080 1037  

Filtriranje izbora
(omogočena je večkratna izbira)

Neto cena

Neto cena omejiti

-
Izvedba ventilatorjev
 

Ventilatorji

Vroč poletni dan, zunaj pa 35 °C. V pisarni niti sapice. Klimatska naprava v vaši prodajalni je odpovedala. Stroji v vašem obratu se pregrevajo. Potrebujete ventilatorje: ti bodo poskrbeli za lahno sapico ali pa osvežujoč vetrič.
Najdenih je bilo toliko artiklov: 16
| | |
Neto
od 212,-
Neto
od 93,50
Namizni ventilator
VxŠxG 470 x 355 x 270 mm
Neto
od 39,85
Talni ventilator z ročajem
kromirano jeklo, 3-stopenjski ventilator
Neto
od 132,-
Stoječ ventilator z ohišjem iz umetne mase
bela, 3 stopnje števila vrtljajev
Neto
od 54,30
Neto
od 67,70
Industrijski ventilator
stoječi model IPX4
Neto
298,-
Neto
83,40
Neto
101,20
Neto
od 102,30
Neto
427,-
Neto
od 125,60
Neto
296,50
Neto
od 133,-
Najdenih je bilo toliko artiklov: 16
Ventilatorji, ki kljubujejo vročini
Poletje, sonce in ventilatorji – v vročem vremenu so praktični sobni ventilatorji res zlata vredni. Zaradi napačne uporabe klimatskih sistemov se lahko številni zaposleni poleti prehladijo, poleg tega pa klime niso na voljo v vseh pisarnah in proizvodnih halah. V naši spletni ponudbi najdete kakovostne ventilatorje za strokovno hlajenje v proizvodnji. Ponujamo številne modele: stropne ventilatorje, ki so odlični za večje prostore, vrtljive stoječe ventilatorje, stebričaste ventilatorje za postavitev pod pisalno mizo in osebne namizne ventilatorje, ki jih praviloma uporabljamo v pisarnah. Tihi stropni ventilatorji in prenosni talni ventilatorji so primerni za večje prostore, na primer skladiščne hale, velike pisarne in športne dvorane. Za industrijske proizvodne prostore in delovna mesta z nevarnimi snovmi se uporabljajo radialni in bobnasti ventilatorji. Ventilatorji olajšajo delo in predstavljajo varčno alternativo klimatskim napravam, kadar želimo hladiti stroje ali omogočiti, da zaposleni ohranijo hladno glavo.

Ventilatorji v podjetju
Približno dve tretjini električne energije v nemški industriji porabijo pogoni elektromotorjev, pri čemer bi lahko dosegli velike prihranke. Ne glede na to pa tudi ventilatorji porabijo približno vsako sedmo kilovatno uro toka v nemški industriji. Če želimo zmanjšati porabo energije v podjetju, se ne smemo omejiti samo na proizvodne sisteme ali delavnico. Zračenje in klimatske naprave predstavljajo področje, kjer lahko s preprostimi ukrepi znižamo porabo električnega toka. Najučinkovitejše možnosti prihranka predstavlja nekaj ukrepov, ki samo deloma pomenijo tehnične preureditve: uporaba toplotne črpalke za rekuperacijo toplote, pravilna nastavitev ventilatorjev, izkoristek neposrednega hlajenja pri izparevanju, pasivni hladilni sistemi (nočno zračenje) ter načelo sočasne proizvodnje električne, toplotne in hladilne energije (trigeneracija). Skladno s predpisi o varnosti pri delu veljajo ventilatorji za premično električno opremo. Opraviti morajo redna preverjanja varnosti, da se preprečijo nevarnosti pri obratovanju, ki jih predstavljajo prezračevalne naprave. Predpisi glede varnosti pri delu se pri ventilatorjih nanašajo tudi na zaščito pred hrupom, saj je nivo hrupa namiznega ali talnega ventilatorja lahko zelo visok. Zato je najbolje, da si že na začetku priskrbite tehnično optimizirane, tihe naprave. Tihega ventilatorja ne boste niti opazili, glasnejši pa lahko občutno poslabšajo koncentracijo pri delu.
Primerjava izdelkov