Projekt Trumpf v Ditzingenu

Nekateri jo imenujejo oprema, mi pa ji pravimo vizitka podjetja

Nadgraditev sprejemnice z zaščitnimi ukrepi proti koroni – sedež podjetja Trumpf v Ditzingenu pri Stuttgartu

Vsi vemo, da za prvi vtis ni druge priložnosti. To velja tako pri predstavitvenem pogovoru kot na zmenku. Tudi podjetja lahko veliko dosežejo, če že pri vhodnih vratih poskrbijo za dober vtis, kar je storilo podjetje Trumpf.

Podjetje za vrhunsko tehnologijo s sedežem v Ditzingenu pri Stuttgartu ponuja proizvodne rešitve za področja orodnih strojev, laserske tehnologije, elektronike in industrije 4.0. Skupina TRUMPF je z več kot 70 hčerinskimi družbami prisotna v skoraj vseh evropskih državah, Severni in Južni Ameriki ter Aziji. Iz Ditzingena vodijo obe veliki področji orodnih strojev in laserske tehnologije, tukaj podjetje proizvaja svoje laserske 3D-stroje, laserje CO2 in sisteme EUV.

Kot eden vodilnih kataloških prodajalcev B2B za opremo podjetij z veseljem pomagamo podjetjem vseh velikosti, da so ustrezno pripravljena na jutrišnje naloge. V primeru podjetja Trumpf čisto konkretno na bodoči svet industrije: v letu pandemije 2020 smo vodilnemu tehnološkemu podjetju z zaščitnimi ukrepi nadgradili obstoječe vhodno območje, ne da bi pri tem vizualno vplivali na vabljivo ozračje in prijetno zasebnost.

Jasna ideja in sodobno oblikovanje

Vsak, ki pride v podjetje Trumpf, pa naj bo obiskovalec, stranka, gost, zaposleni ali kandidat, mora najprej skozi sprejemno območje. Zato je zelo pomembno, da le-to naredi dober vtis, saj podjetje z obliko in videzom sprejemnice posreduje tudi svoje vrednote. V tem primeru „Trusting in brave ideas“, zaupanje v pogumne ideje, kar Trumpf obljublja vsem izmed 14490 ljudi, ki delujejo za podjetje po vsem svetu. Ali kot je dejal Stefan Paul, vodja varnostne službe: „Z veseljem v slogu Trumpfa“.

V slogu Trumpfa je strokovnjak kaiserkraft Nemčija, Peter Deigentasch, vodja ključnih strank, prodaja Stuttgart, tudi uresničil zahteve za nove zaščitne ukrepe v sprejemnicah glavne in stranskih stavb. Cilj je bila idealna zaščita pred okužbami.

Referenca Trumpf wt$
Sprejemnica glavne stavbe v Ditzingenu

Zdrava in varna delovna mesta so že dolgo nuja. To pa še ni dovolj: vse več podjetij želi pri opremi ponuditi samo najboljše za svoje zaposlene in stranke. Vodja varnostne službe Stefan Paul je tako opisal enega izmed izzivov za izdelavo zaščite v sprejemnici: „Oprema sprejemnice ne sme biti poljubno izbrana, temveč mora biti varna za zdravje in prilagodljiva, vključno s trenutnimi priporočili za varnostne razmake in higieno.“ Izbiro opreme je prevzela Eva Kemper, vodja oddelka za upravljanje izdelkov, in za to posebno priložnost skrbno izbrala ustrezne izdelke. Zahtevane lastnosti prostorov se zdijo izredno pomembne tudi Elmarju Sanderju, vodji varnosti pri delu in strateškega upravljanja z delovno zaščito, še zlasti na primer pri bodočem skupnem zadrževanju na delovnem mestu v času prehladov. „Kot delodajalec smo zakonsko obvezani, da zaposlene in obiskovalce podrobno obvestimo o nevarnosti okužbe in higienskem ravnanju v teh časih. Z veseljem presežem te minimalne ukrepe in pravočasno poskrbim za celovito zaščito na vseh mestih v podjetju, kjer se srečuje veliko ljudi. Celoten videz pa ne sme trpeti na račun praktičnosti izdelkov.“

Tudi prostori se lahko smehljajo

Skladno s tem načelom je bil v tesnem sodelovanju z našim dobaviteljem FPS razvit poseben model: namesto posameznih sten za zaščito pred kapljičnimi okužbami, s katerimi ni mogoče ustvariti neprekinjene vrste za celovito zaščito, smo zasnovali in izdelali štiri metre dolgo zaščitno steno s trdnim aluminijastim okvirjem in estetskim videzom.

Referenca Trumpf wt$
Sestavljanje stene za zaščito pred kapljičnimi okužbami s skupno dolžino 4 metre
Referenca Trumpf wt$
Stena za zaščito pred virusi s praktičnimi okenci in prozornim akrilnim steklom

K dodatni zaščitni opremi v sprejemnici spada tudi prosto stoječ dozirnik razkužila, na katerega pritisnete s komolcem, da ne pride do stika s površino. Dozirnik je mogoče postaviti na poljubno mesto brez vrtanja v tla, tako da se lahko namesti kamor koli v podjetju.

Referenca Trumpf wt$
Razkuževalna postaja iz kakovostnega nerjavnega jekla s pravokotnim stojalom in pedalom, ki omogoča enostavno in higiensko uporabo z nogo

Na sprejemnem območju je pomembna tudi varnostna razdalja – označiti in namestiti je bilo treba opozorila za najmanjši razmak 1,5 m, ne da bi pri tem zanemarili lep videz. Izbrani samolepilni talni označevalni trakovi nadomeščajo oznake iz barve, mogoče jih je hitro in enostavno nalepiti ter po potrebi tudi odstraniti brez sledi. Kot dodatni varnostni ukrep smo namestili še table, ki opazno opozarjajo na potrebno fizično distanco.

Referenca Trumpf wt$
Idealne talne oznake iz PVC-ja. Za sprejemne ali prodajne prostore in za zaščito delovnih mest ali odlagalnih površin.
Referenca Trumpf wt$
Talni označevalni trak je izredno trpežen, univerzalno uporaben in enostaven za lepljenje.

Individualna prilagoditev podjetju: z lepim videzom in namenom

Vodja projekta Peter Deigentasch je povzel: „Kljub novim ukrepom glede varnostnih razmakov in higiene je najbolj pomembno, da se stranke in poslovni partnerji še naprej počutijo dobrodošli. Zato nismo sklepali kompromisov, saj je bila tu v Ditzingenu posebna zahteva, da nova zaščitna oprema izraža vrednote podjetja Trumpf. Sprejemni prostori so namreč vse prepogosto usmerjeni samo na praktičnost. Z jasno zasnovo in sodobnim oblikovanjem smo lahko v času korone prepričljivo povezali lep videz in potrebne zaščitne ukrepe.“

Referenca Trumpf wt$

Tako je videti končni rezultat: zaščita po meri z najboljšim videzom

Referenca Trumpf wt$

Sodobna sprejemnica prepriča poslovne partnerje, zaposlene in goste

S čim pa želite opremiti svoje sprejemne prostore? Za posebne izzive ponujamo posebne rešitve – tako za dopolnitev obstoječih prostorov ali načrtovanje novih. Vedno ponujamo odlične rešitve za vaš posel. Vključno z visoko kakovostjo, zanesljivostjo in dobrim svetovanjem.

Kontakt

Če tudi vi načrtujete poseben projekt, se obrnite na nas. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali in vam nudili strokovno podporo.

Kontakt za svetovanje, načrtovanje in analize: