Vpojne krpe

Vpojne krpe so neverjetno vpojne in odporne ter primerne predvsem za snovi, pri katerih navadna krpa ne bi imela možnosti. Naročite krpe za vpijanje olja in izdelke za obvladovanje razlitja v različnih klasifikacijah za uporabo v prostorih in na prostem zdaj ali pa si preberite podrobnejšo vsebino v besedilu.

V kategoriji Vpojne krpe boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: PIG, NOTRAX.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 96

Vpojna krpa: za preventivo, ukrepanje in nujne primerePrvo pravilo pri obvladovanju razlitja je: vedno predvidevajte, da gre lahko kaj narobe. Drugo pravilo se glasi: čeprav je boljša preventiva kot kasnejše ukrepanje, je v nujnih primerih mogoče vse urediti. Če gre za nevarne tekočine, se v vseh treh primerih uporablja vpojna krpa.Kaj je vpojna krpa?Skupaj z veznimi granulati ter sesalnimi cevmi in vpojnimi blazinicami so vpojne krpe nepogrešljiva vezivna sredstva pri obvladovanju razlitja. Medtem ko se granulati uporabljajo v nujnih primerih, so vpojne krpe tudi pomemben del vsakodnevnega ravnanja z nevarnimi snovmi.Krpe z neprepustno folijo in brez nje se na primer preventivno namestijo pod stroje ali so del osnovne opreme pri menjavi olja v službenih vozilih. Poleg tega se lahko robustne različice z več plastmi in neprepustno folijo uporabljajo kot predpražniki na kritičnih območjih. V nujnih primerih se krpe za vpijanje olja ne uporabljajo le na kopnem, temveč tudi v vodi.Katere vpojne krpe so na voljo?Vpojne krpe se razlikujejo glede na vrsto tekočine, ki jo želite popivnati, ter glede na stopnjo obremenitve in lastnosti, ki so za to potrebne. Za lažje razlikovanje so vpojne krpe za nujne primere označene z barvami: • Vpojne krpe HazMat za jedke, korozivne in agresivne tekočine v roza barvi

 • Univerzalne vpojne krpe za vse, od hladilnih tekočin do šibkih kemikalij v sivi barvi

 • Krpe za vpijanje olja, uporabne za bencin, dizelsko gorivo itd. ter v vodah v modri ali beli barvi

 • Vpojne krpe za kemikalije, in sicer za kisline, baze, alkohol in agresivne snovi v rumeni barvi


Lastnosti materialov segajo od enoslojnih vpojnih krp za enkratno uporabo pri dokaj neproblematičnih razlitjih do 8-slojnih izvedb Heavy Weight pri krpah za nujne primere HazMat.


Trislojne različice Pro s folijo ali brez nje so primerne za neprekinjeno uporabo pod stroji, na poteh ali kot podloga na delovni mizi.Poleg tega lahko izberete, ali želite vpojne krpe naročiti v praktičnih kosih ali kot rolo koprene. Role koprene so idealne za večje površine, krpe v kosih pa za vsakodnevno (ročno) delo.Katere so prednosti vpojnih krp v primerjavi z drugimi vezivi? • Imajo visoko absorpcijsko sposobnost in hitro vežejo tekočino.

 • Lahko jih enostavno in cenovno ugodno odstranite.

 • Potrebo je mogoče dobro izračunati glede na porabo.

 • V nujnih primerih jih lahko učinkovito in varno upravljajo tudi začetniki.

 • Primerne so za vodo – še posebej kot vpojne krpe, ki vpijajo le olje (brez vode).


Katere so slabosti vpojnih krp v primerjavi z drugimi vezivi? • Na neravnih ali poroznih tleh niso tako učinkovite kot granulati.

 • Niso tako varne in vpojne kot kadice za nujne primere.


Z veseljem vam bomo osebno razložili, zakaj so vpojne krpe pomemben del kompletov za ukrepanje ob razlitju v vašem podjetju, in vam svetovali pri izbiri za vsakodnevno uporabo. Preprosto stopite v stik z nami!