Projekti in reference

Črno-belo razmišljanje

Podjetje Zott je pri izgradnji proizvodnega obrata zaupalo načrtovanju in izdelkom podjetja kaiserkraft: opremo za delavnice, hladilnice in skupne prostore.

Podjetje Zott

Zott je industrijska mlekarna s sedežem v bavarskem mestu Mertingen, kraju s 4000 prebivalci bolj ali manj na sredini med Münchnom in Nürnbergom. Družinsko podjetje se ponaša že z 90-letno tradicijo, vodi pa ga že tretja generacija družine. S prometom pribl. 900 milijonov evrov in približno 2150 zaposlenimi spada Zott med vodilne evropske mlekarne. „Mlekarna odličnih okusov“ v več proizvodnih obratih v Nemčiji in na Poljskem proizvaja jogurte, sladice in sire ter svoje mlečne izdelke prodaja v več kot 75 državah. Med njihove najbolj znane blagovne znamke spadajo Monte, Zott Sahnejoghurt in Zottarella.

Leta 2014 je podjetje Zott z uvedbo izdelka „Monte Snack“ vstopilo v segment pekovskih izdelkov, za biskvitno rezino pa je potrebovalo nov proizvodni obrat. Nova proizvodna hala naj bi začela obratovati v začetku leta 2017 in na začetku zaposlovala približno 60 ljudi. Manjkala je samo še notranja oprema.

Zott ler
Sedež podjetja Zott v mestu Mertingen

Projekt

Leta 2015 se je Rudolf Fischer (posredna nabava, Zott) za opremo skladišč in proizvodnih prostorov lotil iskanja partnerja, ki bi opremo strokovno načrtoval in izvedel, pri tem pa bi izpolnjeval stroge higienske standarde živilske industrije. Zato je Zott na logističnem sejmu LogiMAT vzpostavil stik s podjetjem kaiserkraft. Potrebovali so opremo za delavnice, hladilnice in nov koncept opreme skupnih prostorov.

Oprema skupnih prostorov in njeni izzivi

Zott ler

Začetek načrtovanja opreme skupnih prostorov sega v julij 2015. Najprij smo se večkrat sestali in si ogledali prostore, da smo lažje načrtovali postavitev garderobnih omar in se uskladili s sodelujočo arhitekturno pisarno ter svetom delavcev podjetja Zott. Nato je bila maja 2016 naročena oprema skupnih prostorov v dveh nadstropjih v skupni vrednosti 240 000 evrov. Nenazadnje tudi zato, ker je podjetje kaiserkraft v primerjavi s tekmeci predložilo boljši koncept.

Največji izziv projekta so bile izjemno stroge higienske zahteve in posebne zahteve stranke, na primer pri izvedbi prisilnega prezračevanja posameznih sklopov garderobnih omar. Slednje je bilo mogoče urediti z ročnimi ventili znotraj garderobnih omar. Za preprečitev kotičkov, kjer bi se nabirala prah in umazanija, so bile za klopi izbrane plošče HPL (visokotlačni laminat) po celotni debelini, prosto stoječe omare pa opremljene s poševnimi strehami. S tem je še dodatno preprečena uporaba streh garderobnih omar kot odlagališče. Tudi pri stikih s stenami in talnih zaključkih ne sme biti kotov in robov.

Zott loči črno od belega

Pri proizvajalcu prehrambnih izdelkov, kot je Zott, higienska oprema skupnih prostorov zahteva tudi higienske pregrade ter ločevanje črnih in belih prostorov. To pomeni, da morajo biti civilna oblačila (črni prostori) strogo ločena od čistih delovnih oblačil (beli prostori). Zato ni treba inteligentno načrtovati samo poti, ampak je treba za vsakega zaposlenega načrtovati ter namestiti garderobno omaro za civilna oblačila, sveža delovna oblačila in opremo.

Največji izziv projekta pa je bila razdelitev prostorov z garderobnimi omarami in zasnovanje „prisilnih prehodov“ (to je dejansko uradno poimenovanje poti za prehod zaposlenih), da bi zaposlene v pravilnem zaporedju vodilo skozi higienske pregrade. Pri tako zasnovanem prisilnem vodenju skozi higienske pregrade je dostop do proizvodnih prostorov mogoč šele, ko je zaposleni izvedel vse potrebne higienske postopke.

Poleg tega so bili urejeni „črni prehodi“. Ti so strogo ločeni od higienskih območij in namenjeni samo zaposlenim, ki jim ni treba izpolnjevati higienskih zahtev, in seveda dostavljavcem sveže opranih oblačil. In kako torej zaposleni na higienskem območju pride do svojih čistih delovnih oblačil – ne da bi prečkal črno območje? Skozi garderobno omaro!

Od črne do rdeče

Začnimo na začetku. Skupni prostori so razdeljeni na različne higienske ravni, ki jih označujejo barve. Ob začetku dela zaposleni začnejo v črnem (na nek način higienska raven 0) in nadaljujejo v zeleno območje (higienska raven 1). Tukaj odložijo del svojih civilnih oblačil in lahko svoje čevlje obesijo na sistem za sušenje čevljev, ki ga je prav tako dobavilo podjetje kaiserkraft.

Zott ler

Del garderobnih omar je predelanih v vrata in s temi dostop do hodnika za steno: v zgornji predelek so bila v hrbtno steno garderobne omare za higienska oblačila vgrajena vratca, skozi katera zaposleni vsak dan prejmejo sterilna delovna oblačila. Dostavljavci čistih oblačil ne potrebujejo dostopa do higijenskih prostorov, ampak lahko delovna oblačila dostavijo s črnega hodnika. Enak princip je podjetje kaiserkraft uporabilo tudi za omare za vstavljanje oblačil. V oranžnih in rdečih prostorih se zaposleni preoblečejo v delovna oblačila in odložijo osebne predmete. Na koncu delovnega dne postopek poteka bolj ali manj v obratnem vrstnem redu. Podjetje kaiserkraft je garderobne omare za skupne prostore dobavilo septembra 2016, decembra so bile pripravljene za uporabo in januarja 2017 prevzete.

Zott ler

Naslednji korak: hladilne celice in delavnica

Zott ler

V naslednjem naročilu je podjetje kaiserkraft za Zott prevzelo celotno regalno opremo za hladilne celice in celotno opremo delavnic. Pri hladilnih celicah se je projektna ekipa soočala s povsem drugačnimi izzivi kot pri skupnih prostorih. Tukaj je bil poudarek na statični razporeditvi, ki jo je podjetje kaiserkraft realiziralo v tesnem sodelovanju z odgovornimi osebami za preizkušanje regalov po strankinih zahtevah. Že na začetku gradbene faze je rešitev v tem primeru obsegala vlivanje profilov IPE (jeklenih nosilcev z I-profilom) kot elementov za porazdelitev obremenitve v tla. Da bi bilo mogoče pozneje namestiti paletne regale, je bilo treba navojne palice privariti že vnaprej. Monterji so morali pri namestitvi jeklenih regalov upoštevati natančnost do 2,5 mm.

Seveda je podjetje kaiserkraft stranki hkrati predložilo statične podatke ter dokumentacijo in dokumente za prvi prevzem sistema. Vsi regali za velike obremenitve so vroče cinkani. Aprila 2017 so bili dobavljeni ter zaključeni tudi regali za delavnico in dvoetažni regalni sistem.

Vodja projekta Béla Bezold iz podjetja kaiserkraft projekt povzema takole: „Strogi higienski predpisi pri živilskem podjetju, kot je Zott, ne dopuščajo kompromisov. Včasih prav tako ni mogoče uporabiti običajnih izdelkov. Pri tem projektu sta bila potrebna natančno delo in brezkompromisno upoštevanje posebnih zahtev – zanimiva in izzivov polna naloga."

Nazaj na stran s projekti

Zott ler
Rudolf Fischer in Béla Bezold pri prevzemu

Kontakt za svetovanje, načrtovanje in analize

Če tudi vi načrtujete poseben projekt, nas prosim pokličite ali pošljite povpraševanje po elektronski pošti. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali in vam nudili kompetentno podporo.