Ključavnice, ključi itd.

Zakleniti, zapreti, imeti pod ključem, pospraviti na varno, zapahniti, zavarovati, zaščititi: vse te izraze in še številne druge uporabljamo za eno in isto stvar. In prav toliko različnih ključavnic in ključev najdete v naši ponudbi.

V kategoriji Ključavnice, ključi itd. boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Wolf, Axelent, C+P, EUROKRAFTpro, Mannus, HelgeNyberg, ZARGES, Gmöhling, Vetter.

Znamka
Tip izdelka
Kategorija
Ustrezno
Število izdelkov: 61

Ključavnice in ključi: zaključite s skrbmi glede varnosti!Se sprašujete, ali so občutljiva območja podjetja ustrezno zaščitena pred nepooblaščenimi osebami, pomembna sredstva pa varno shranjena? V tem primeru preverite, ali ključavnice in ključi ustrezajo vašim varnostnim zahtevam. Z nekaj posodobitvami lahko brez težav izboljšate zaščito pred tatovi.Katere ključavnice so primerne za posamezna področja uporabe?Varnostne zahteve za ključavnice in ključe se povečujejo skladno z vrednostjo ali potencialno nevarnostjo vsebine omar, garderobnih omar in prostorov.Klasična cilindrična ključavnica z dodeljenim kompletom ključev je eden najbolj vsestranskih izdelkov, praktičen tako za garderobne omare zaposlenih kot tudi pisarniške in univerzalne omare.Občutljiva območja podjetja ali trezorje še posebej dobro zavarujete s kombiniranimi ključavnicami. Pri tem je odlično, da ne potrebujete ključev in da kodo lahko uporablja več oseb. Poleg tega jo je mogoče spremeniti, če pride do poslabšanja varnosti.Pri nas dobite tudi sisteme za zaklepanje dvoriščnih vrat in cestnih zapor ter naročite kompleksne sisteme zaklepanja za različne namene.Katere ključavnice in ključi so idealni v šolah ali drugih javnih ustanovah?Številne objekte vsak dan obišče veliko različnih ljudi. Sistem zaklepanja mora biti prilagojen obiskovalcem – na primer v garderobi bazena ali preddverju knjižnice.Ključavnice na kovance so tu najboljša rešitev, saj se ključi ne izgubijo, po nesreči ne zaklenejo v omarico ali zlorabijo. S tem si prihranite veliko administrativnega dela.Če tega sistema vseeno ne morete uporabiti, oštevilčite vsako omarico in številko zapišite na ključ. Pri nas boste našli ustrezne pripomočke za označevanje.Katere varnostne smernice mora delodajalec upoštevati pri ključavnicah in ključih?Za vsako ključavnico, ki varuje nevaren ali dragocen predmet, veljajo določeni predpisi. Ključavnice cestnih zapor morajo tako ustrezati standardu DIN 3222/3223, v nujnih primerih pa mora biti mogoče, da jih gasilci odklenejo z univerzalnim trikotnim ključem.Za shranjevanje pomembnih dokumentov v posebnih jeklenih omarah ali blaga v omarah za nevarne snovi veljajo zelo natančne zahteve. Podrobne informacije najdete v ustreznih predpisih in standardih, ki jih morajo izpolnjevati ti tipi omar.Za ključavnice in ključe na splošno velja: vedno se prepričajte, da so ključi, ki se hranijo osrednje v podjetju, enako dobro zavarovani kot zaklenjeno blago.


Vedno natančno dokumentirajte vse izdane in vrnjene ključe ali kode, tudi če ključ odpira zgolj en predal delovne mize ali kaj podobnega.Strokovnjaki poleg tega svetujejo, da ključe ali ključavnice, ki jih ne potrebujete več, odstranite tako, da ne bo mogoče ugotoviti njihove prejšnje uporabe. Spretnim tatovom pridejo takšne informacije namreč vedno prav! Če potrebujete kakšen nasvet, se obrnite na nas!Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Oljne črpalke | Ročni odvijalniki | Omarice za zdravila | Shranjevanje ključev | Teleskopski izvleki | Polnilni material | Povezovalni elementi Pavoy | Obešalniki CP