Regalni sistemi ESD

Red je nujen – še posebej na območjih ESD. Z regalnimi sistemi ESD boste imeli pregled nad tehnologijo, dodatno opremo in zakonskimi predpisi.

V kategoriji Regalni sistemi ESD boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: eurokraft pro.

Regalni sistemi ESD – vse pod nadzorom? Seveda!Pri doslednem opremljanju območij ESD v podjetjih se delo ne konča pri zmožnosti odvajanja. Ko gre za urejenost in ustrezen prostor za shranjevanje, raje ničesar ne prepustite naključju. Regali ESD nimajo le ustreznega odvodnega upora, temveč zagotavljajo tudi optimizirane delovne procese.
Katere zahteve morajo izpolnjevati regali ESD?Tako kot vsa oprema in delovni pripomočki na delovnem mestu ESD mora tudi regal ESD zanesljivo preprečiti nenadzorovane elektrostatične razelektritve. V ta namen mora nadzorovano odvajati izenačitev napetosti med osebjem, regali in njihovo vsebino. Zato zakonodaja predpisuje odvodni upor za skladiščno površino od 104 do 109 Ω v skladu s standardom DIN EN 61340-5-1:2008.Naši ESD-regali s poljubno prestavljivimi policami imajo poseben ESD-premaz iz umetne mase, ki vam prihrani uporabo dodatnih zaščitnih podlog ESD ali skladiščnih posod ESD. Seveda to ne pomeni, da se morate odreči tem pripomočkom ESD – ravno nasprotno. Zaščita pred razelektritvami mora delovati brezhibno in ves čas dela z občutljivimi sestavnimi deli – med skladiščenjem, prevozom ali obdelavo.Poleg vseh zahtev za EPA (Electrostatic Protected Areas, elektrostatično zaščitena območja) morajo biti ti regalni sistemi tudi stabilni, enostavni za sestavljanje in premikanje ter izredno odporni. Seveda izdelki iz naše ponudbe zagotavljajo vse to.
Kateri regalni sistemi ESD so na voljo?V naši spletni trgovini dobite običajne regalne sisteme za delovno mesto tudi v različici ESD. Za individualno opremo lahko na primer kombinirate osnovno različico ESD-regala s policami in ustrezne priključne elemente. Sestavljivi regali ESD so zasnovani za obremenitve sklopa do 1.700 kg in so zato primerni za shranjevanje tipičnih predmetov in delovne opreme v elektrotehniki ali laboratorijih.Za posebne zahteve v čistih prostorih ponujamo posebne regale za čiste prostore, ki imajo tesno zaprte votle dele in izpolnjujejo zahteve za čiste prostore razreda 3.
S čim je treba kombinirati regale ESD?Elektrostatično zaščiteno območje v vašem podjetju lahko deluje le, če odpravite napetostne razelektritve v vsakem delovnem koraku. Zato so stoli in mize ESD ter delovna oblačila ESD prav tako nepogrešljivi kot dodatna oprema ESD. Treba je tudi poskrbeti, da je sestavljivi regal ESD postavljen na ustrezno talno podlogo ESD, da zagotovite ustrezno zmožnost odvajanja.Več o izenačitvi napetosti najdete v naših nasvetih ESD: zaščita pred nezaželenimi razelektritvami.