080 1037  

Da bo vedno prav zapakirano!

Pakiranje in raztegovanje

Vam je to znano? Prišla je pošta in z njo paket – obtolčen, zmečkan in strgan. „Upam, da je vsaj s vsebino vse v redu.“ Vendar pa ni nujno, da je za tovrstne nevšečnosti kriv dostavljalec. Pogosto tiči razlog v neustrezni embalaži. Prevelike ali pretanke škatle, premalo oblazinjenja ali preveč prostora v paketu, zaradi česar se vsebina premika.

Zagotovo že veste, kakšen je ustrezen pakirni material in kako lahko preprečite opisano situacijo. Kljub temu vam želimo ponuditi možnost, da spoznate naše izdelke, namenjene šestim najpomembnejšim korakom pakiranja – od tehtanja do ovijanja.

Tehtanje & pakiranje

1. korak: Pazite na težo!

Kako težko je vaše blago, ki ga boste poslali? Preden sploh pomislite na pakiranje, si zastavite to vprašanje in stehtajte blago. Debelina kartona je lahko nižja, če je vsebina lahka, medtem ko morate za težko blago uporabiti zelo trpežen karton. Pri tem gre tudi za gole finance: trden, večplasten karton uporabite samo za predmete, za katere je ta res potreben, tanjšega pa za blago, ki ni lomljivo ali občutljivo. Poleg tega lahko z našimi tehtnicami preverite, ali je vaš paket v okviru predpisane teže.

Tehtnice

S kompaktno, namizno, števno ali ploščato tehtnico lahko velike in majhne, težke in lahke predmete stehtate do miligrama natančno.

Kartonaža

Naj gre za zložljive ali selitvene kartonske škatle, odpremne žepe ali kartonske etikete – izbira na vaših pakirnih mizah mora biti dovolj velika, da boste lahko ustrezno zapakirali najrazličnejše predmete.

Pakirne mize

Ni pakiranja brez pakirne mize. Ponujamo vam linijo izdelkov za začetnike in profesionalce.

Oblazinjenje

2. korak: Oblazinite paket!

Kako lomljivo in občutljivo je vaše blago, ki ga boste poslali? In koliko predmetov bo v paketu? Odgovori na ta vprašanja določajo vrsto in količino materiala za zaščito. Lomljive predmete je treba oblaziniti: s folijo z zračnimi blazinicami ali penasto folijo ali pa z valovitim kartonom v rolah in pakirnim papirjem. Nič ne sme drseti, da se stena paketa in preostalo pakirano blago ne poškodujeta. Mreže za zaščito površine preprečujejo neprivlačne praske in napake.

Pazite na vogale in robove!

Da posterji, plakati ali skice ne bodo zmečkani, ponujamo odpremne ovojnice, ki jih lahko vključite v paket ali pošljete ločeno. Druge predmete, na primer pakete in palete, lahko poleg tega stabilizirate z izdelki za zaščito robov – ti bodo še dodatno utrdili tovor skupaj z raztegovalno folijo in ovijanem.

Pakiranje & polnjenje v vrečke

3. korak: V žep z njimi!

Ali v paket zapakirate tudi dokumente in občutljive predmete? Z vrečkami iz folije z zračnimi blazinicami in vrečkami s pritisnim zapiralom jih lahko dobro zaščitite. V ploskih vrečkah se drobni predmeti ne bodo izgubili, dokumentacija pa se ne bo zmečkala. Za odpremno dokumentacijo poleg tega ponujamo žepe za dokumente.

Ali želite nekatere predmete sami zavariti v folijo? Potem so za vas kot nalašč priročne varilne naprave za folijo. Naše namizne modele lahko prostorsko varčno in enostavno vključite v postopek pakiranja. Zraven ponujamo cevasto folijo v rolah, s katero lahko sami določate velikost vrečk.

Zaprite & zalepite

4. korak: Zaprite in zalepite zavihek!

Je vse notri? Torej lahko paket zaprete. S primernim lepilnim trakom, mokrim lepilom ali žebljalnikom. Če se boste odločili za lepilni trak, lahko uporabite odvijalnik, da boste četrti korak pakiranja opravili hitro in učinkovito. Za občutljivo blago priporočamo uporabo opozorilnih trakov in etiket.

Raztegovanje & krčenje

5. korak: Zagotovite stabilnost!

Ali ste paleto povsem napolnili s kartoni? Torej lahko pošiljko zdaj dokončno fiksirate. Da ne bo noben predmet zdrsnil, z raztezno folijo vse trdno ovijte. Imate raztezno napravo? Pri nas seveda najdete tudi primerno strojno raztezno folijo. Za klasične ročne odvijalnike prav tako ponujamo primerne role folije. Naš svetovalec vas bo seznanil s pravilnim raztegovanjem !

Ustvarite zaščitni ovoj!

Vseh predmetov ne morete pošiljati v kartonu. Predvsem velikih in nerodnih naprav. Vendar mora tudi takšno blago varno stati na paleti in biti dobro zaščiteno. V ta namen radi uporabljamo nakrčno folijo, ki zanesljivo zaobjame blago. Ponujamo vam prekrivala iz folije, cevasto folijo in plosko folijo.

Ovijanje

6. korak: Zaokrožite postopek!

Zakaj ovijanje? Ne gre samo za ugodno različico pakiranja, ampak tudi za zanesljivo. Z ovijanjem lahko porazdelite težo blaga. Tako lahko preprečite nastanek poškodb med prevozom ne glede na sunke v tovornem vozilu ali zabojniku.

Glede na težo, velikost in vrsto blaga so na voljo različni materiali za ovijanje:

Za preproste palete s kartoni so primerni plastični trakovi iz polipropilena. So prilagodljivi in cenovno ugodni. PP-trakove spnete z zaponkami ali varjenjem.

PET-trakovi so primerni za pritrjevanje težkih palet in blaga. Močni poliestrski trakovi pogosto nadomeščajo jeklene trakove, saj ne rjavijo in se zato pogosto uporabljajo za predmete na prostem. Trakove preprosto spnete s plombiranjem ali varjenjem.

Tekstilni in kompozitni trakovi ter trakovi iz tkanine ponujajo priročne komore za zapiranje. Poleg tega so odporni proti vremenskim vplivom. Čeprav so izdelani iz mehkega materiala, dobro prenesejo tudi velike sile. Tako lahko z njimi poleg palet zavarujete tudi predmete nepravilnih oblik.

Od vseh materialov za ovijanje se jeklo najmanj razteza in je še posebej odporno proti lomljenju. To zagotavlja zelo visoko stabilnost. Tako lahko optimalno pritrdite težke, nepriročne izdelke iz kamna ali kovine, ki imajo ostre robove. Jeklene trakove spnete s prebijanjem in jih zaprete z objemko.

Pri nas niso na voljo samo vse vrste trakov, ampak tudi pripadajoče naprave za napenjanje in pritrditev. Z veseljem vam jih ponudimo tudi v kompletu.

PP-trakovi (polipropilen)

Močni in kompozitni trakovi (poliester)

PET-trakovi (poliester)

Jekleni trakovi