Vzmetni dvižniki

S pomočjo vzmetnih dvigal boste preuredili svoja delovna mesta, da bodo postala bolj ergonomska. Tako bodo zaposleni lahko hitro, zdravju prijazno in brez naprezanja dvigali ter premikali obdelovance in delovni material. Izberite ustrezno vzmetno dvigalo!

Vzmetna dvigala – da bo delo prijazno tudi do hrbtaErgonomsko delo pomeni, da zmanjšamo zdravju škodljive obremenitve. Z vzmetnimi dvigali kaiserkraft vam bo to uspelo tudi pri montaži in za tekočim trakom.Kako delujejo vzmetna dvigala in balansirnikiVzmetno dvigalo ali povratni dvižnik ima vzmeten boben z žično vrvjo. Na vrhu je obešalo, na koncu vrvi pa karabinski priključek, kamor obesite tovor. Tako lahko orodje, na primer vijačnik, shranjujete v zraku na ustrezni višini in ga samo potegnete k sebi, ko ga potrebujete. Če uporabljate običajno vzmetno dvigalo, se orodje samodejno vrne na izhodišče, ko ga izpustite.Drugače je pri balansirnikih s koničnim bobnom. Pri njih tovor ostane v lebdečem položaju, ko ga izpustite. Orodje lahko ohranite v želenem položaju v zraku tudi, če se odločite za vzmetno dvigalo z aretiranjem, kar je idealno pri daljšem delu, kjer je potrebna velika preciznost.Kako vzmetna dvigala olajšajo deloČeprav je osnovno načelo delovanja vzmetnih dvigal in balansirnikov čisto enostavno, pa imajo številne prednosti:


  • Ergonomsko delo: vzmetna dvigala prihranijo nepotrebne poškodbe pri montaži in zmanjšajo težo orodja. Tako preprečijo enostranske obremenitve in utrujenost.

  • Nemoteni delovni procesi: če je vse potrebno orodje vedno pri roki, je delo hitrejše, storilnost pa večja.

  • Urejeno delovno mesto: konec z dolgim pospravljanjem. Vzmetno dvigalo samodejno vrne orodje nazaj v izhodiščni položaj.

  • Večja varnost: pri večurni montaži se hitro zgodi, da orodje zdrsne iz roke. Vzmetna dvigala preprečijo, da bi orodje padlo na noge zaposlenim, pri modelih z varovalom pred padcem celo takrat, ko vzmet poči. To preprečuje telesne poškodbe in škodo na dragem orodju.


Naša vzmetna dvigala lahko namestite in snamete samo z nekaj gibi, ko jih potrebujete.Pomembna merila za izbiro vzmetnih dvigalOsrednja lastnost vzmetnih dvigal je njihova nosilnost. Enostavna vzmetna dvigala zadržijo bremena s težo do 14 kg, balansirniki pa so primerni tudi za veliko težje orodje. Pomembna je še dolžina žične vrvi. Pri izbiri upoštevajte, na kakšno višino želite pritrditi dvigalo in kakšne gibe bodo izvajali zaposleni pri delu oziroma koliko prostora potrebujejo zanje.V trgovini kaiserkraft dobite tudi vzmetna dvigala s funkcijo aretiranja in varovalom pred padcem. Če ne veste, katero vzmetno dvigalo je najustreznejše glede na vaše zahteve, se obrnite na nas. Pomagali vam bomo tudi pri izbiri dvižnih naprav, električnih verižnih dvigal, vitlov in žerjavov.