Lokacije po svetu

Svet, poln podobnosti

Raznolikost nas krepi. Razlike nas delajo boljše. S skupinskim delom dosežemo vse cilje. V času, ko poslovne dejavnosti vse bolj zaznamuje mednarodni vidik, je pomembna tudi raznolikost.

Le bogastvo idej, znanja, mnenj, izkušenj in stališč nam omogoča preživetje na trgu. „Drugačnost“, ki najde skupne točke za delovanje na lokalni, regionalni in globalni ravni ter … navdihuje. Ponujamo profesionalen dom, kjer se zaposleni in kupci počutijo razumljene, se lahko zanesejo drug na drugega in računajo drug na drugega. Skupaj gradimo svet, ki daje smisel in spoštovanje, dodano vrednost in usmeritev na poslovni in osebni ravni. Tega ne počnemo le lokalno ali v eni državi, temveč v vseh 18 državah kaiserkraft z več kot 1.000 zaposlenimi in kupci z vsega sveta. Smo „equipped around the world“. Proslavimo tisto, kar nam je skupno!

Lokacije po svetu wt$

Willkommen in Deutschland.

V državi pesnikov, mislecev in pivovarjev. Ali ste vedeli, da je najbolj priljubljena znamenitost Nemčije katedrala v Kölnu? In največji stadion "Signal Iduna Park" v Dortmundu? Poleg tega je v Stuttgartu sedež našega podjetja: se vidimo na Presselstraße 12!

1945: ustanovitev podjetja kaiserkraft v Nemčiji.

Lokacije po svetu wt$

Grüezi in der Schweiz.

Švicarska konfederacija, kot se naša država uradno imenuje, je znana predvsem po čokoladi, siru in bonbonih Ricola. Sporazumevamo se po nemško, francosko in italijansko, zelo poznana in priljubljena pa je tudi švicarska nemščina.

1974: ustanovitev podjetja kaiserkraft v Švici.

Lokacije po svetu wt$

Servus in Österreich.

Ali ste vedeli, da kar 60 % našega ozemlja predstavlja hriboviti svet? Ponosni smo, da se lahko pohvalimo s precejšnjim deležem Vzhodnih Alp, ki zajemajo Osrednje Alpe na Tirolskem, Visoke Ture in Nizke Ture, Severne apneniške Alpe, Južne apneniške Alpe in Dunajski gozd. Prav zato nas radi imenujejo alpska republika.

1983: ustanovitev podjetja kaiserkraft v Avstriji.

Lokacije po svetu wt$

Welcome to Great Britain.

Prav imate, zelo smo ponosni na našega kralja. Zato se res ne spodobi, da bi poštno znamko s članom kraljeve družine na ovojnico prilepili obrnjeno na glavo. Pohvalimo pa se lahko tudi z zabavnimi krajevnimi imeni, ki nasmejijo prav vsakogar. Eno izmed teh je na primer "Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch", ki je tudi uradno najdaljše krajevno ime v Evropi in označuje najbolj poznano vasico v Walesu. Ali ste presenečeni?

1974: ustanovitev podjetja kaiserkraft v Veliki Britaniji.

Lokacije po svetu wt$

Bien le bonjour de Belgique, hallo in België.

3 jeziki, 11 milijonov prebivalcev ter neštete dobrote in znamenitosti. Med najbolj poznane zagotovo sodi belgijski krompirček, ki se tradicionalno dvakrat cvre v vroči goveji maščobi. Pohvalimo se lahko s 1.000 vrstami piva, osvetljeno avtocesto in stripi, od katerih sta gotovo najbolj poznana Tintinove dogodivščine in osamljeni kavboj Lucky Luke.

1975: ustanovitev podjetja kaiserkraft v Belgiji.

Lokacije po svetu wt$

Bonjour de France.

To je dežela ljubezni, romantike, Provanse in njenih vonjev, sinje modre obale, francoskega filma, veličastnih pisateljev in filozofov … Francozi smo zelo ponosni na svojo državo in njeno kulturno raznolikost. A tako opevana francoska popustljivost se konča na železniških postajah. Tukaj namreč velja prepoved poljubljanja zaljubljencev. Pravzaprav samo na papirju, kar zapoveduje zakon iz leta 1910, na srečo pa danes zato ni nihče več kaznovan. Torej vam pošiljamo tisoč poljubov!

1973: priključitev podjetja Frankel v Franciji.

Lokacije po svetu wt$

Welkom in Nederland.

Kot že ime pove, ste na Nizozemskem pravzaprav zares nizko, saj je kar četrtina države na višini pod morsko gladino. Letališče Schiphol leži na primer 4,5 metra pod morjem. Mimogrede, ali ste vedeli, da tulipani sploh ne izvirajo z Nizozemske? Sicer smo res največji svetovni gojitelji tulipanov, vendar ti izvirno izhajajo iz Turčije. Beseda pa izhaja iz perzijske besede "dulband", kar pomeni turban.

1967: priključitev podjetja Vink en Zonen na Nizozemskem.

Lokacije po svetu wt$

Bienvenido a España.

Ne bomo govorili o klišejih, kot so sonce, plaže in morje. Dovolite, da vam raje predstavimo edini "izolirani jezik" v Evropi, ki domuje v Španiji. Baskovski jezik je četrti uradni jezik v Španiji, a vse do danes še nikomur ni uspelo razvozlati njegovih sorodstvenih vezi s katerim koli drugim poznanim jezikom ali jezikovno družino. Prihodnji rodovi jezikoslovcev bodo imeli torej še veliko dela.

1989: ustanovitev podjetja kaiserkraft v Španiji.

Lokacije po svetu wt$

Benvenuto in Italia.

Ali je res, da se v Italiji govori samo italijansko? Kje neki. Poleg uradnih jezikov boste lahko v različnih regijah slišali tudi druge priznane jezike, kot so nemščina, francoščina, ladinščina, retoromanščina in slovenščina. Poleg tega manjši delež prebivalcev govori tudi albansko, katalonsko, grško, hrvaško, franko-provansalsko, furlansko, okcitansko in sardinsko. Torej pestra mešanica jezikov, nikakor pa babilonska zmešnjava. Prej bi lahko o kaosu govorili, ko pomislimo na promet ...

1986: ustanovitev podjetja kaiserkraft v Italiji.

Lokacije po svetu wt$

Vítejte v České republice.

Tradicionalne češke vrste piva "Pilsner Urquell" iz kraja Pilsen, "Budweiser" iz mesta Budweis, "Staropramen" iz Prage in "Starobrno" iz Brna. Naše pivo je znano povsod po svetu, lahko pa se pohvalimo, da sodi tudi med najboljše vrste piva na svetu. Naučite se češko, da boste lahko naročili: "Jedno pivo prosím!" To je še dokaj enostavno. Toda, pozor, s češčino si lahko pošteno polomite jezik... Poskusite samo izgovoriti naslednje: "Tri sta tricet tri stríbrných stríkacek stríkalo pres tri sta tricet tri stríbrných strech." Oziroma v prevodu: 333 srebrnih vodnih brizgaln brizga čez 333 srebrnih streh.

1993: ustanovitev podjetja kaiserkraft na Češkem.

Lokacije po svetu wt$

Bem-vindo a Portugal.

Kaj imata skupnega najbolj zahodno ležeča država v Evropi in Bližnji vzhod? V Lizboni in na jugu naše dežele boste opazili številna krajevna imena, ki še danes pričajo o 500-letni vladavini Mavrov. Eno od teh je na primer ime severovzhodnega predmestja Lizbone "Algueirão". Tudi ime najjužnejše portugalske pokrajine "Algarve" izhaja iz arabske besede "Al-Gahrb", ki pomeni "Zahod" (nekoč poimenovana tudi "Algabrija").

2001: ustanovitev podjetja kaiserkraft na Portugalskem.

Lokacije po svetu wt$

Witamy w Polsce.

Ali ste vedeli, da ima samo še Finska več jezer kot Poljska? Ponosno se prištevamo med države z največ jezeri v svetovnem merilu. Največja jezera s površino več kot 100 km² so Sniardwy in Mamry v Mazuriji ter Lebsko in Drawsko jezero na Pomorjanskem. In da ne pozabimo: sloviti kruhki bagel pravzaprav ne izvirajo iz ZDA, pač pa iz Krakova. Pri nas smo omenjene kruhke poznali že v 17. stoletju.

1992: ustanovitev podjetja kaiserkraft na Poljskem.

Lokacije po svetu wt$

Szép jó napot kívánunk Magyarországon!

Budimpešta se ponaša z nazivom najlepšega mesta vzhodne Evrope. Za to se lahko zahvalimo secesijskim zgradbam, Donavi, termalnim vrelcem in kavarniški kulturi. Ja, prav ste slišali. Ta izvira od tod in ne z Dunaja, kot so prepričani številni. In to zaradi nekdanje Avstro-Ogrske monarhije. Danes lahko rečemo, da so si Avstrijci sposodili običaj popoldanske kavice prav pri nas, Madžarih. Kavarna Gerbeaud na Vörösmarty tér 7 sodi med največje kavarne z najbogatejšo tradicijo v Evropi, nekdaj pa je bila dvorni dobavitelj za cesarja in kralja.

1990: ustanovitev podjetja kaiserkraft na Madžarskem.

Lokacije po svetu wt$

Vítame Vás na Slovensku.

Katero je glavno mesto Slovaške? Dobro vprašanje – dolgo časa namreč še sami nismo bili prepričani. Bratislava, seveda! Mesto pa je (oziroma je bilo) poznano tudi pod drugimi imeni, na primer pod nemškim imenom Braslavespurch oziroma Brezalauspurc, v času vladanja Matija Korvina pa tudi kot Istropolis. V madžarščini se mesto imenuje Pozsony, njegovo latinsko ime je Posonium, iz nemščine pa izvira ime Prešporok (Pressburg). Še bi lahko naštevali: Brezesburg, Preslawaspurch, Brezizbuch in Bresbuch, Prešporek in Prešpurk, Wilsonovo in Blava. Naj bo dovolj!

2007: ustanovitev podjetja kaiserkraft na Slovaškem.

Lokacije po svetu wt$

Lepo pozdravljeni v Sloveniji.

Slovenija je po svojem obsegu tako majhna, da jo lahko prevozniki brez skrbi prevozijo, tudi če jim že primanjkuje goriva. A ne dovolite, da vas naša majhnost zaslepi. Lahko se pohvalimo, da smo edina evropska država, ki ima tako Alpe, Sredozemsko morje, Panonsko nižino kot tudi kraški svet. Za Slovenijo je kljub njeni majhnosti značilna velika pestrost živalskih vrst, ki je pogojena s pestrostjo okolja in vegetacije, ter geološke preteklosti. Poleg tega imamo 3 regijske parke, 52 naravnih rezervatov, 44 zaščitenih krajinskih parkov, 1217 naravnih spomenikov, 26 območij Natura 2000 za varstvo ptic in 260 območij Natura 2000, varovanih v skladu z direktivo o habitatih. Res smo majhni, a zato toliko bolj veličastni!

2012: ustanovitev podjetja kaiserkraft v Sloveniji.

Lokacije po svetu wt$

Dia duit ó Éirinn.

Eno najbolj poznanih irskih bajeslovnih bitij je škrat Leprechaun v tipičnih zelenih oblačilih, ki je poleg harfe glavni državni simbol Irske. Legenda pravi, da je nadnaravno bitje na koncu mavrice skrilo lonec, poln zlata, ki ga prejme le tisti, ki mu uspe prepričati škrata Leprechauna, da mu izda skrivnost te čarobne lokacije. Zaenkrat to še ni uspelo nikomur. Irci pa slovimo tudi po čudoviti pokrajini, pivu in irskem viskiju. Mogoče vam bo ravno ta pomagal, da boste lažje našli Leprechauna, saj viski po besedah angleškega šahista Josepha Henryja Blackburnea spodbuja našo domišljijo.

2001: ustanovitev podjetja kaiserkraft na Irskem.

Lokacije po svetu wt$

Bine ați venit în România.

Ste vedeli, da si Bram Stoker ni izmislil imena zloglasnega vlaškega vojvode? Drakula, naziv Vlada Tepeša, pomeni „sin zmaja“ in izvira iz latinske besede draco – zmaj. Njegov oče, Vlad II. Drakul, je prejel ta naziv, ko je bil sprejet v Zmajev red cesarja Sigismunda. Vlad III. je šele po smrti dobil tudi vzdevek Tepeš, kar pomeni Natikalec, saj je bil znan po tem, da je svoje nasprotnike usmrtil z natikanjem na kol. Bram Stoker pa je bil tisti, ki ga je leta 1897 spremenil v najbolj znanega krvosesa sveta, Transilvanija (Sedmograška) in Karpati pa so postali srhljivo lepa domovina vampirjev.

Tukaj najdete kaiserkraft v Romuniji.

Lokacije po svetu wt$

Dobro došli u Hrvatsku.

Poleg Grčije, Švedske in Finske smo evropska država z največ otoki: ob 1778 kilometrov dolgi obali se vrsti kar 1244 otokov. Tudi kravata prihaja s Hrvaške: francoska beseda „Cravate“ se je razvila iz besedne zveze „à la Croate“, ki označuje kos blaga z dolgima koncema, nošen na hrvaški način. Seveda – da ne pozabimo filmov o Winnetouju. Ti so bili posneti v skalnati soteski Paklenica. Svetovno znana so tudi Plitviška jezera, ki obsegajo 92 veličastnih slapov in so del svetovne dediščine UNESCA. Pri nas lahko odkrijete ogromno in najbolje je, da začnete kar v naši trgovini.

2016 Ustanovitev podjetja kaiserkraft na Hrvaškem.

Ali ste opazili, da v vaši državi ni podružnice podjetja kaiserkraft?
Obiščite našo izvozno trgovino. "Vse za podjetje" bomo seveda z veseljem dostavili tudi k vam – po naročilu, z zračnim ali pomorskim transportom ali po cesti s tovornjakom. Prepričajte se o kakovosti naših izdelkov, točnih dostavah in številnih drugih prednostih naših storitev.