Projekt Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH

Pssst! Tišina, prosim

Naloga

Delavnica Constantin Bewatt diakonije Ruhr Werkstätten gGmbH nudi pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju pri njihovi poklicni rehabilitaciji. Diakonija Ruhr Werkstätten zajema različna poklicna področja, kot so obdelava kovin, cvetličarstvo, gospodinjstvo, prašno lakiranje, obdelava tekstila, digitalno arhiviranje, pakiranje, komisioniranje. Tukaj med drugim sestavljajo priljubljena poganjalna otroška kolesa.

Constantin Bewatt je želel v svoji hali ustvariti ločen prostor za dela, pri katerih je potrebno posebno zagotavljanje pomoči. Za zaposlene, ki potrebujejo veliko tišine za osredotočeno delo.

Rešitev

Rečeno, načrtovano, storjeno: po več terminih službe na terenu za pregled lokacije smo pripravili in oddali ponudbo. Takoj, ko so bile na lokaciji vse podrobnosti zadovoljivo pojasnjene, smo začeli z dobavo in montažo.

Med montažo smo prepričali tudi s svojimi kompetencami na področju svetovanja v zvezi s pravilnikom o delovnem mestu. Kot je tam določeno, smo zagotovili pravilen vpad svetlobe. Nov prostor, ki je nastal na sredini hale, je posebej izoliran in sedmim zaposlenim ponuja zanesljivo delovno mesto, ki je urejeno glede na ergonomske vidike. Zahvaljujoč profesionalni zvočni izolaciji se sedaj tukaj lahko v miru izvajajo različne in raznolike dejavnosti.

Referenca Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH ler

Projekt

Še preden smo začeli načrtovati nov delovni prostor, so projektni strokovnjaki KAISER+KRAFT preverili idejo stranke za recikliranje: demontaža starejše pisarne v hali na eni lokaciji in ponovna montaža v Bochumu. Podjetje KAISER+KRAFT je v preteklosti že izvedlo uspešen projekt za diakonijo Ruhr Werkstätten, ki je prav tako bil pisarna v hali. Rezultat tega je bilo kompetentno in ciljno svetovanje, trenutne empirične vrednosti so bile dobre za hitrejšo oceno in izvedbo. Posebej navdušujoč je bil kratek čas montaže.

Poseben izziv

Brez nove pisarne v hali bi bila izgubljena delovna mesta, na ta način in s pomočjo vseh pa bi jih je bilo mogoče ohraniti. Poleg tega je bilo vsem vpletenim zelo pomembno ustvariti delovno okolje, v katerem bodo lahko zaposleni s ponosom rekli: „To je moje delovno mesto“.

Kako pa zagotoviti faktor dobrega počutja in zadovoljne zaposlene, ne da bi jih poznali? Tako, da ste preprosto osebno tam in da v načrte zapišete opombe in opažanja. Rezultat se vidi in „sliši“. Kajti slišite nič – in to je bila naloga.

Referenca Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH ler
Referenca Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH mg$

Stopite v stik z nami!

Če tudi vi načrtujete poseben projekt, se obrnite na nas. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali in vam nudili strokovno podporo.

Kontakt za svetovanje, načrtovanje in analize: