Nazaj
Nasveti o izdelkih za Okolje

Načini pometanja in dvojni valji

Kratek pregled prednosti dvojnih valjev!

Danes se uporabljajo trije različni načini pometanja:

Pometanje z enim valjem

Načini pometanja in dvojni valji wt$

Pometanje z enim valjem s tokom navzgor

Načini pometanja in dvojni valji wt$

Pometanje z dvema valjema

Načini pometanja in dvojni valji wt$

Prednosti delovanja z dvema valjema:

Pometalna valja se vrtita v nasprotni smeri. Sprednji valj ima funkcijo transportnega valja in se zato vrti v zraku brez stika s tlemi. Ta valj se zato skoraj ne obrabi in tudi ne porabi veliko energije.

Nečistoča, ki je šla mimo prve krtače, se z obeh strani podaja k valjema in se tako prenese navzgor. Pločevinasto vodilo usmeri umazanijo, ki se dviga, proti zadnjemu delu stroja v posodo za umazanijo.

Obe stranski metli olajšata delo krtačnih valjev, tako da umazanijo pometata iz kotov in robov pred valja. Valja pobereta umazanijo in jo preneseta v posodo.

To načelo delovanja omogoča, da stroj pobere vso umazanijo, ki pride pod krtačna valja. Zaradi prilagodljivih ščetin lahko celo ročni stroj za pometanje pobere predmete v velikosti steklenice, pri čemer pa tudi fini prah in pesek prenese v posodo. Tako se prehod do posode za umazanijo ne more zamašiti, kar se rado zgodi, če je posoda nameščena spredaj.

Ker stroj nima gumijastega nastavka za pobiranje, lahko sprednji krtačni valj pobere tudi stvari, ki drugače pogosto zablokirajo prehod, npr. stiropor ali suho listje. Rahel vakuum, ki nastane med krtačnima valjema, omogoča tudi pobiranje bolj problematičnih smeti, npr. papirja, ki leži plosko na tleh.

Ker se posoda za umazanijo polni od zgoraj, se njena prostornina optimalno izkoristi. Višinsko nastavljiv pometalni valj omogoči izravnavo pri obrabi, pri neravnih tleh pa se ohrani potrebno globinsko delovanje valja.

Naši najbolj priljubljeni izdelki iz teh nasvetov
Ustrezno
Število izdelkov: 15
Naše najbolj priljubljene kategorije iz teh nasvetov