080 1037        office@kaiserkraft.si
  Tiskanje strani

Načini pometanja in dvojni valji

Danes se uporabljajo trije različni načini pometanja:

Pometanje z enim valjemPometanje z enim valjem s tokom navzgorPometanje z dvema valjemaPrednosti delovanja z dvema valjema:

Pometalna valja se vrtita v nasprotni smeri. Sprednji valj ima funkcijo transportnega valja in se zato vrti v zraku brez stika s tlemi. Ta valj se zato skoraj ne obrabi in tudi ne porabi veliko energije.

Nečistoča, ki je šla mimo prve krtače, se z obeh strani podaja k valjema in se tako prenese navzgor. Pločevinasto vodilo usmeri umazanijo, ki se dviga, proti zadnjemu delu stroja v posodo za umazanijo.

Obe stranski metli olajšata delo krtačnih valjev, tako da umazanijo pometata iz kotov in robov pred valja. Valja pobereta umazanijo in jo preneseta v posodo.

To načelo delovanja omogoča, da stroj pobere vso umazanijo, ki pride pod krtačna valja. Zaradi prilagodljivih ščetin lahko celo ročni stroj za pometanje pobere predmete v velikosti steklenice, pri čemer pa tudi fini prah in pesek prenese v posodo. Tako se prehod do posode za umazanijo ne more zamašiti, kar se rado zgodi, če je posoda nameščena spredaj.

Ker stroj nima gumijastega nastavka za pobiranje, lahko sprednji krtačni valj pobere tudi stvari, ki drugače pogosto zablokirajo prehod, npr. stiropor ali suho listje. Rahel vakuum, ki nastane med krtačnima valjema, omogoča tudi pobiranje bolj problematičnih smeti, npr. papirja, ki leži plosko na tleh.

Ker se posoda za umazanijo polni od zgoraj, se njena prostornina optimalno izkoristi. Višinsko nastavljiv pometalni valj omogoči izravnavo pri obrabi, pri neravnih tleh pa se ohrani potrebno globinsko delovanje valja.

NAŠI TOP IZDELKI IZ TEGA VODNIKA
EUROKRAFT - Stroj za pometanje
z 2 stranskima metlama, ročna izvedba
Neto
389,00
Stroj za pometanje
z 1 stransko metlo, motorna
Neto
1.395,00
Stroj za pometanje
turbo sistem pometanja Haaga
Neto
519,00
Stroj za pometanje
turbo sistem pometanja Haaga s stranskimi valji na eni strani
Neto
729,00
Stroj za pometanje
turbo sistem pometanja Haaga z zelo široko pometalno površino
Neto
879,00
Stroj za pometanje
turbo sistem pometanja Haaga, akumulatorsko delovanje
Neto
od 1.375,00
Neto
295,00
Stroj za pometanje
s smetišnico z enim valjem, motorni
Neto
1.875,00
na začetek strani

ŽELITE PRIKAZ, PRIMEREN ZA MOBILNE NAPRAVE?

Spletna trgovina KAISER+KRAFT je zdaj na voljo tudi v mobilni različici, ki se bo neprestano razvijala.
Test mobilnega prikaza
Primerjava izdelkov