Projekti in reference

Mercedes-Benz Manufacturing

Nova tovarna v kraju Esipovo, Solnečnogorsk, Rusija

Temeljni kamen za novo tovarno v moskovski regiji je bil položen že leta 2017, dokončana pa je bila v manj kot dveh letih. Tovarna na območju s površino 85 hektarjev se nahaja 40 kilometrov severozahodno od Moskve v industrijskem parku Esipovo in je del globalne proizvodne mreže z več kot 30 lokacijami po vsem svetu.

Transportni sistemi brez voznika bodo tukaj vozili karoserije med posameznimi odseki, pri montaži pa se bodo uporabljali avtomatizirani sistemi nakupovalnih vozičkov. V prihodnje se bodo vpeljale tudi povsem nove rešitve, kot je sodelovanje ljudi in robotov brez zaščitne ograje pri vgradnji vetrobranskega stekla. Tako je videti industrija 4.0 v resničnosti. Podjetje KAISER+KRAFT je bilo odgovorno za večji del intralogistike in je s tem naročilom uspešno dokazalo, kaj je mogoče, ko stranka in dobavitelj s tesnim sodelovanjem razvijata projekt ter ga učinkovito uresničita.

KAISER+KRAFT je skupaj z dobaviteljem FPS Germany GmbH dostavil sestavne dele za intralogistična transportna vozila, ki so bila na lokaciji najprej elektronsko konfigurirana s programi CAD in nato tudi sestavljena.

„Odslej bo več sto vozil z različno konstrukcijo krožilo po tovarni, vsak pa bo prevozil povprečno okoli 12 kilometrov na dan,“ sta pojasnila Michael Moser, General Manager CEE – Central Eastern Europe Group KAISER+KRAFT, in direktor FPS Enrico Seidel.

Mercedes-Benz Manufacturing wt$
Mercedes-Benz Manufacturing ler
Mercedes-Benz Manufacturing ler
Mercedes-Benz Manufacturing ler
Mercedes-Benz Manufacturing ler