6 nasvetov

Pakirajte pravilno

2020/04/28

Da bo vedno prav zapakirano!

Vam je to znano? Prišla je pošta in z njo paket – obtolčen, zmečkan in strgan. „Upam, da je vsaj s vsebino vse v redu.“ Ni nujno, da je za tovrstne nevšečnosti kriv dostavljalec. Pogosto tiči razlog v neustrezni embalaži. Prevelike ali pretanke škatle, premalo oblazinjenja ali preveč prostora v paketu, zaradi česar se vsebina premika.

Verjetno že veste, kaj je pri embalažnih materialih pomembno in kako lahko preprečite zgornji scenarij. Kljub temu vam želimo v šestih pomembnih korakih pokazati, kako lahko svoje pakete odlično zapakirate za transport.

1. Tehtanje in pakiranje – primerne kartonske embalaže

Vsekakor morate najprej stehtati svoje blago. S tem prihranite pri poštnini in drugih stroških, saj je lahko v primeru lahke vsebine kakovost kartona slabša. Enako velja za vse neobčutljivo blago. Za težke in lomljive predmete pa je potrebna posebej odporna in večplastna kartonska škatla, pri čemer lahko njena teža vpliva na višino poštnine.

S kompaktno, namizno, števno ali ploščno tehtnico lahko velike in majhne, težke in lahke predmete stehtate do miligrama natančno.

Naj gre za zložljive ali selitvene kartonske škatle, odpremne žepe ali kartonske etikete – izbira na vaših pakirnih mizah mora biti dovolj velika, da boste lahko ustrezno zapakirali najrazličnejše predmete.

2. Podpora in zaščita – ustrezno oblazinjenje

Koliko predmetov želite zapakirati in kako občutljivi so? Odgovor določa vrsto in količino materiala za zaščito. Lomljive predmete je treba oblaziniti: s folijo z mehurčki ali penasto folijo ali pa z valovitim kartonom v rolah in pakirnim papirjem. Nič ne sme drseti, da se stena paketa in preostalo blago za odpremo ne poškodujeta. Mreže za zaščito površine preprečujejo neprivlačne praske in napake.

3. Pakiranje in polnjenje – hitro v ovojnico

Ali boste v paket zapakirali tudi dokumente in občutljive predmete? Z vrečkami iz folije z mehurčki in vrečkami s pritisnim zapiralom jih lahko dobro zaščitite. V ploskih vrečkah se drobni predmeti ne bodo izgubili, dokumentacija pa se ne bo zmečkala. Za odpremno dokumentacijo poleg tega ponujamo žepe za dokumente.

4. Zapiranje in lepljenje – lepilo na zaprt pokrov

Celotni paket zapečatite z ustreznim lepilnim trakom z odvijalnika, mokrim lepilom ali žebljalnikom. Za občutljivo blago lahko uporabite opozorilne trakove in etikete.

5. Raztegovanje in krčenje – stabilnost je ključnega pomena

Zdrs paketov, kadar jih je na paleti več, preprečite, da s pomočjo stroja ali ročnega odvijalnika vse tesno ovijte z raztezno folijo. Nakrčna folija je odličen pripomoček pri pošiljanju velikega blaga brez kartonske škatle, saj blago na paleti zapre in zaščiti. Dodatno varnost zagotavljajo zaščitni kotniki in ščitniki robov.

6. Ovijanje in natovarjanje – zaokrožite zadevo

Z ovijanjem lahko med natovarjanjem bolj enakomerno porazdelite težo. Tako je verjetnost poškodb pri prevozu manjša, ne glede na to, kako močno se tovornjak ali kontejner treseta. Glede na težo, velikost, vrsto in kraj skladiščenja blaga za odpremo obstajajo različni trakovi ter pripadajoče naprave za napenjanje in pritrditev. Paleta izdelkov sega od PP in PET prek tekstilnih, tkanih in kompozitnih trakov do poliestrskih in jeklenih trakov.

Pri nas niso na voljo samo vse vrste trakov, ampak tudi pripadajoče naprave za napenjanje in pritrditev. Z veseljem vam jih ponudimo tudi v kompletu.

Pakirajte kot profesionalci mg$

Obrnite se na nas

Za dodatne informacije smo vam vedno na voljo na brezplačnem telefonu