Enkelfähig: poslanstvo naše generacije.

Tisti, ki želijo živeti v interesu prihodnjih generacij, bi morali delovati bolj celovito in se ne bi smeli osredotočati zgolj na četrtletne številke. Podjetja lahko svet izboljšajo le s trajnimi vrednotami, dolgoročnimi koristmi in spodobnim ravnanjem. In pri tem presežejo golo spoštovanje pravil. Kajti ne gre za dobiček za vsako ceno, temveč za dostojno poslovanje za prihodnost, v kateri bo vredno živeti.

To je poslanstvo naše generacije. To je Enkelfähig.

Pobuda Enkelfähig 931

Beseda z vrednostjo.

Enkelfähig je v nemško govorečem svetu na novo nastala beseda, ki označuje nov, odgovornejši način poslovanja v 21. stoletju. V prevodu pomeni približno tole: ali bo to, kar počnemo, še vedno primerno tudi za naše vnuke?

Zato smo zavestno pozorni na to, katere izdelke ponujamo, kako jih izdelujemo in s kom jih dostavljamo. In šele ko izdelek izpolnjuje minimalne zahteve, je za nas Enkelfähig. Vi pa imate v nakupovalni košarici vedno bolj trajnostno alternativo.

Kaj v mojem jeziku pomeni beseda Enkelfähig?

ENKELFÄHIG [ˈɛŋkl̩,ˈfɛːɪç]

primerno za vnuke, ustrezno za vnuke

  • biti sposoben delovati v interesu svojih vnukov = izpolnjevati zahteve sedanje in naslednjih generacij
  • biti sposoben omogočiti vnukom prihodnost, v kateri bo vredno živeti = uporabljati nove tehnologije in poslovne modele za reševanje težav ljudi
  • biti sposoben poskrbeti za varnejšo in bolj zdravo pot v prihodnost za svoje vnuke = poskrbeti, da bodo podjetja primerna za dolgoročno prihodnost ob upoštevanju tako globalnih kot lokalnih dejavnikov
Pobuda Enkelfähig 931

Ocena Enkelfähig Score.

Vsak, ki je kdaj hodil bos po peščeni plaži, ve, da ni mogoče, da ne bi pustili odtisa. Nič drugače ni s sledmi izdelkov, transportnih poti in proizvodnih procesov v našem okolju. Preprosto povedano, vse vpliva na vse. Zato je dobro vedeti, od kod izdelek prihaja in kakšen je njegov družbeni, ekološki in gospodarski vpliv.

S pomočjo ocene Enkelfähig Score so zdaj posamezne sledi naše ponudbe na ravni izdelka transparentne, primerljive in merljive. Korak za korakom tako preverjamo Enkelfähig več kot 75.000 izdelkov.

To že počnemo.

Veliko dela vlagamo v to, da bi bilo poslovanje bolj trajnostno, in razvijamo izdelke ter rešitve, ki zmanjšujejo škodljivi vpliv na okolje. Prepričani smo namreč, da stranke cenijo pošteno poslovanje in zadovoljne stranke se vračajo.
Osredotočamo se na področja izdelkov, logistike in socialnih vprašanj.

Pobuda Enkelfähig 931

Merljivi standardi trajnosti

S pomočjo ocene Enkelfähig zagotavljamo večjo transparentnost portfelja izdelkov in tako ocenjujemo tri osnovne stebre: okoljsko prijaznost, ekonomsko učinkovitost in družbeno sprejemljivost za vsak posamezen izdelek.

Pobuda Enkelfähig 931

Trajnost v dobavnih verigah

S pomočjo trajnostne ocene EcoVadis je mogoče prepoznati razvojne možnosti in izboljšati transparentnost poslovnih modelov dobaviteljev v zvezi s trajnostnim delovanjem.

Tudi mi smo prejeli certifikat organizacije EcoVadis za našo trajnostno uspešnost kot kaiserkraft. Poleg stalnega izboljševanja na okoljskem in družbenem področju EcoVadis tako zagotavlja redno spremljanje naših ključnih kazalnikov uspešnosti.

Pobuda Enkelfähig 931

Predanost s trajno dodano vrednostjo

Raje delamo kot govorimo: s finančno podporo, dodatnimi usposabljanji zaposlenih, donacijami v naravi, znanjem in izkušnjami ter srcem in dušo v socialnih projektih in z veliko družbeno predanostjo.

*kaiserkraft s tem podpira pobudo Enkelfähig krovne družbe Haniel. Skupaj se zavzemamo za trajen, družbeno pravičen in gospodarno usmerjen svet, v katerem bodo živeli naši vnuki.

Morda vas bo zanimalo tudi to.

Pobuda Enkelfähig 931

Svet pametnih rešitev: trajnost.

Z veseljem vam bomo pokazali, kaj trenutno pripravljamo za vas in vas bomo tukaj redno obveščali o naših dejavnostih, ciljih, načrtih, projektih in rezultatih.

Pobuda Enkelfähig 931

Najbolje, da nič ne čakate: takoj opravite Enkelfähig nakup!

Pri nas vedno najdete boljšo alternativo. Odkrijte našo vedno večjo ponudbo trajnostnih izdelkov, ki so označeni z oceno Enkelfähig Score.

Pobuda Enkelfähig mg$

Kaj bomo delali jutri?

Pogovorimo se o tem. Kajti prihodnost je mogoča le s sodelovanjem.