Zapornice, cestne zapore

Zapornice in cestne zapore zagotavljajo boljšo preglednost znotraj podjetja ali na javnih površinah. Ti nedvoumni optični signali za poti in večje površine ščitijo pred nesrečami in nepooblaščenim dostopom oziroma zaposlene opozarjajo na prikrite nevarnosti ter označujejo nevarna območja. Zato sisteme zapornic uporabite tudi v svojem podjetju!

V kategoriji Zapornice, cestne zapore boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Mannus.

Znamka
Tip izdelka
Višina [mm]
900
900
1000
1000
-
Najbolj prodajano
Število izdelkov: 33

Zapornice – opaznejše kot vsi prometni predpisiČeprav so vsi pešci, kolesarji in vozniki načeloma seznanjeni z varnostnimi in cestnoprometnimi predpisi, to še ne pomeni, da jih vedno upoštevajo. Kadar se ponudi priložnost, številni pustijo vozilo tudi tam, kjer parkiranje ni dovoljeno. Ali pa vozijo po območjih, kjer nimajo kaj iskati. Zapornice iz ponudbe podjetja KAISER+KRAFT jasno razmejijo dostopne in nedostopne poti, in to veliko učinkoviteje kot prometni predpisi.
Kako ustvariti učinkovit sistem zapornic na ozemlju podjetja?Največja prednost sistemov zapornic in cestnih zapor je, da istočasno poskrbijo za pozornost in urejajo promet ter gibanje po ozemlju podjetja – brez semaforjev, varnostnikov ali nenehnih nadzornih obhodov.To je še posebej pomembno tam, kjer želite na primer kolesarjem preprečiti, da bi uporabljali poti za pešce in jih s tem ogrožali. Preklopna zapornica poskrbi za sestop s kolesa.Tudi prosta parkirna mesta so pogosto zelo vabljiva – zlasti za nepooblaščene osebe, ki iščejo udobno parkirišče. S cestno zaporo (z zaklepanjem) boste zagotovili, da bodo lahko vozila na ozemlju podjetja parkirali samo zaposleni. To ni samo vprašanje udobja, ampak so v ospredju tudi zahteve glede zavarovanja.Pogosto pozabljamo na zapornice na višini, čeprav so enako pomembne: omejevalniki višine opozarjajo, da se bodo tovornjaki, avtobusi in druga visoka vozila na določenem mestu neprostovoljno spremenila v kabriolet – s tem pa ogrozila voznika, tovor in druge.Sistemi zapornic so konec koncev nepogrešljivi pri varnosti v podjetju – enako kot druge zapore in oznake. Zato nevarna območja opremite preudarno in pri tem že vnaprej predvidite možna tveganja.
Ali obstajajo posebni predpisi za zapornice in cestne zapore?Kadar so sistemi zapornic del poslovnega zemljišča, zanje načeloma veljajo predpisi glede varnosti pri delu. Če imajo motorni pogon ali določen način delovanja, včasih spadajo v kategorijo vrat ali dvoriščnih vrat.Bistveno pa je, da mora biti vsaka zapornica nameščena tako, da ustrezno usmerja osebe in vozila, opazno ločuje poti za pešce in ceste ter preprečuje nevarnosti trkov.To pa spet pomeni, da so zapornice in cestne zapore samo eden od elementov varnostnega načrta, ki bo z ustreznimi oznakami, zaporami in drugim pripomogel k temu, da bodo nevarna območja vedno dobro vidna in ne bo prihajalo do nezgod.Če potrebujete pomoč, se lahko obrnete na nas!