080 1037        office@kaiserkraft.si

Filtriranje izbora
(omogočena je večkratna izbira)

Neto cena

Neto cena omejiti

-
Barva
Globina
Lastnost
Material
Širina
Višina
Vrsta table
 

Požarna zaščita

Kakor močno si že želite, da je nikoli ne boste potrebovali, tako pomembno je, da jo vseeno imate – opremo za protipožarno varnost. V primeru požara ničesar ne prepustite naključju in pravilno skladiščite svoja protipožarna sredstva.
Najdenih je bilo toliko izdelkov: 17
| | |
Cena na zahtevo
Požarni znak
gasilna cev, DE 10 kosov
Neto
od 40,90
Požarni znak
dvigalo za gasilce, DE 10 kosov
Neto
od 40,90
Požarni znak
gasilni aparat, DE 10 kosov
Neto
od 40,90
Požarni znak
lestev, DE 10 kosov
Neto
od 38,90
Požarni znak
sredstva in naprave za gašenje požara, DE 10 kosov
Neto
od 38,90
Požarni znak
požarni alarm, DE 10 kosov
Neto
od 38,90
Požarni znak
telefon za požarni alarm, DE 10 kosov
Neto
od 38,90
Požarni znak
ravna puščica, DE 10 kosov
Neto
od 38,90
Požarni znak
poševna puščica, DE 10 kosov
Neto
od 38,90
Požarni znak
požarna odeja, DE 10 kosov
Neto
od 35,90
Požarni znak
pomični gasilni aparat, DE 10 kosov
Neto
od 35,90
Požarni znak
protipožarna vrata, DE 10 kosov
Neto
od 35,90
Omarica za gasilni aparat, prozorna
za gasilni aparat 3/4/6 kg
Neto
89,90
Omarica za gasilni aparat, prozorna
za gasilni aparat 9/12 kg
Neto
145,00
Neto
115,00
Nadometna omarica
za shranjevanje ročnega gasilnega aparata s 6 ali 12 kg
Neto
104,90
Najdenih je bilo toliko izdelkov: 17

Hočete pogasiti ogenj, preden pride do požara?Gori. Kaj storiti? V najslabšem primeru se vsi razbežijo, vi pa hočete ogenj pogasiti, vendar ne veste, kje so najbližja protipožarna sredstva. V najboljšem primeru že takoj vidite požarne znake ob gasilnem aparatu in gasilno odejo, vaši sodelavci pa sledijo znaku za zasilni izhod in zapustijo stavbo. V najboljšem primeru prav tako veste, kaj točno gori in kako lahko to najbolje pogasite – od lastnosti gorečega materiala je namreč odvisno priporočeno protipožarno sredstvo. Da boste vedeli, katera protipožarna sredstva potrebujete, morate poznati požarne razrede, ki so pomembni za vaše podjetje.Koliko je požarnih razredov?Pri požarni zaščiti poznamo pet požarnih razredov: razrede od A do D in razred F.Požarni razred A:


Gasite pretežno z vodo, peno, gelom in prahom ABC. Ta protipožarna sredstva so primerna predvsem za gašenje trdnih snovi, kot so papir, les in premog, pa tudi za nekatere tekstilije in umetne mase, ki pri nastajanju žerjavice zgorijo. Poleg tega v ta razred spadajo tudi manjši gasilni aparati, kot so požarne metle in gasilne odeje. Odeje so primerne predvsem za gašenje manjših začetnih požarov, na primer požarov zaradi namiznih sveč in kuhinjskih požarov (goreča mast ali olje).Požarni razred B:


Prah ABC, prah BC, pena in ogljikov dioksid so sredstva za gašenje gorečih tekočin ali snovi, ki se v vročini utekočinijo, na primer bencina, laka, katrana, voska in umetne mase, kot je termoplastika.Požarni razred C:


Ko gorijo plini – kot so vodik, zemeljski plin, butan, propan in metan –, lahko gasite tudi s prahom ABC ali BC. Z ogljikovim dioksidom lahko gasite le, če ima gasilni aparat šobo za oblikovanje curka.


Pozor: preden se lotite gašenja plinskih požarov, morate najprej zagotoviti, da je dovod plina ustavljen. V nasprotnem primeru lahko nastane mešanica zraka in plina, ki povzroči eksplozijo.Požarni razred D:


Ko gorijo kovine, so potrebna posebna gasilna sredstva. Gorečih kovin ne smete nikoli poskušati gasiti z vodo. Najboljše gasilno sredstvo je tako imenovani prah D ali prah za požare kovin. Če ga nimate pri roki, so učinkovita izbira tudi pesek, posipna sol ali opilki litega železa.Požarni razred F:


Vode ne smete uporabljati niti pri požarih z gorečim jedilnim oljem ali maščobo. Za takšne požare obstajajo posebna gasilna sredstva razreda F, ki so največkrat v obliki pene.Dodatni namig: požarni razred E (za požare na nizkonapetostnih električnih napeljavah) je bil ukinjen, saj lahko takšne požare pogasite z običajnimi gasilnimi aparati.Prah ali pena?S prahom ABC lahko pogasite požare snovi iz prvih treh požarnih razredov. Zato je to gasilno sredstvo, ki gasi učinkovito in hitro, pogosto prisotno tudi v zasebnih gospodinjstvih.


Slabost je, da s prahom ABC poleg žarišča požara pogosto umažemo tudi okolico, zaradi česar lahko nastane dodatna škoda – ta je pogosto lahko večja od škode, ki jo povzroči sam požar.


Gasilno peno, ki je primerna za gašenje požarov snovi iz razredov A in B, pa je mogoče natančno usmeriti v žarišče požara, s čimer povzročimo manj škode v okolici. Ne glede na to je pena manj učinkovita od prahu.Požarna varnost – verjetno najpomembnejši del varnosti vašega podjetjaPožar lahko ogrozi obstoj vašega podjetja. Poleg izpada proizvodnje in materialne škode vas mora skrbeti še za poškodovan ugled vaše znamke in nezaupanje vlagateljev ter zaposlenih. S podrobno protipožarno strategijo lahko to tveganje občutno zmanjšate. In kaj med drugim spada k tej strategiji? Tako je, shranjevanje protipožarnih sredstev: gasilne aparate in gasilne odeje lahko shranjujete v jeklenih nadometnih omaricah, primernih za uporabo v prostorih ali na prostem, v omaricah za gasilne aparate, ki jih lahko namestite tudi v tovornjake in gospodarska vozila, in pod nadstreški z nameščenimi pepelniki. Tovrstni kombinirani pepelniki so namensko izdelani za shranjevanje gasilnega aparata in zato tudi označeni z ustreznimi signalnimi barvami.Nepogrešljiva je tudi jasna orientacija s pomočjo znakov za požarno zaščito. V kategoriji požarnih znakov boste izvedeli, kako znake pravilno namestiti, v nasvetih za nakup o razdalji opozorilnih znakov pa vam bomo pokazali, na kakšni razdalji od najbližjih delovnih mest morajo biti znaki nameščeni.Napotki: pogosteje ko boste osveževali znanje in bolje ko boste poznali varnostne napotke glede svojih protipožarnih sredstev, toliko hitreje se boste lahko v nujnih primerih pravilno odzvali. Upoštevati morate tudi zakonsko predpisane intervale vzdrževanja. Imate vprašanja? Obrnite se na nas.

ŽELITE PRIKAZ, PRIMEREN ZA MOBILNE NAPRAVE?

Spletna trgovina KAISER+KRAFT je zdaj na voljo tudi v mobilni različici, ki se bo neprestano razvijala.
Test mobilnega prikaza
Primerjava izdelkov