080 1037        office@kaiserkraft.si
  Tiskanje strani

Svet je IZČRPAN

Varčevanje in zaščita naravnih virov

Položaj, v katerem se je znašel naš svet, ni prav rožnat: podnebne spremembe, izumiranje vrst, emisije, pomanjkanje naravnih virov. Trajnostno gospodarjenje je postalo način življenja, 'boljše življenje' pa mantra nove generacije.

V prihodnjih desetletjih bo marsikaj odvisno od tega, da ločimo ekonomsko ustvarjanje vrednosti in porabo naravnih virov. Za to pa ne potrebujemo samo okolju prijaznih tehnologij, ampak tudi prehod s fosilnih na obnovljive vire energije ter temeljito predelavo prometnega sistema. Prvi strokovnjaki že govorijo o obsežnem preobratu perspektive, kajti proizvodni način, ki še vedno temelji na pretiranem izkoriščanju naravnih življenjskih virov, se mora spremeniti v trajnostno ekonomijo, v kateri sodelujemo vsi.

Običajno poslovanje je preteklost. Zeleno poslovanje je nujno za temeljito spremembo smeri. Mislimo, da smo na dobri poti: če je varstvo okolja še pred nekaj leti pomenilo zgolj upoštevanje zakonskih predpisov, je v zadnjem času za večino podjetij postalo samoumevno, da se posvečajo tej temi, jo intenzivno uresničujejo kot dejavnik uspeha in pri tem s skrbnostjo izpolnjujejo svoje dolžnosti na socialnem in ekološkem področju.

Tudi v podjetju KAISER+KRAFT smo ponosni, da na tem področju sledimo različnim projektom in ciljem ter smo z zelenimi idejami za zgled drugim. S tem seveda ne bomo rešili sveta, smo pa njegovi prebivalci, ki spoštujejo planet Zemljo.

SAJENJE DREVES Z EUROKRAFTOVIMI ACTIVE GREEN IZDELKI

Z vašo pomočjo smo dosegli zastavljeni cilj: 3,000 na novo zasajenih dreves v Nikaragvi

Zamisel o akciji sajenja dreves ni nova. Veliko podjetij že ponuja izdelke in podobne akcije, kjer lahko z nakupom sadite nova drevesa v različnih območjih po svetu. Če nas imate za ‘'plagiatorje'' imate v tem primeru prav.

Naš prispevek k zeleni menjavi prispeva k učinkoviti rabi virov ter stabilnem in trajnostnemu poslovanju.

 

Odlični razlogi za kampanjo

Gozdovi so nepogrešljivi za naše okolje. So ključ do ohranjanja ekološkega ravnovesja. Regulirajo podnebje, preprečujejo poplave ter ohranjajo kakovost. Veliko različnih živali ter rastlin si ustvari svoj dom v njih – več kot dovolj razlogov za akcijo sajenja dreves.

 

Super ideja, toda kako jo izvesti ? 

Odgovor na to vprašanje prihaja iz organizacije PRIMAKLIMA – neprofitna organizacija, ki si že od leta 1991 prizadeva ohranjati ter povečevati gozdove. Primaklima podjetjem ponuja možnost finančne podpore projektov s katerimi obnavljajo gozdove doma in v tujini. Gozdarsko znanje članov organizacije jo uvršča v sam vrh strokovnjakov za gozdarstvo.

 

Projekt

V začetku leta 2018 smo pričeli s projektom donacije v Nikaragvi v bližini Cañón de Somoto v pokrajini Madriz. Uporaba pesticidov in sečnja gozda je v tej regiji resno poškodovala zato jo je potrebno postopoma ponovno pogozditi.

 

Ne delujemo samo v Nikaragvi, temveč tudi v Nemčiji. Združili smo 2 okoljska projekta kjer za vsak prodan Eurokraft active green vrhunski montažni voziček posadimo eno drevo.

 

Eurokraft active green vrhunski montažni voziček je zelo popularen izdelek. Zato smo ga tudi izbrali kot naš poseben artikel.

S kampanjo Eurokraft Active Green, lahko ponudimo klimatsko nevtralno transportno opremo. Vsi modeli te blagovne znamke imajo certifikat, ki potrjuje da so karbonsko nevtralni od proizvodnje do končne dostave.

 

Kupci, ki izberejo Eurokraft Active Green izdelke ne bodo imeli nobenega dodatnega stroška. Izdelki so v enakem cenovnem rangu kot izdelki, ki niso klimatsko nevtralni.

 

Naš uspeh

S kampanjo smo pričeli januarja in jo končali s septembrom 2018. V prvem mesecu kampanje so bila naša pričakovanja presežena in prodali smo več, kot smo na začetku zamislili. Zelo smo bili veseli, da so naši kupci podprli kampanjo  s svojim nakupom, obenem pa se odločili za trajnostni izdelek. Posledično smo dvakrat dvignili naš prvotni cilj in na koncu posadili 3000 dreves. Uspeh kampanje nam kaže, da smo vsi na pravi poti do okolju prijaznejšega poslovanja. Tukaj najdete gozd katerega ste pomagali ustvariti.

 

Zahvala gre našim strankam, brez katerih nebi mogli povečati 1000 posajenih dreves na 3000. Prav tako se zahvaljujemo našemu projektnemu partnerju PRIMAKLIMA za dobro sodelovanje in transparentno poročanje iz Nikaragve. Posebna zahvala pa gre gospodu Filomarju Herrari Riveri in njegovi družini, ki vsako sadiko sedaj vzgajajo v mogočno drevo.

 

 

 

 

ŽELITE PRIKAZ, PRIMEREN ZA MOBILNE NAPRAVE?

Spletna trgovina KAISER+KRAFT je zdaj na voljo tudi v mobilni različici, ki se bo neprestano razvijala.
Test mobilnega prikaza
Primerjava izdelkov