Projekt Keystone Development

Vse na enem mestu

Projekt

Naloga

Podjetje Keystone Development AG je želelo, da v Küssnachtu (Švica) skupaj z arhitekturnim birojem HCI projektiramo in postavimo skladišče. Podjetje OMIDA postavljeno skladišče uporablja za skladiščenje homeopatskih zdravil in Schüsslerjevih soli.

Rešitev

Osnova za načrtovanje skladišča so bile mere regalne površine. Tako je nastala velika skladiščna hala, v kateri je mogoče regalno površino povsem prilagodljivo povečati ali zmanjšati. Prepričala sta razmerje med ceno in zmogljivostjo ter osebno svetovanje stranki na kraju samem in na gradbišču.

Fabio Martella, vodja projekta KAISER+KRAFT

„Projekt je prinesel veliko zadovoljstva. Obe strani sta bili zelo zadovoljni z uspešnim sodelovanjem.“

Pravočasna dostava

Samo montaža regalov je trajala štiri tedne. Obseg projekta najbolje ponazarjajo naslednje številke: skupaj je bilo dobavljenih in nameščenih 54 ton jeklenega materiala, 304 regalna stojala (višina okvirja do 7000 mm), 1558 jeklenih nosilcev in 92 kotnikov za zaščito pred trki. Poleg tega so bili na vsako raven regala nameščeni požarni škropilniki – za to je bil uporabljen poseben pristop, pri katerem je bilo treba višino obešanja nosilcev natančno določiti vnaprej, saj naknadne prilagoditve niso bile mogoče.

Potek projekta je bil za vse vpletene zelo dober, med drugim tudi zaradi upoštevanja časovnice, ne nazadnje pa tudi zato, ker nam je na različnih sestankih uspelo gladko uskladiti zapleten časovni potek – od projektiranja do dobave paletnih regalov in vgradnje škropilnikov ter usklajevanja med gradbenimi inženirji, električarji in monterji prezračevalnih naprav.

Poseben izziv

Poglavitna dejavnika pri projektu, ki smo jima morali biti kos, sta bila obsežno usklajevanje in velika velikost objekta (2512 kvadratnih metrov skladiščne površine in 3162 palet).

Keystone Development wt$
Keystone Development mg$

Stopite v stik z nami!

Če tudi vi načrtujete poseben projekt, se obrnite na nas. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali in vam nudili strokovno podporo.

Kontakt za svetovanje, načrtovanje in analize: