Projekt LEHNER electronics GmbH

Nikoli več prepletenih kablov

Naloge

LEHNER electronics je podjetje, ki že od ustanovitve leta 1997 pomeni kakovost in zanesljivost na področju kabelskih sklopov in proizvodnje elektromehanskih sklopov: to so med drugim kabelski sistemi, folijske tipkovnice in ohišja iz umetne mase. Lastna proizvodnja in sodobni stroji omogočajo hitro obdelavo naročil od majhnih količin do srednje velikih serij.

Podjetje LEHNER electronics je za novogradnjo proizvodne hale potrebovalo ergonomsko opremljena delovna mesta, ki so fizično blagodejna za zaposlene in hkrati zagotavljajo učinkovitejše, udobnejše in hitrejše postopke.

Projekt LEHNER electronics GmbH 149

Rešitev

Projekt LEHNER electronics GmbH 150

Mnogo stvari smo olajšali: z našimi ergonomskimi izdelki imajo zaposleni več moči in udobja pri premikanju.

Konkretno to pomeni: podjetje KAISER+KRAFT je novo proizvodno halo vrhunsko opremilo s po višini nastavljivimi delovnimi mizami, vključno z hrbtno montažo, pripadajočimi vrtljivimi delovnimi stoli, paletnimi regali in različnimi posodami. Fizične obremenitve se tako zmanjšajo in poveča se produktivnost, a hkrati tudi motivacija.

Točka, ki pri tem vedno govori v prid ponudbi KAISER+KRAFT: boljša kakovost izdelkov, npr. pri stabilnosti miz in pri robustnih stolih, ki imajo zaradi svoje robustnosti daljšo življenjsko dobo, vključno z zamenljivimi vložki.

Projekt

Rešitve, prilagojene strankam, so naša posebnost. Zato namesto običajnih vedno znova ponujamo posebne izvedbe, ki delovno mesto spremenijo v ravno pravo delovno mesto. Zelo kooperativno in konstruktivno sodelovanje s celotno ekipo in direktorjem, inž. Johannom Lehnerjem je bilo pri tem več kot koristno. Najboljše vpoglede, kako mora kaj potekati, še vedno dobimo od tistih, ki stojijo neposredno za delovno mizo.

Zahvaljujoč jasnim predstavam, kot tudi fiksnim nalogam ter zavezujočim in hitrim odločitvam, nam je uspelo projekt uspešno spraviti v „serijsko proizvodnjo“. Predhodno vzorčenje s končnim izdelkom je bilo prav tako koristno, kot je bilo potrebno za postopek odločanja pri podjetju LEHNER electronics.

Projekt LEHNER electronics GmbH 148

Poseben izziv

Projekt LEHNER electronics GmbH 154

Ne eno, ne dve, temveč cel ducat delovnih mest in več je bilo treba prilagoditi in opremiti za to stranko: V ta namen smo želene po višini nastavljive delovne mize in predalnike izdelali po meri.

Veliko število delovnih miz, ki jih je bilo treba dostaviti, je zahtevalo večji logistični in koordinacijski napor na lokaciji. Vse dostave so bile usklajene do dneva natančno – kljub temu je zaradi velike količine blaga prihajalo do manjših zastojev, ki pa so bili vsi uspešno rešeni. In zdaj v proizvodni hali spet vse uspešno teče.

Projekt LEHNER electronics GmbH 261

Stopite v stik z nami!

Če tudi vi načrtujete poseben projekt, se obrnite na nas. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali in vam nudili strokovno podporo.

Kontakt za svetovanje, načrtovanje in analize: