Omare za baterije, zaboji za transport akumulatorjev

Akumulatorji zmorejo marsikaj, le tega ne, da bi se sami premaknili z enega mesta na drugo. Pri tem vam bodo zato v pomoč transportni zaboji za akumulatorje. Ognjevarni zaboji za shranjevanje/transport akumulatorjev, opremljeni s posebnimi blazinicami in skladni s smernicami, poskrbijo za idealno shranjevanje in varno pošiljanje. Tukaj boste našli trajnostne izdelke priznanih proizvajalcev!

V kategoriji Omare za baterije, zaboji za transport akumulatorjev boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: CEMO, eurokraft pro, ZARGES.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 31

Transportni zaboj za akumulatorje: maksimalna zaščita pred kislinami, bazami in drugimi snovmiSkrivnost dolge življenjske dobe akumulatorja je litij, vendar pa je ta reaktivni element vse prej kot varen. Zato se transportni in varnostni zaboji za akumulatorje ne uporabljajo le za prevoz litij-ionskih akumulatorjev.Zakaj je treba litijeve akumulatorje prevažati v varnostnem zaboju?Energijska gostota litij-ionskih in litij-polimernih akumulatorjev temelji na hitri elektrokemijski reaktivnosti, kar je hkrati njihova največja prednost in pomanjkljivost. Litijevi akumulatorji se zelo hitro odzovejo na toploto ali poškodbe. Če z njimi ne ravnamo previdno, obstaja nevarnost požara ali eksplozije. Zato se litijevi akumulatorji lahko pošiljajo le v označenih paketih – in na primer ne v oddani prtljagi na letalih.Glede na predpise se litijeve celice štejejo za nevarno blago, zato je treba z njimi ustrezno ravnati. To pomeni, da se akumulatorji vedno shranjujejo, prevažajo in polnijo ločeno ter na požarno varen način. Varnostni zaboji za akumulatorje se lahko uporabljajo tako za shranjevanje kot tudi za prevoz. Z negorljivimi materiali in posebnimi blazinicami za pritrditev akumulatorja v zaboju bodo na primer nadomestni akumulatorji za orodje varno pripravljeni za uporabo.Kdaj so varnostni zaboji za akumulatorje nujno potrebni?Litijevi akumulatorji so občutljivi na vročino in mraz, vlago in udarce, poškodbe ali popolno izpraznitev. Vsi ti pogoji so prisotni v številnih industrijskih okoljih. Težko je vedno ugotoviti, ali akumulator brezhibno deluje. Zato ognjevaren zaboj za akumulatorje ni primeren le za preventivno shranjevanje vseh virov energije, temveč je tudi optimalna izbira v naslednjih primerih:  • Vidno poškodovani, napihnjeni ali vlažni akumulatorji

  • Povsem izpraznjeni akumulatorji, ki jih je nekdo poskušal napolniti

  • Akumulatorji, ki morajo zdržati visoko temperaturo ali mraz (na primer med prevozom)

  • Prototipi z litijevo tehnologijo


Kakšen je najboljši način shranjevanja akumulatorjev?V gospodinjstvu zadostuje suh in temperaturno stabilen prostor za shranjevanje. V podjetju pa v zvezi z akumulatorji upoštevamo preudarno ravnanje z nevarnimi snovmi. Za litijeve akumulatorje to pomeni:  • Ločeno polnjenje in shranjevanje v varnostnih omarah za akumulatorje in omarah za shranjevanje akumulatorjev

  • Temperaturno stabilna, suha okolica

  • Raven napolnjenosti približno 70 odstotkov (če se dlje časa ne uporabljajo, jih ponovno napolnite)

  • Zaščita pred kratkim stikom ali nenamernim vklopom

  • Akumulator se med prevozom ne sme premikati po zaboju


Več informacij najdete v našem podrobnem članku Varno ravnanje z litij-ionskimi baterijami/akumulatorji. Z veseljem vam bomo osebno odgovorili na vsa vprašanja o varni opremi z varnostnimi zaboji za akumulatorje in podobnim – samo stopite v stik z nami.