavnost so zato lahko potrebni različni modeli. Pred nakupom gumijastih rokavic se seznanite s predpisi o varnosti in zdravju pri delu.Želite izvedeti več o izbiri gumijastih rokavic ali iščete druge izdelke s področja čiščenja in higiene ali varnosti pri delu? Naš servisni center vam bo z veseljem svetoval – obrnite se na nas!Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Vedra za odpadke s pedalom | Prhe za oči | Omare za čistilna sredstva | Veziva za olje | Sesalniki | Sesalniki za tla | Pripomočki za čiščenje starmix