Omare za kemikalije in za okolju prijazno skladiščenje

Delate z agresivnimi kemikalijami in strupenimi snovmi, kot so alkalije, laki ali vodi škodljive tekočine? V omarah za kemikalije in za okolju prijazno skladiščenje lahko varno shranjujete nevarne snovi v skladu s predpisi. Za vsako potrebo je na voljo ustrezna vrsta omare. V trgovini kaiserkraft dobite ustrezno opremo za delo z nevarnimi snovmi, vse od omar za kemikalije z zaklepanjem in prestrezno kadico do omar za jeklenke s prezračevalnimi režami!

V kategoriji Omare za kemikalije in za okolju prijazno skladiščenje boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: asecos, eurokraft pro, eurokraft basic.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 68

Omare za kemikalije: varno skladiščenje brez skrbiDejansko niti ne potrebujemo takšnega števila predpisov in zakonov, da bi vedeli, da je treba nevarne kemikalije v podjetju shranjevati posebej previdno in varno. To velja še zlasti takrat, ko želite v delovnih prostorih shranjevati jedke, vodi škodljive ali strupene snovi, da bodo zaposleni vedno imeli neposreden dostop do njih. Za te primere predstavljajo omare za kemikalije kaiserkraft najvarnejšo in s predpisi skladno rešitev.Skladiščenje nevarnih snovi: kateri predpisi veljajo za omare za kemikalije?Pri delu z nevarnimi snovmi v podjetju veljajo predpisi na evropski ravni, ki urejajo vse ključne zahteve za omare za kemikalije in za okolju prijazno skladiščenje ter delo z nevarnimi snovmi. To so:


 • Direktiva o minimalnih varnostnih in zdravstvenih zahtevah za uporabo delovne opreme delavcev pri delu

 • Direktiva o nevarnih snoveh

 • Zakon o varnosti in zdravju pri delu

 • Zakon o gospodarjenju z vodami


V naslednjih nasvetih je predstavljen pregled pravilnega skladiščenja kemikalij:
Osnove teh predpisov so vedno enake: omare za okolju prijazno skladiščenje in kemikalije morajo biti pri izbiri materiala in opreme obvezno prilagojene stopnji nevarnosti in skladiščenim snovem ter na ustrezen način urejati dostop do njih.Kakšno opremo imajo kakovostne omare za kemikalije?V trgovini kaiserkraft najdete različne omare za shranjevanje kemikalij in tekočin:


 • Omare za kemikalije za shranjevanje vodi škodljivih in/ali strupenih snovi z ustreznimi policami in priključki za odzračevanje

 • Omare za okolju prijazno skladiščenje tekočin v majhnih posodah v delovnih prostorih

 • Omare in odlagališča za jeklenke s tekočim plinom ter omare za tlačne plinske jeklenke G 90 za posebne zahteve glede skladiščenja, tudi tekočin v rezervoarjih, posodah in sodih

 • Posebne omare za okolju prijazno skladiščenje na prostem EUROKRAFT, ki so trenutno na voljo samo pri nas


Na straneh z izdelki lahko s pomočjo navedenih piktogramov GHS, standardov DIN in atestov preverite, ali je omara za kemikalije oziroma za okolju prijazno skladiščenje primerna za shranjevanje določenih snovi. Kljub temu vedno priporočamo, da pred nakupom skrbno preučite zakonodajo – tudi glede dovoljenja za določen tip omare v državi uporabe.Varnost omar za kemikalije in za okolju prijazno skladiščenje ni odvisna le od njihove odpornosti na določene snovi, temveč jo zagotavljajo tudi posebni detajli opreme. To so:


 • Prestavljive vložne police za različne posode ter varnostne in transportne posode

 • Običajne ali koritaste police z zaščito pred izvlekom in prevračanjem

 • Varnostne ključavnice in zapahi vrat, ki deloma omogočajo samodejno zapiranje v primeru požara, deloma pa tudi vključitev v sisteme z glavnim ključem

 • Premišljene blokade vrat za varno vstavljanje in jemanje posod iz omare

 • Talne prestrezne kadice z različno prestrezno prostornino

 • Odprtine za optimalno prezračevanje


Izdelki za delo z nevarnimi snovmi kaiserkraftKot delodajalec imate dolžnost, da zagotovite varnost med celotnim ciklom uporabe nevarnih snovi v podjetju – vse od nabave do odstranitve. kaiserkraft vas podpira z bogato ponudbo izdelkov in storitev. To zajema vse od ustreznih prestreznih kadic do premišljenega opremljanja z omarami za kemikalije in smiselnimi priključki za odzračevanje. Pripravili smo nasvete za načrtovanje laboratorijske opreme, ki vam bodo pomagali izpolniti izjemno visoke varnostne zahteve v laboratorijih. Seveda pa vam bomo z veseljem osebno svetovali tudi glede ponudbe omar za kemikalije in okolju prijazno skladiščenje.