Tip izdelka
Barva stebriča
Izvedba

Stebrički, zaporni stebriči

Stebriči opozarjajo, stebriči zavarujejo, stebriči so prilagodljivi. Naši stebriči in zaporni stebriči pomagajo zaščititi prometne poti in vzpostaviti razumljive usmerjevalne sisteme.

Najbolj prodajano
Število izdelkov: 124
Pogled:

Stebriči in zaporni stebriči za uporabo v prostorih in na prostemŽelite zaščititi nevarna mesta, označiti prometne poti ali nepooblaščenim osebam preprečiti dostop do vaših parkirišč? Zaporni stebriči KAISER+KRAFT so idealni za postavljanje meja – trajno ali začasno. Pri tem so zelo prilagodljivi snemljivi, prekucni ali pogrezni stebriči. Elegantni modeli pa bodo poskrbeli za lep videz javnih območij.
Kakšen namen imajo zaporni stebriči?Osnovna naloga zapornih stebričev je razvidna že iz njihovega imena. Namenjeni so predvsem varnosti ter ločevanju zasebnih in javnih območij, na primer v skladiščih, garažnih hišah ali na prostem.Stebriči so pobarvani z opozorilnimi barvami, da jih opazimo dovolj zgodaj. Pri tem velja, da rdeče-bela kombinacija predstavlja začasne, rumeno-črna pa trajne zapore. V naši trgovini ponujamo stebriče v obeh barvnih kombinacijah in z različno velikostjo. Bi radi cone za pešce na opazen način zaščitili pred prometom? Naši stebriči iz nerjavnega jekla in mestni stebriči se zaradi lepe in nevsiljive oblike odlično zlijejo z urejenimi zunanjimi površinami.
Snemljivi, prekucni ali pogrezni zaporni stebriči – kakšne so razlike?Najboljšo rešitev včasih predstavlja stebrič, ki v vseh situacijah ostane trdno na svojem mestu. V drugih primerih pa je potrebna prilagodljiva rešitev, na primer na dovozih, poteh za gasilce ali parkiriščih. Snemljivi stebrič zagotavlja prosto pot vsem, ki imajo ključ zanj. Preprosto ga odklenete, snamete in postavite vstran.Prekucne različice vam prihranijo odstranjevanje in prestavljanje stebričev. Takšne stebriče po potrebi preklopite in nato spet postavite pokonci – če imate seveda ključ. Pogrezni zaporni stebriči pa se povsem pogreznejo v tla, tako da ne predstavljajo nevarnosti za spotikanje in ne ovirajo prometa. Obe različici imata še dodatno prednost: ker je stebrič trdno pritrjen, ga ne more nihče odstraniti.Včasih je treba v garažah posebej opozoriti na izbočene vogale ali nizek strop. Pri tem si lahko odlično pomagate z našimi zapornimi stebriči za montažo na strop in tla, ki jih dobro opazne pritrdite na višino oči. Tako preprečite poškodbe vozil zaradi nepazljivosti.
Povzetek: zaporni stebriči  • Fiksni stebriči so idealni za trajne zapore.

  • Snemljive stebriče lahko osebe s ključem v celoti odstranijo.

  • Prekucne stebriče je mogoče zvrniti, pri čemer ostanejo trdno pritrjeni.

  • Pogrezni stebriči se v celoti skrijejo v tla.Kakšne so prednosti gibkih stebričev?V ozkih prostorih se hitro zgodijo nezgode. Morda malo prepozno obrnete volan in vozilo trči v zaporni stebrič. Škodo lahko zmanjšate z gibljivimi zapornimi stebriči z vgrajeno vlečno vzmetjo ali usmerjevalnimi stebriči. Ti se ob trku nekoliko vdajo in se nato ponovno samodejno zravnajo, podobno kot gibljivi elementi za odbojno zaščito. Če to ne zadošča, priporočamo gibke stebriče. Vanje lahko zapeljete, ne da bi prišlo do kakršnih koli poškodb. V nujnih primerih jih lahko celo povsem povozite – tako bodo imela gasilna in reševalna vozila vedno prost dovoz.Če ne veste, kateri zaporni stebrič bi bil ustrezen za vas, se obrnite na nas. Z veseljem vam bomo svetovali glede vseh zapor in oznak.